Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте,

днес си взех резултатите от изследванията на хормоните:

Останалите са в норма, но естрадиола е само 179, а минималната граница е 231 до около 600.

Знае ли ниакой какви последствия имат ниските му стойности? На какво пречи?

Благодаря,

Седна
Цитирай

Sofia

Мнения: 161
Останалите са в норма, но естрадиола е само 179, а минималната граница е 231 до около 600.

Тези референтни стойности са за овулаторната фаза.
Твойте изследвания на кой ден от цикъла си ги правила? И по принцип колко дни ти е дълъг цикъла?

Във фоликулярната фаза (преди ову-то) е нормално да е по-нискък естрадиола.
В първите дни от цикъла естрадиола е нисък и започва да се покачва, за да достигне своя пик малко преди ову-то.

179 изобщо не е лоша стойност, АКО е изследвана няколко дни преди овулацията.
Споко. Мисля че всичко си е наред с хормоните. Стойностите на  LH и FSH  и съотношението им как са?



Цитирай

София

Мнения: 7 718
На кой ден от цикъла го изследва? Естрадиолът е индиректен показател за наличието на качествена яйцеклетка. Това е динамичен хормон и следващият месец може да бъде в норма. Един месец не е показателен. Повтори изследването другия месец.
Цитирай
Изследванията пуснах на 4тия ден от цикъла.

Благодаря на всички за подкрепата Smile

Цитирай
Ето това са резултатите от изследванията ми на 4ти ден от започване на цикъла.

Резутати:         Референтни стойнсти:
•   FSH – 4.2 mIU/mL      2.5 – 10.2 
•   LH2 - 4.1 mIU/mL      1.9 – 12.5

•   Estra6II – 179.7 pmol/l   231-606
•   Testos – 0.90 pmol/l   0.5 – 2.6
Цитирай


Мнения: 2 392
Счита се, че при Е2 200 и големина на фоликул 18 мм имаш вече яйцеклетка годна за оплождане.
Според мен Е2 ти е направо висок за ден 4 от цикъла.
Възможно е според мен да имаш повече от 1 фоликул или ако е само един доминантен да овулираш съвсем скоро.
Цитирай

София

Мнения: 3 378
Sedna, и аз мисля, че хормоните ти са перфектни  Very Happy Особено така в комбинация.
Цитирай

Sofia

Мнения: 161
Хормоните ти са чудесни!
Стойностите на ЛХ и ФСХ, както и съотношението им е като по учебник.

По-високите стойности на Е2,  може да са свързани с по-ранна овулация (към 10-11 ден например).
Според мен поне за сега не се очертава проблема да е хормонален.

Направи фоликуметрия за да проследиш наличието на спонтанна овулация.
- може да пуснеш прогестерон на 7ми дес след доказана ову. Ако можеш да го направиш в същия цикъл в който си пуснала тези хормони, ще е още по добре. Това ще даде повече инфо за хормоналните нива.
Следваща стъпка:
 - изследване за проходимост на тръбите
 - спермограма с морфология по Крюгер в клиника по стерлитет.  В никакъв случай не я правете в някоя си там лаборатория. Това е високоспециализирано изследване и е редно да се прави от ембриолог, а не от лаборантки.

Успех.
И като мине прегледа при твоя лекар, пиши.
Цитирай
Blagodaria vi mnogo momicheta!

Radvam se che vi ima Smile i pojelavam na vsichki ni skoro da se premestim v drugia forum...na tezi s bebetata Smile

Shte sam na pregled pri Stamenov sledvashtata sriada, kogato shte mi byde 12 ot cikala i shte vidim dali ima folikul ili ne.
Moje li da se vidi ako veche se e spukal?

Sedna
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.