Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 886
Здравейте Smile
Аз не съм отявлен кулинар,  затова основно чета тук, но:
Дайте рецепта за дробсърма?
Имам в наличие сварени черва и дроб - смесено.
Благодаря предварително Smile
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
ДРОБ-САРМА

агнешки дреболии от 1 агне
1 бр. агнешко було
2 връзки пресен кромид лук
1/2 ч.ч. (100 г) мазнина
1/2 ч.ч. (100 г) ориз
1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
2 бр. яйца
1 ч.л. (10 г) доматено пюре
1/2 връзка джоджен
черен пипер
сол

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд. Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите, черният пипер, ситно нарязаният джоджен и 1-2 чаши от бульона. След 15-20 минути съдът се отстранява от огъня. Агнешкото було, предварително накиснато в хладка вода, се нарязва на парчета, в които се разпределя сместа от месото и ориза. Сармите се нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по 1 лъжичка от размитото с вода доматено пюре и се пекат в умерена фурна. Готовото ястие се полива с разбитите яйца и киселото мляко и се запича 10-15 минути в по-силна фурна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.