Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
както вече сте прочели горе имам проблем. от петък бебето спи в детската стая и първата нощ нямаше проблеми. В събота отказа да спи на обяд (все пак става въпрос за дете на 2.5г), а вечерта ни дръпна такъв театър, че сват ми се зави - тръшкане, писъци - не иска да си ляга, иска да си играе. Днес втора серия - повторение на първа.

Питам я какво става тя не казва. Най-накрая я питам дали бебето й пречи, тя казва "да". А като я питах иска ли да спят заедно каза да.

Ще полудея - едва я накарах да легне. ако и утре откаже да спи следобед ще си тегля куршума. Както се сещате, когато не си е доспала е супер кисела и всяко избухване трябва да се предвижда и избягва.

Мисля, че преместихме бебето твърде бързо (в смисъл не я подготвихме достатъчно), но вече е късно да се чудя какво щеше да стане ако...

въпросът е какво да правя в създалата се ситуация.

# 1
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Ами вземете бебето при вас пак, и изчакайте още време и поговорете с по голямото дете, бебо може само за обедния сън да е в детската докато каката свикне с присъствието му в стаята...

# 2
  • Мнения: 27 525
Казала е ДА, ама на 2 и 5 годинки нито помни какво е казала, нито много е разбрала какво значи това, дето сте я питали  Laughing
Не можете ли да примъкнете бебето обратно при вас? Или просто й дайте време, няма да спи, ще се тръшка, но ще се умори и ще й писне. Говорете с нея, гушкайте я, ще се оправят нещата.

# 3
  • Добрич
  • Мнения: 298
Здравей dedo bore !
Дъщеря ми е почти на 6 г. , преди да родя второто ни дете все ми казваше:Мамо искам бебо да спи при мен! И ние с мъжа ми да не й скършим хатъра решихме да подготвим детската стая и за бебо. Дойде момента и бебо спеше с кака си, но за мен беше кошмарно. На 3 часа ставах отивам в стаята кърмя 30мин. и пак докато се настроя да спя .....както и да е. Мина 1 месец и каката взе да ми казва: Мамо искам да си играя в стаята , а пък трябва да пазя тишина, все да подреждам играчките си и т.н.
Един ден я попитах искаш ли пак сама да си в стаята си, а като порасне брат ти пак заедно да спите . И тя каза ДА. Така и стана. Сега бебо спи на кушетката при нас в спалнята, а каката си разполага с цялата стая. Не знам след време как ще я делят. Може и да не съм права, но пък сега и малкия е доволен, че спи при нас и каката е доволна, че е сама.

# 4
  • Мнения: 150
При нас пък положението е друго. Алекси си има стая, но не иска да спи в нея сам. В момента аз и Мартин спим в детската, за да не будим бате и таткото нощем. Уговорката е, че когато Марти поотрасне малко - двамата заедно ще спят в детската, като Алекси решава кой да спи на горното и кой на долното легло (леглата са на два етажа). При сестра ми беше същото: когато двете деца малко поотраснаха се изнесоха заедно в детската. Дотогава, както сестра ми казва "не е имало нощ, в която да се събудят в кревата, в който са заспали" Laughing

# 5
тя вече спи на обед с малката. вчера ми мина през ума да преместя бебето, но реших да се пробвам пак- все пак аз съм доста упорита. На обед пак отказа да спи и сега си играе. Изобщо не мога да разбера как издържа без да спи на обяд трети ден. от друга страна довечера сигурно ще е по-зле и от вкиснала туршия.

според вас колко може да издържи без да спи на обяд? от друга страна не си наваксва през нощта, защото си ляга в 21.30 и се 7.30. Или може би 10 часа сън са и достатъчни?

# 6
  • под жаркото слънце
  • Мнения: 2 557
Това е от опит за налагане (неспането й). Моята дъщеря спеше следобед до първи клас. Вземете бебенцето при вас, да се успокои каката. Явно не е готова още.

# 7
  • На черешата
  • Мнения: 8 207
 Когато се роди малката каката беше на 2,5 години,спят в една стая от самото начало.Никога не е стоял въпроса иска или не иска.Още преди да се роди бебето и беше обяснено,че то ще ни бъде дете колкото и тя и тъй като нямаме възможност да му приготвим отделна стая,ще трябва да си я поделят.Трудно ми беше ставането и разхождането до стаята през 3 часа всяка вечер,но устисках. CrazyПрез  деня,когато малката спеше позволявах на каката да играе в хола.Но пък тя ходеше на ясла Peace,беше си удома по цял ден само в почивните дни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт