Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 133
Мисля, че държавата изобщо не помага на българските родители да отгледат децата си.
Какво можем да напрвим, за да спрат да продават алкохол и цигари в магазините и заведенията на деца под 21 години,
да забранят "детските" дискотеки, да въведат унифрома в училищата?
Таксиджиите се вдигат редовно на простести с всякакви искания, защо и родителите да не измислим някаква фомра на протест, с която да обърнем внимание на държавата и данакараме управнижците да защитят законово децата?
Всички се притесняваме за децата си.

Моля напишете си мненията и ако  имате предложения.

# 1
 • Мнения: 1 470
   Здравей Марине!  bouquetЗа темата!Учудвам се че тези въпроси не са най-разискваните тук?!Но като че ли хората повече ги вълнува колко елитно е училището например,от колкото колко е защитено то...Защото аз съм точно от това поколение на промените,по времето на което запожчнаха да навлизат наркоти4ците,сектите и прочие...И абсолютно отговорно мога да заявя,че всичките лошотии тръгнаха именно от тези елитни училища.
   А мен от протести не ме е страх,казвате и тръгвам!Някога се борех за себе си и не съм пропускала такива събития,а сега за децата си...Нямаш проблем.
   Но трябва да измислим нещо конструктивно,и да намерим кой да ни поведе.Не говоря за политически партии...
   Според мен най-добрият вариянт е да искаме татковците ни да взимат 3 бона в евро,а ние майките да си гледаме децата,но това естественно е невъзможно,поне на този етап,така че давайте други предложения! bowuu

# 2
 • София
 • Мнения: 133
Ние родителите нямаме с какво да шантажираме никого, но пък бихме могли да задръстим центъра на столицата, да се съберем пред прозорците им и да стачкуваме мирно, докато не изпълнят нашите искания, както правят и други, които искат да постигнат по-справедливи условия за работа и съществуване.
мисля,ч е този форум е широко посещавам и може да бъде място, къде за начало да се съберем. като набъбне групата желаещи родители да осигурят на децата си живот с минимално вредно влияние ще се появят и повече предложения за конкретни действия и всеки ще помогне, с каквото може за да се развие масова кампания, с всякакви средства.
Може да се разпространява информация чрез медии, чрез печатни рекламни материали, чрез електронното пространство> Целта е да има добра организация, като за всенародно въастание, така че накрая всички градове да въстанем заедно.

Но нека първо видим, дали още някой ще се отзове със същите страхове като нашите.

Надявам се, тук има и родители и с по-големи деца, които вече пряко са застрашени.

# 3
 • Мнения: 1 470
Цитат на: marine link=topic=165235.msg3219636#msg3219636 date=1171451923

Но нека първо видим, дали още някой ще се отзове със същите страхове като нашите.


[/quote
    Повярвай ми -страховете ще ги възпрат да се отзоват,а не обратното!Но много се радвам че твоят ентусиазъм с годините не е изчезнал  bouquetВ същност на каква възраст си?!Звучиш прекалено млада,не катои вече смазан и отчаян/олегнал човек?!
   Преди години,когато Шулева беше министър на социалното,и понеже се оказа че тя е леля на една приятелка,след поредната подигравка,с майките и децата,бяхме решили да отидем една групичка,и да им оставим всички деца,за няколко часа дори...Но явно все пак не ни стигна смелоста Blush
   ОПРЕДЕЛЕНО ИМАШ  МОЯТА ПОДКРЕПАыИ ДАНО НАМЕРИМ ОЩЕ КАТО НАС!!!

# 4
 • Мнения: 1 921
Да обясним, че нашите деца са бъдещи избиратели и данъкоплатци. Не може мине не мине - и хоп пенсиите вдигнати, а детските и другите социални помощи и услуги за деца да са на нивото на Флинтстоун. Много важно е явно, че се вдигал акциза на ракията, да не би детските стоки в най-широк смисъл да са мръднали надолу.

# 5
 • София
 • Мнения: 901
Познайте дали ще ви подкрепя  smile3521

С ttotov вече сме наясно, че имаме почти еднакви възгледи  Hug

marine,
ти си отговорила в самия въпрос  Peace

ПРОТЕСТ!!!!

Пусни анкетка - да се броим.
И лично аз, от позиция на годинките,
смятам, че касае всяка майка!!!
Да ви призная, като погледна назад
сякаш вчера мамината млада дама
цицкаше с настървение и
беше едно вкусно, пухено бебче  Wink

# 6
 • София
 • Мнения: 133
Радвам се, че се включихме повече хора и откликвате.
Аз съм на 31 години.
как се пуска анкета и какво да напишем в нея, опции за формите на протест ли?
 

# 7
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Хайде преди да се вдигаме на протест, да си изясним точно какво искаме. Промяна в законите? Че то и сега има закони, които забраняват продажбата на алкохол на непълнолетни.

Чл. 193. ал.2  от Наказателния кодекс  предвижда  глоба до петстотин лева и пробация за този, който продаде алкохолна напитка на лице, ненавършило 18-годишна възраст, или невменяем за лична употреба. Ако  нарушението е системно, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба до две хиляди лева.

Чл. 54 от Закона за здравето (в сила от 01.01.2005 г.)  забранява  продажбата на алкохолни напитки на лица под 18 години;  на лица в пияно състояние; край детските  градини, училищата, общежитията за ученици, лечебните заведения; по време на спортни прояви и обществени мероприятия, организирани за деца и ученици.

Нарушителите се наказват с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно извършване на същото нарушение - от 100 до 300 лв. За нарушенията, извършени от юридически лица, се налагат имуществени санкции в размер от 500 до 1500 лв., а при повторно нарушение - от 3000 до 10 000 лв.

Някой да е чувал за наказани по тези закони?

Само преди няколко дни на общественото обсъждане на бюджета на общината предложих в частта за приходи от глоби да се предвидят постъпления точно по тези параграфи. Знаете ли как реагира залата? Че родителите били длъжни да си следят децата да не употребяват алкохол. Подчертавам, това беше реакцията на ЗАЛАТА, не на представителите на общината. Последните просто не коментираха предложението. Но за мен възмутителното е, че обществото ни като цяло не смята никой проблем за свой, докато не е влязъл в къщата му. Някакви деца купуват алкохол от кварталното магазинче? Много важно, щом не са моите, да му мислят родителите им. Съседите си траят, полицаят обръща глава на другата страна, а ако някой се обади, до нарочват за недоклатен. В същото време миналото лято в Австрия изпратихме 18-годишната ни дъщеря да купи две бири от супера на едно забутано в Алпите село. Върна се след 10 минути без бира - поради невръстния й вид касиерката отказала да таксува бирите, преди да види документ, че е навършила 18. У нас е приет СЪЩИЯТ закон. Въпросът е как да го направим действащ. С протести и блокиране на центъра? Едва ли.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 455
Момичета и аз съм с вас.
Нещото от което много ме е страх за децата ми е улиците по които пресичаме.
Тоест предлагам около всяко училище и градина да има легнали полицаи.Това мисля ,че не е толкова трудно за изпълнение,а определено ефекта е голям.

# 9
 • Мнения: 1 470
   Секстет,какуспяваш винаги да си на всякъде,толкова дейна?!  bouquetИма много неща заради които ТРЯБВА да протестираме,твърде много дори!Просто трябва да ги формолираме правилно,а и това че като закони съществуват нас не ни топли,важен е крайният резултат,а как ще стигнат до него си е работа на правителството,нали за това сме ги избирали?!
    #Cussing out Twisted Evil #2gunfire #Cussing out Twisted Evil #2gunfire #Cussing out Twisted Evil #2gunfire

# 10
 • sofia
 • Мнения: 2 534
Много стреляте в тая тема , трябва да залягаме май като преминаваме край вас

Секстет ,  bouquet , написала си всичко , което мисля
Има закони , трябва да ги спазваме , от нас зависи

# 11
 • София
 • Мнения: 133
Е като има приети закони и не се спазват вдигаме рамене и продължаваме по същия начин, както досега ли?
Това ли да извадя като заключение от изложеното мнение на Секстет и Писна ми?
Ами надявамсе, че ще се съберем родители, които няма да се откажем. Щом самосъзнанието липсва в българското общество, да оставим децата кучетат да ги ядат и да става каквото ще, така ли?
А защо не се напънем да положим основите на промяната. Че няма да успеем отведнъж да оправим всичко е ясно, но ще настояваме. С постоянство всичко се постига.

Ами мисля, че с протести се прави. протести и прокламации под всякаква форма и на всяко възможно място, по всяко възможно време.
Друг мирен начин, позволен от закона, не познавам.

# 12
 • София
 • Мнения: 133
Бихме могли да си набележим стъпка по стъпка във времето какво ще искаме.
Ето Gery е дала пример с легналите полицаи.
Нае елементарното, което бихме могли да искаме като начало е да се въведат униформите в училище. Помислете малко над това и ще видите, колко много може да помогне:
- ще спомогне за насочване на вниманието на учениците повече към учебния процес
- ще наложи повече дисциплина
- ще намали простудните и бъбречбните заболявания сред ученичките

Това се сетих за момента, ще си допълвам постингите.

# 13
 • София
 • Мнения: 133
Надявам се да не се откажем толкова лесно, с едно вдигане на рамене и изказвания от сорта на, ами то има закони ама никой не ги спазва, такива са българите и това е.
Нищо не може да се направи, загубени сме.

Хайде да променим нещата, много сме, силни сме, прави сме!!!

Към Алекс1: хайде включи се де, на теб много се надявам за действие, ум и разум, оригинални идеи.

# 14
 • мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг
 • Мнения: 227
  bouquet Абсолютно подкрепям. Нашето поколение няма никакви права, ние имаме единствено задължения ... Да защитим бъдещето на децата си и нашето спокойствие!   bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт