«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-22 от 22 отговора

¬ ѕерлата на ћайн-ата си, √ермана (DE)

ћнени€: 428
ћомичета, помагайте.
«нае ли н€кой рецептата на "„ийз  ейк" тортата от сладкарници "Ќедел€"?
ћного е лека и при€тна на вкус Smile
÷итирай


ћнени€: 767
ћного обичам чийзкейк и ще чакам с нетьрпение рецептата.
÷итирай


ћнени€: 7 474
я вижте тук  Laughing  http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=17328.msg327660
÷итирай

Istanbul

ћнени€: 247
≈то по тази рецепта направих вчера „ийз  ейк,взех € от готварски€ форум на √облените.сом.Ѕлагодар€ от тук на момичето,мисл€,че ника и бе natalyana.ћного ни хареса ,а е и изключително лесен и бърз за приготв€не.≈динствено подложката ,т.е. блата стана по-дебел от необходимото,но следващи€ път ще го приготв€ с малко повече от половин припорци€.≈то и самата рецепта

Ћ»ћќЌќ¬ KASEKUCHEN (CHEESE CAKE)
ѕодложка:

500г брашно;
125г твърд маргарин или масло; /аз ползвах масло/
100г захар;
1 €йце;
1/2 пак. бакпулвер;
1-2 с.л. пр€сно мл€ко;
2-3 капки есенци€ - ванилова или лимонена(или 2 прахчета ванили€);

«аливка:

500г безсолна извара;
2 €йца;
200г захар;
1 пак. пудинг(ƒр. …откер)
500мл пр€сно мл€ко;
сока и кората на един лимон;
1/2 ч.ч. олио;
другата половина на бакпулвера;

ѕриготв€не на тестото:

¬сички продукти за тестото се смесват и се меси гладко тесто. — пръсти се разстила в гол€ма тортена форма - 26 -28см. като се притиска от средата към стените на формата(за да се изкара въздуха), като се остав€ около 1 см. от кра€ на формата без тесто. Ќадупчва се на н€колко места с вилица и се остав€ за около 30 мин. в хладилника, за да се стегне.

ѕриготв€не на заливката:
— миксер разбиваме €йцата със захарта, прибав€ме олиото, изварата, бакпулвера, кората и сока от лимона и накра€ разтворени€т в мл€кото пудинг. “р€бва да се получи хомогенна маса, ко€то наливаме на изстуденото тесто.

ѕечем в умерена фурна
- нормална 200∞C, 45 мин.
- фурна с горещ въздух(с вентилатор) 160 -170∞C, 60 мин.
до зачерв€ване на заливката. ѕреди кра€ на печенето се намазва отгоре с масло.

 ¬ажно е да се знае, че докато е топъл десерта, заливката се тресе, дори и като е изпечена. ќтгоре може да поръсите с пудра захар.

ƒесерта се сервира охладен!



   
   
     
     
   
 
÷итирай

Sofia

ћнени€: 185
 
benmary 2 , благодар€ за рецептата!
»скам само да питам каква извара ползвате за чийз кейковете? јз нещо все не мога да олуча....мол€ споделете(марката).
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 483
benmary 2, благодар€ и се радвам, че ви е харесал! bouquet јз съм € пускала рецептата и със снимка и тук, но сега не мога да € намер€ - може би в √отварската книга... «атова и не исках да € пиша повторно, но след като си € пуснала, само да уточн€, че е по-добре подложката да се направи с 300г брашно, защото иначе ми ставаше дебела!
÷итирай


ћнени€: 2 074
Ќикога не съм хапвала чийз-кейк, тъй като винаги съм се чудела какъв ли ще е вкуса на сладкиш със сирене, дори и тирамису не съм опитвала защото знам че се прави със сирене ћаскарпоне, а винаги ми се е искало да пробвам, но така и не съм се престрашила все още. ћожете ли да ми кажете какъв вкус придават сирената и дали имат лек солен вкус сладкишите с т€х ...
÷итирай

Istanbul

ћнени€: 247
benmary 2, благодар€ и се радвам, че ви е харесал! bouquet јз съм € пускала рецептата и със снимка и тук, но сега не мога да € намер€ - може би в √отварската книга... «атова и не исках да € пиша повторно, но след като си € пуснала, само да уточн€, че е по-добре подложката да се направи с 300г брашно, защото иначе ми ставаше дебела!
newsm10браво на теб  natalyna  за вкусните неща ,които твориш! » да, права си,че количеството на брашното тр€бва да е по-малко,за да не става дебела подложката.
irenanu изварата ,ко€то ползвам е безсолна,но за марка не мога да ти кажа,тъй като тук при нас т€ се продава не готово пакетирана,а" насипна",т.е.купуваш колкото искаш...ј и още нещо,което би ви помогнало при приготв€нето на този чийз кейк....не знам каква е изварата в Ѕългари€,но тукашната е малко твърда.» при разбъркването  стоеше на малки топчета,като грашки,които се притесн€в€х, че ще се усещат и когато се €де.“а затова накра€ разбих сместта с пасатора,за всеки случай Smile
÷итирай


ћнени€: 3 349
ѕравила съм чийзкейк и с кашкавалената и с нормалната извара. » двата вида са ми леко солени, но в сладкиша вкуса е съвесем различен - все пак се слага захар и €йца - когато се пече, де  Wink).
«а мо€ вкус това е сладкиш-мечта  Smile

≈то го:
http://www./photos/2105/o633076044639843750.jpg



« ѕоследна редакци€: ср, 21 фев 2007, 15:11 от Taneto »
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 1 327
»мам един въпрос за блата на чийз кейка. огато престои в хладилника готови€ вече сладкиш, блата става толкова твърд, че ужасно трудно се реже.“р€бва буквално да го пробивам с ножа.ѕредполагам, че е от маслото в блата, което се втвърд€ва.
 олкото пъти съм правила винаги така се получава. ѕри вас има ли такова нещо или аз греша н€къде?

“ането
, може ли да дадеш рецептата за този десерт http://www./Image.aspx?PhotoId=3398526
»зглежда много вкусно  Very Happy
÷итирай


ћнени€: 3 349
ƒа, дикси, и на мен ми се получавата така блата, затова преди сервиране се вади от хладилника да се отпусне 15-20 минутки  Smile

“ова, което питаш е лондонски€ ми сладкиш. ≈то го:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23843.msg466417#msg466417

..наистина е вкусен  Smile
÷итирай

¬ страната на бурите

ћнени€: 203
natalyna благодарности и от мен - правих сладкиша преди време и всички мнооого го харесаха bouquet

но това не е онзи чийз, който продават в супермаркетите. ѕробвах и този на Rouz - с бисквити отдолу и сирене ‘иладелфи€ (има го в готварската книга), той повече приличаше на  онези, които съм купувала. Ѕлагодар€ Rouz Hug

—амо че отгоре той се маже със сладко, а купените са с н€какво желе, или поне на мен така ми се струва!

јко н€кои знае точната рецепта за - да пише Peace

Ѕлагодар€!
÷итирай


ћнени€: 3 349
ћи купувай си, тогава, щом ти харесват  Smile

«а мен готовите са  Sick - пробвала съм.......вс€ко домашно приготвено нещо е по-добро от купешките  Smile Peace
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 483
natalyna благодарности и от мен - правих сладкиша преди време и всички мнооого го харесаха bouquet

но това не е онзи чийз, който продават в супермаркетите. ѕробвах и този на Rouz - с бисквити отдолу и сирене ‘иладелфи€ (има го в готварската книга), той повече приличаше на  онези, които съм купувала. Ѕлагодар€ Rouz Hug

—амо че отгоре той се маже със сладко, а купените са с н€какво желе, или поне на мен така ми се струва!

јко н€кои знае точната рецепта за - да пише Peace

Ѕлагодар€!

Wonder woman, вкуса може да го постигнеш, като в н€ко€ от нашите рецепти (Ќа “ането или мо€та), замениш изварата с ‘иладелфи€ или  рема сирене или дори с ћаскарпоне. ўе тр€бва обаче да се бръкнеш по-дълбоко за осъществ€ването им.“е са също един вид извара, но от сметана, а не от мл€ко или сирене и това ги прави по-калорични, но и с по-богат вкус. Ќа времето, когато още не са съществували крийм чийиз(кремовите сирена), хората са ползвали точно извара. »наче, винаги може да го залееш със сладко или сироп.

дикси, пробвай да си опечеш блата сама - става мек и е с вкуса на бисквити.

mimival, много изпускаш, ако не си опитала поне “ирамису - н€ма вкус на сирене, нито на извара дори - просто това е съсирена сметана. ќпитай и ако поне малко харесваш млечни продукти, ще ти хареса...

Taneto и тво€ вариант звучи много вкусно и ще го направ€ задължително!
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 1 327
ƒа, дикси, и на мен ми се получавата така блата, затова преди сервиране се вади от хладилника да се отпусне 15-20 минутки  Smile

“ова, което питаш е лондонски€ ми сладкиш. ≈то го:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23843.msg466417#msg466417

..наистина е вкусен  Smile

Ѕлагодар€ за отговорите  bouquet .ћислех последни€ път изобщо да не го слагам в хладилник  Crazy ўе направ€ в почивните дни тво€ чийз кейк, а и на Ћондонски€ сладкиш н€ма да му се размине  Very Happy

дикси, пробвай да си опечеш блата сама - става мек и е с вкуса на бисквити.


јз едва днес вид€х рецепта при ко€то блата на е с бисквити, а се прави по друг начин.ўе пробвам и така.
÷итирай

¬ ѕерлата на ћайн-ата си, √ермана (DE)

ћнени€: 428
Ѕлагодар€ ви момичета  bouquet , ще € пробвам рецептата и ще сподел€ вкусове  Blush
÷итирай


ћнени€: 4 923
ѕускам рецепта за чийзкейк без печене:

—уров чийзкейк
Ќеобходими продукти: «а блата: 2 ч.ч. натрошени бисквити, 1 пакетче краве масло. «а пълнежа: 1 пакетче крема сирене, 1/2 ч.ч. сметана, 2 ч.л. мед, сокът от 1 лимон, 3 ч.ч. пресни малини (или бурканче сладко).
Ќачин на приготв€не: ѕродуктите за блата се омесват добре и се постав€т на дъното на кръгъл съд. —лед това се остав€т да престо€т в хладилника около 30 минути. ¬ гол€ма купа се смесват продуктите за пълнежа, докато се получи гладка смес, и след това се изсипват върху охладени€ блат. ѕовърхността се заглажда с шпакла. ѕреди да бъде консумиран, чийзкейкът тр€бва да престои в хладилника поне 3 часа.
÷итирай

–усе

ћнени€: 952
Ќикога не съм хапвала чийз-кейк, тъй като винаги съм се чудела какъв ли ще е вкуса на сладкиш със сирене, дори и тирамису не съм опитвала защото знам че се прави със сирене ћаскарпоне, а винаги ми се е искало да пробвам, но така и не съм се престрашила все още. ћожете ли да ми кажете какъв вкус придават сирената и дали имат лек солен вкус сладкишите с т€х ...

аууу mimival, недей така Laughing ако знаеш само какви вкусотии изпускаш Crazy аз и тирамисуто и чизкейка мноооого ги уважавам Laughing
÷итирай


ћнени€: 2 074
ўе пробвам обезателно, даже съм си записала разни рецептички...
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 1 327
Ќаправих го с бисквити, сирене "‘иладелфи€" и заквасена сметана.ќтгоре е конфитюр от €годи с желатин.

÷итирай


ћнени€: 767
ƒикси,страхотно изглежда мммммм.ќх,как обичам.√ледам да огранича сладкото,ама сега май ще си прав€ и аз.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 6 995
ћоите предложени€:

Ўоколадов чийзкейк
 окосов чийзкейк - номер 1 за мен, д бест!!!...и не е толкова сладък, като тези със сладкото..
..., а и това( “арталетка с  плънка от маскарпоне и сушени сини сливи)  прилича на чийзкейк, но така или иначе е страхотна вкусоти€. Smile
÷итирай


ћнени€: 1 309
ћорена, благодар€ за рецептите! ѕочивните дни ще пробвам н€кой от т€х.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-22 от 22 отговора