Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 фев. 2007, 13:19 ч.

Заради един изтрит отговор

  • 1 119
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 014
Бях дала отговор към темата за асиметрична главичка на 6 м. бебе. Той е изтрит. newsm78 В него бях посочила сайтове с информация, които биха могли да дадат възможен отговор.
Извинявам се много, но повечето педиатри в България не са наясно с проблема KISS-KID, а съм сигурна, че има много деца, страдащи от това заболяване.
Не казвам, че мога да поставям диагнози, но смятам, че е недопустимо да се трият мнения, които съдържат ценна информация.

И тъй като аз минах по пътя на диагностициране и лечение на KISS-KID, то смятам, че при най-малката асиметричност на бебето, то трябва да бъде видяно от мануален терапевт.
Безотговорно е да се каже просто: "ами детето ще го израсте".
Моето бебе беше "заподозряно" да има синдрома, само защото имаше "любима" страна за спане. От това главата му е все още по плоска от лявата страна. Сестрата в здравната служба веднага ни изпрати на физиотерапевт, който ни насочи към мануален терапевт и след 2 процедури, детето вече нямаше "любима" страна. Във връзка с този симптом, изчетох много литература и говорих със специалисти, които казаха, че всяка асиметричност при малки бебета не е нормална и трябва да се следи.

Симптоми на синдрома:
любима страна и последиците от това http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/avflat … paa_den_ene_siden
не иска да лежи по корем http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/barn_s … a_ligge_paa_maven
тялото има форма на банан http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/barn_s … igger_i_bananform  http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/tvilli … _en_skjevstilling едното бебе е с КИСС
повръщане
има проблеми със сученето от актуалната гърда


Рискови групи:
раждали с вакуум
при раждането, корема е бил натискан отгоре, за да излезе бебето
секцио

Ето сайтовете, от които можете да видите повече за проблема. http://www.kiss-kinder.de/indexeng.php?menu=1&mp=e13
http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder

ПС. Надявам, че няма да изтриете темата и ще позволите на повече хора да се информират за проблема.
"ще го израсте" не е отговор.# 1
  • Мнения: 5 760
Здравейте! Искамда Ви информирам, че нямам нищо общо с изтриване на тази информация. По принцип всяка деформаия на главата трябва да се проследи размер на главичката, темп на разтеж, развитие. Но при децата с проблеми освен деформаията на главата се наблюдават и отклонения в нервно-психичиското и двигателно развитие.

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 026
Бях дала отговор към темата за асиметрична главичка на 6 м. бебе. Той е изтрит. newsm78 В него бях посочила сайтове с информация, които биха могли да дадат възможен отговор.
Най-вероятно постинга ти е бил изтрит защото тук не се дават отговори на въпроси от други потребители а само от д-р Нивея бейби.
Цитат
За да бъдат добре структурирани и видни въпросите и отговорите, то в този подфорум няма да се допускат дискусии, а темите ще съдържат въпрос от потребител и отговор от д-р Слънчева.
Тук темите не са дискусионни.

# 3
  • Мнения: 1 014
д-р Нивея бейби
Благодаря за отговора.

Хера,
щом казвате, че темите не са дискусионни - добре.
И съм далеч от мисълта да поставям диагнози или да се конкурирам с д-р Слънчева. Нищо подобно. Реагирах, защото линковете, които бях дала, съжържат ценна информация. Стори ми се лековерно просто да бъдат изтрити.

# 4
  • Мнения: 5 760
Здравейте отново! Добре е действително да се запазят- все пак това е информация и много майки биха могли да я ползват. без да се стряскат Laughing

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт