Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 470
   Здравейте!!! #Cussing outБясна съм от апатията обхванала обществото...
   1.Държавата постави детските градини и училищата в ръцете на общинете,и сега си прехвърлят топката за незгодите-не трябва ли децата да са най-важният ангажимент,на държавата?!Сега училищата по по-малките градове и села се затварят,защото общините не можели да ги издържат,и бишли нерационални...От друга страна столовете ,и голяма част от приземните етажи се дават на разни фирми,със съвсем различно  предназначение от учебното,или ако е книжарница,в нея има всичко друго освен книги и учебни помагала...Целенасочено се унищожава обучението в час,за сметка на частното обучение от индивидуални учители...И този стрес свързан с изпити и матури,които се решават година за година...
   Като протест-Искам държавата да си върне приоритета към децата,в това число да бъде отговорна както финансово така и образователно,към детските градини и училищата.Да се спре затварянето по населени места,и където се налага да се отворят още.Да се включи финансово към извънкласните програми,и дейности,да подпомага развитието на недъгавите ,и гениално развитите деца по специални програми,включително и за интеграцията на първите,да облекчи данъчно фирми които издържат развитието на вторите...Да има ясна представа поне за 10г.напред в часта с изпитите и матурите,за да се спре този стрес сред ученици и родители...Учебният процес да се води така че да бъде разбран и от най-глупавите,за да не се налага да се плаща допълнително на частни учители...Да се спре това раздаване на училищни площи на фирми,а същите да се пригодят за извънкласни дейности,и столова...Да се вкарат като униформи поне познатитеу престилки,за да се спре класовото деление...Е ТОВА ДНЕС ЗА КАМЕРИТЕ В УЧИЛИЩАТА МИ ХАРЕСА!!!
   2.От страна на обществото наистина първо трябва да се наблегне на всеобщото възпитание и култура,като пример за подрастващите,но точно тук идва мястото на органите на реда,и контролните органи,които трябва да си вършат съвестно задълженията си,да се вдигнат цените за глобите,но и да се намери начин/а той отдавна е намерен в други страни/тези глоби да се налагат съвестно,и след това съвестно да се плащат...Това с високата скорост,или продажбата на алкохол на деца,или рушенето на общественна собственност,тези закони всички знаем че съществуват ,но само на хартия,трябва да започнат и да се прилагат...За да се научим всички,кое е правилно и кое не...
   Протест-държавата е длъжна да вземе мерки,и тези глоби да започнат да се налагат,и в последствие да се събират!
   3.Семейство-всичко което прочетох до тук в чата ме води до мисълта,че наистина и семейството има нещо криво,макар че аз всячески се стремя да възпитам,високо отговорни хора,с морал и социално ангажирани,сигурно накрая няма да успея,и това защото съм некадърна...Тук във чата всички твърдим че обичаме децата си,и ще направим всичко възможно те да са възпитани добре,но какво става когато излезем на улицата?!Ужас!В новините?!Ужас!Във съседа?!Ужас!Защо ли?!
   Протест-искам държавата да започне нова политика,относно семейството и децата-Да защити пред банките кредитите на семействата с деца,като по стабилни,и да увеличи годините за лихвите...Да обещети правото на майките  да се грижат за своите деца до 7година които имат здравословен проблем/не инвалидност,и със 3години останалите майки,със минимална заплата,и зачетен трудов стаж за периода-защото дете се възпитава до 7г. Да имат предимство семейните с деца при държавен наем.Да защити със голями глоби майките с малки деца,пред работодателя,и ако трябва със сдпиране на дейноста...Да има преференции,за наеманета на такива на работа,примерно първата година държавата да изплаща половин заплата,или нещо такова,и пр.
   Поводи за протести има много,въпросът е да се обединим върху по важните,да провлачим първата стъпка,и не е задължително да сваляме правителства,може и с петиция да пробваме,важното е да пробваме...

# 1
 • Мнения: 524
уф, тоттов, Ботев да беше ,кой ли ще те чуе?
За мен държавата е абдикирала и толкоз. Дано аз не абдикирам от майчинството скоро. Това се моля. Не искам да я боря тази държава. Това е позиция, а не апатия... или апатия преминала в позиция ThinkingВълнува ме мисленето и поведението на масовката. Не може да сме агресивни, нихилисти, безхаберни или  конформисти на всяка цена.
НЕ искам да повярвам, че има хора , които нетърпят различните от тях.
Не искам да плюем срещу онзи свят, дето виждаш ли усмивките им били изкуствени. Предпочитам лек(или по задължение ) фалш, отколкото открито арогантно поведение.
Омръзна ми да обяснявам на децата си защо все аз давам предимство на на другите шофьори и защо онзи (нормалният, преценил ситуациата) ми махва с ръка.
Не разбирам защото в училището на дъщеря ми учителите се самоизяждат, като е много по-лесно да работят в екип и даскалото да просперира, репс. те.
Ей, такива едни дреболии ме мъчат Thinking
Освен всичко останало- глобалното затопляне, "световните войни за мир", както е казал един голям бълг. поет, абдикацията на държавата...
Спокойна нощ за размисъл ! Hug# 2
 • Мнения: 1 470
   Тази тема наистина е прекалена,но и аз съм такава-прекалена...!Иначе и аз живея нормален живот,и ме радват и ме мъчат обикновенните неща!Просто вчера тук си изкарах целишят яд,от това че съм дала болното си бебе на майка,която също не е добре,за да изкарам някой лев,а то докато ги взема парите и свършили...Не искам и те да живеят така,не исказм и аз да живея така...Съжалявам!

# 3
 • София
 • Мнения: 133
Абе все си мисля, че нещо можем да направим.

С помощта на хора като Секстет.
Признавам трябва да взема да попрочета конкретни нормативи и да се запозная по-подробно с хартата за правата на децата, да проверя какви организации се занимават със защита правата им пред обществото и управляващите, каква е правната им форма.
Отивам да чета.
Ако Секстет иска може да каже какво да се прочетете, за да не говорим повече общи приказки, като че ли сме вкъщи на маса и плюем по управляващите (това, което най-ненавиждам), а да се задействаме и който каквото прочел, разбрал изтълкувал да го напише, за да се подготвим.

Приятно четене!  Simple Smile

# 4
 • Мнения: 1 470
   Ох Марине,много ми харесва че не се отказваш!  bouquetИ аз съм като теб,но понякога нервите ми не издържат...Ставам прекалено агресивна и това отблъсква околните...Твойта тема беше по сдържана,и има повече вероятност да ти обърнат внимание...Макар че ме дояде от факта че повечето там,обвиняваят семейството за всичко,като че ли само те се стремят да си възпитават правилно дец;ата...Нека останем на твоята тема,а аз ще ви подкрепям!

# 5
 • София
 • Мнения: 4 813
Признавам трябва да взема да попрочета конкретни нормативи и да се запозная по-подробно с хартата за правата на децата, да проверя какви организации се занимават със защита правата им пред обществото и управляващите, каква е правната им форма.
Отивам да чета.
Ако Секстет иска може да каже какво да се прочетете, за да не говорим повече общи приказки, като че ли сме вкъщи на маса и плюем по управляващите (това, което най-ненавиждам), а да се задействаме и който каквото прочел, разбрал изтълкувал да го напише, за да се подготвим.

Това предложение намирам за изключително смислено!  bouquet

Също така предлагам, като се стигне до писане на призиви и петиции, дори да не са изрядни юридически, поне да са без правописни и граматически грешки. Това отблъсква.

# 6
 • sofia
 • Мнения: 2 534
   Здравейте!!! #Cussing outБясна съм от апатията обхванала обществото...
 
Ако отново организираме протест , ще получиш специална покана
Къде бяхте , когато имаше такива протести миналата година
Пред парламента - 50 човека
Шествието от Президентството до Парламента - 100 и няколко
Тогава ме беше срам от обществото , плачеше ми се , защото очаквах подкрепа , но не би
Бяхме шепа хора и сега в действие ( не във форума ) сме все още толкова

# 7
 • Мнения: 1 470
   За Писна ми,повярвай ми ако съм знаела щях да дойда,но съйм в чата от два месеца,намало е гластност тогава,разбрах за този протест от новините,и после ви открих!

# 8
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Ако Секстет иска може да каже какво да се прочетете, за да не говорим повече общи приказки

Поласкана съм от доверието!  bouquet
За съжаление обаче, аз съм в същото положение, както повечето от нас - опитвам се да събирам парченцата информация оттук-оттам и да си изградя общата картина. Разликата е, че по-малко се отдавам на емоциите, старая се да наблягам на логиката и анализа. Какво да правиш, белег на възрастта. Wink
Разбрала съм, че "от всичко, по много и с гарнитура" получава само Алф - и то на екрана на телевизора. В живота "и най-дългия път започва с една малка стъпка", за съжаление, така и продължава - с малки стъпки. Важното е да са в една посока.
marine, изведнъж няма да стане. Но от нас зависи да стане. Все някога. Аз вярвам в силата на гражданското общество. Вярвам, че ако ти си поставиш за цел да постигнеш една точка от големия ПЛАН за промяна към по-добър живот за децата ни, аз си поставя за цел да постигна друга, дидуш - трета, ттотов - четвърта и пета /защото тя с една няма да се задоволи Wink/, и всеки от нас върви по пътя си, в края на краищата нещата ще се променят - бавно, но ще се променят.
Вярвам, също така, че ще се подкрепяме една друга в конкретните си усилия, защото имаме обща цел.

# 9
 • Мнения: 524
уф, секстет, родена си за говорител, оратор или каквото и да е там проявление на словото.
не ще да е само от възрастта Wink и от онова дето е вътре newsm78

# 10
 • Мнения: 1 470
   Благодаря ти Секстет WinkЩеше да е хубаво освен шега и да беше вярно...Може пък... Hug
   За Дудуш-Ето вече сме екип и говорител си имаме,и привърженици-3-4ма,само посланието ни липсва...А искания много,само да има кой да ги изпълнява...
   Е това е в кръга на майтапа,но и най-кофтито теми имат нужда от разтоварване... Peace

# 11
 • Ямбол
 • Мнения: 22 950
ttotov, само с едно нещо от първа точка не съм съгласна, иначе за другите и аз протестирам.
Аз пък съм за затварянето на училища в малките градове. Не може да има 2000 места в училищата, а да има 1500 деца, на които им предстои да попълнят тези места. И на практика какво става - от училище не се гони, колкото и голямо провинение да си направил, кътат ги децата, за да не съкратят броя на паралелките. Резултатът е плачевен и всички го виждаме. Учениците си правят каквото си искат, защото знаят, че наказания няма.
Нищо, че съм учител, предпочитам да има малко училища, но поне в тях да има ред.

# 12
 • Мнения: 1 470
   Това съм го писала-бясна,на прима виста...Но сега като го прочетох,не изглежда зле ThinkingИ по принцип така мисля... Thinking

# 13
 • Мнения: 1 470
   Прочетете темата-Стана нещо лошо със 10г.ми дъщеря-и после отново ми пишете че ние в българия живеем прекрасно,нашите деца са супер щастливи,и нямат никакви проблеми!!!И моля не ми казвайте че нещата не са вързани,и че това е отделен случай,или че държавата,обществото и семейството нямат нищо общо със тоталният срив у децата ни!!! #Cussing out

# 14
 • Мнения: 4 578
ttotov, само с едно нещо от първа точка не съм съгласна, иначе за другите и аз протестирам.
Аз пък съм за затварянето на училища в малките градове. Не може да има 2000 места в училищата, а да има 1500 деца, на които им предстои да попълнят тези места. И на практика какво става - от училище не се гони, колкото и голямо провинение да си направил, кътат ги децата, за да не съкратят броя на паралелките. Резултатът е плачевен и всички го виждаме. Учениците си правят каквото си искат, защото знаят, че наказания няма.
Нищо, че съм учител, предпочитам да има малко училища, но поне в тях да има ред.
Интересна ми е позицията на учител,който подкрепя затварянето на училищата в малките градове?!?! Направете справка КОЛКО са били училищата в БГ през възраждането и ще попаднете на интересна информация.След това ще говорим за отговорност на държава,общество и семейство за възпитанието и обучението на децата ни.А за "кътането" на децата - отнася се само за децата на властимеющите и паралиите /казано по най-грубия начин/.Другите ги гонят и местят без проблеми,дори в големите градове.На мен лично ми е трудно да си представя как детето ми ще ходи в съседния град на училище още от първи клас.Не всички имат достатъчно възможности да се преместят в голям град,а и не е възможно.София вече е един огромен мръсен град ,който едва ли е най-доброто място за живот. Mr. Green

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт