Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 5 632
Не знаех как точно да кръстя рецептата. В оригинал е: " Chocolate Fudge Brownies "

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96942&view=1&photo=17

200гр крема сирене / вносно използвах /
1 ванилова есенция
2 яйца
250гр захар
100гр масло
3с.л. какао
100гр самонабухващо брашно / сложих за всеки случай 1/2 пакетче бакпулвер /
50гр орехи накълцани

За глазурата:
50гр масло
1с.л. прясно мляко
100гр пудра захар
2с.л. какао
орехи

Намаслява се 20см-ова квадратна тавичка и се слага хартия за печене / аз ползвах кръгла и не стана много висок /. Разбиват се кремата, ваниловата есенция и 25гр от захарта. В друга купа се разбиват яйцата с останалата захар до пухкав бял крем. Маслото заедно с какаото се разтопява на котлона до хомогенна смес, прибавя се към яйцата. Слага се пресятото брашно с бакпулвера и ядките. Разбърква се. Изсипва се половината в тавата и се заглажда. Върху нея се слага разбитото крема сирене и след това се завършва с сдругата половина от кафявата смес. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 40-45мин. Оставя се да изстине. Приготвя се глазурата като се разтопява маслото в млякото на котлона. Прибавя се какаото и пудрата захар. Бърка се да стане на кашичка. Нанася се върху сладкиша и се украсява с орехите. След като стегне, се реже на парчета.
Да ви е сладко.   chef
Smile

Сега си мисля, че може да се направи и във форма на сърце по случай утре. Имам такава тавичка, но не се сетих.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Уау, звучи страхотно. Отделям лиги, въпреки обилната вечеря  Laughing
Обезателно ще го направя тези дни, но ще пропусна ядките, че не обичам ядки и плодове в сладкиши.
  bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Мммм, вкусничко звучи и изглежда!
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Много обичам кафявите сладкиши, т.е. шоколадови  Very Happy Ще го пробвам и то във форма-сърце
Цитирай

Варна

Мнения: 4 114
Утре ще правя сладкиша, но имам въпрос  newsm78 Какво е това самонабухващо брашно?
Цитирай


Мнения: 5 632
В червени пакети, нарисуван е кекс на опаковката. На Софимел, фаринап. Такова ползвам, когато правя кексове, сладкиши. Но ти, ако искаш, може да го направиш с обикновено брашно и 1 бакпулвер.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 114
Направих го  Party
Много ми куца обаче печенето  ooooh! Като го обърнах и се разпадна, но е много вкусен  Wink

http://images13.snimka.bg/002241312.jpg
Цитирай


Мнения: 5 632
Супер е станал. Много хубаво изглежда. Изобщо не личи, че се е разпаднал.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.