http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96942&view=1&photo=17
200гр крема сирене / вносно използвах /
1 ванилова есенция
2 яйца
250гр захар
100гр масло
3с.л. какао
100гр самонабухващо брашно / сложих за всеки случай 1/2 пакетче бакпулвер /
50гр орехи накълцани
За глазурата:
50гр масло
1с.л. прясно мляко
100гр пудра захар
2с.л. какао
орехи
Намаслява се 20см-ова квадратна тавичка и се слага хартия за печене / аз ползвах кръгла и не стана много висок /. Разбиват се кремата, ваниловата есенция и 25гр от захарта. В друга купа се разбиват яйцата с останалата захар до пухкав бял крем. Маслото заедно с какаото се разтопява на котлона до хомогенна смес, прибавя се към яйцата. Слага се пресятото брашно с бакпулвера и ядките. Разбърква се. Изсипва се половината в тавата и се заглажда. Върху нея се слага разбитото крема сирене и след това се завършва с сдругата половина от кафявата смес. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 40-45мин. Оставя се да изстине. Приготвя се глазурата като се разтопява маслото в млякото на котлона. Прибавя се какаото и пудрата захар. Бърка се да стане на кашичка. Нанася се върху сладкиша и се украсява с орехите. След като стегне, се реже на парчета.
Да ви е сладко.
Сега си мисля, че може да се направи и във форма на сърце по случай утре. Имам такава тавичка, но не се сетих.