Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Чикаго / София
 • Мнения: 3 083
Здравейте!

Ще разкажа за какво става въпрос!

Голямата ми дъщеря ходеше на ясла от която бях много доволна. И персонала и директорката, и обстановката, всичко беше наистина супер! Септември месец отидах да взимам документите на голямата от яслата, за да я прехвърлям в градина и говорих с директорката за малката, като й споменах, че искам да я пусна по-рано, след месец два. Тя, много мило и добросърдечно ме помоли да не е от септември защото приемали много нови деца, а да отида по-нататък и няма да има проблем ще я вземе- "Как, наша майка, наше дете, винаги ще се намери едно място!". Съгласих се защото тогава така или иначе ми се виждаше още малка /беше на 1г1м/. Отидах пак средата на ноември и говорих да я пускам от декември или януари, за да може да свикне, пък мъжът ми няма много работа зимата и ще може да я гледа ако боледува. Директорката ме посрещна с думите"Ааа не, зимата деца не приемам-много се разболяват, не е хубаво за самото дете. Нека да е след зимния и грипния сезон.Обади ми се няма да има проблем." Оказа се, че мъжът ми ще има доста работа тази зима и няма да може да гледа децата затова решихме пак да изчакаме да мине грипния момент и от март да я пуснем вече окончателно. Междувременно всеки ден ходя за кухня от съответната ясла и се засичаме с директорката доста често.Разбрах и за дечица които са тръгнали на яслата декември и януари, но както и да е, ние така или иначе решихме да отложим. Посъветва ме да подам молба в началото на януари лично на нея, за да се води, а то няма да има проблем детенце ще го вземе когато решим.

В първия работен ден на януари подадох молбата лично на нея и се разбрахме да й звънна март месец да пуснем малката на ясла.

Днес й звъня, за да се разберем от кога да я пускам. Мислех да й правя изследванията за ясла утре и от 5 март да е на линия. И о, чудо няма  места в яслата! Може чак септември да я приеме. Нищо не може да направи. Много деца са. Много хора й звънят, връзки чак чрез Бойко Борисов използвали, но тя пак не можела да ги приеме. За септември!  ShockedВсичко това казано набързо в телефона, без да имам възможност да я прекъсна! Аз останах без думи! Къде отиде нашата майка с нашето дете, за което винаги щеше да се намери едно място? Ами аз знам със сигурност, че тя ще е на ясла и съм направила вече плановете за работа! Чакат ме! И сега какво? Шах с пешката! Нямам думи направо!

Чувствам се толкова излъгана, изиграна, прецакана и какво ли още не! #Cussing out И адски обидена! Sad

Да ми беше казала още януари когато подавах молбата, че ще е за септември, поне да подам на друго място за по-рано! А сега ....

Направо не знам какво да правя?! Confused

Мога да използвам връзки в общината, но не обичам такива работи! Rolling Eyes

Какво бихте направили вие? Ще ходим вдругиден с мъжа ми да говорим с нея още веднъж, но се съмнявам да даде резултат, най-много да се изпокараме!

Ако имате идеи казвайте, че направо ми се реве в момента! Sad

# 1
 • Варна
 • Мнения: 2 168
Бих използвала връзките в Общината...

# 2
 • София
 • Мнения: 1 165
Не бих отстъпила, но попитай и в други ясли за по рано все пак. Аз бих използвала връзки и бих и казала в лицето да не лъже поне и ако ми реагира остро и жалба ще подам. И при нас така търся директорката януари и все не мога да я намеря а я срещам по магазините.Ядосах се и бях тръгнала за общината да питам какво е това,защото с малкия всеки ден до там и то рано уж за да е там си е гадно, но за всеки случай попитах и в друга и се оказа,че имаше места така,че пробвай. А да не би пък от тез връзки да не е останало място за вас или да не е спазила новия закон след като ти си подала първия работен ден едва ли преди теб се е запълнило. Евентуално ако си е приела деца със старите молби може да се получи това така мисля поне newsm78

# 3
 • Мнения: 14 974
Парички си проси жената, в брой, кеш или на ръка, под масата.
За съжаление, много директорки използват наплива на желаещи и се облагодетелстват от това. По-съвестните го оформят като спонсорство за градината.
Не го одобрявам, но наистина такъв е начинът - спонсорство. Дали за градината, дали за директорката...  Whistling
И връзките може да помогнат, но не винаги. И после може да си го изкарат на детето.

# 4
 • Мнения: 7 823
А ти сигурна ли си, че тя те е познала? Може да те е объркала с друга майка и за това така да се е получило. Аз бих опитала да поговоря с нея преди да предприема друга стъпка.
Успех

# 5
 • Чикаго / София
 • Мнения: 3 083
Ellypr сигурна съм, че ме позна, преди да стане въпрос за малката ме попита как  е Дени, как се справя с градината и изобщо много добре й беше ясно кой се обажда! Close

Парички, ама какво да правим тези без паричките? Rolling Eyes Та аз вече 31/2г. си стоя вкъщи по майчинство и толкова сме го закъсали с паричките, че не ми се говори! Затова и вече март беше последната ни дата за пускане на детето на ясла, за да почна работа, че тези сметки за парно и ток тази година ни разсипаха отвсякъде! Confused

Ще попитам и в другите ясли, но те са много далеч. Работя и живея в един и същ квартал и ако я дам в друга ще трябва доста да обикалям в задръстванията, за да я взема, пък градината на голямата ще е в другия край, аз посредата и ще е едно търчанееее!

Бих използвала връзките в Общината...

Ох, хич не ми се иска, макар че веднага ми се предложи! Предпочитам всичко да си става както си му е реда. Дала е дума, разбрали сме се, ще я спази. А не по този начин!

Иначе не се притеснявам за лошо отношение към детето, те лелките там наистина са много добри!

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 1 446
Парички си проси жената, в брой, кеш или на ръка, под масата.
И връзките може да помогнат, но не винаги. И после може да си го изкарат на детето.
Идете с мъжа ти(може да има повече респект от него) поговорете с нея. Ако не стане я питайте за парите , колко иска.

# 7
 • Русе
 • Мнения: 4 406
аз съм за варианта с връзките- щом не си държи на обещанието, и даже лъже както се вижда, давай и ти нечестно...
да разбере, че не са в нея и хляба, и ножа...

# 8
 • София
 • Мнения: 1 455
Парички си проси жената, в брой, кеш или на ръка, под масата.

 Peace Така и аз мисля.
Разпитай подробно,обаче аз също подадох на няколко места молби,но на всякъде ми казаха,че от тази година с новата наредба се приемат деца само септември това важи за София.Ходих разпитвах и това е.Аз исках дъщеря ми да тръгне на пролет,но навсякъде отказват.
Въпреки че вие сте си имали уговорка...

# 9
 • София
 • Мнения: 382
На скоро имаше тема за реда за прием в детските градини.Точно там пиеше,че дете на което брата или сестрата са били в детското заведение се ползва с предимство.След като вашата кака е била в тази ясла и то до скоро значи имате право и второто дете да ходи.
Отиде със съпруга ти и говорете с директорката,още повече след като е обещала,че няма да има проблеми.Успех

# 10
 • PLOVDIV
 • Мнения: 326
Аз също знам, че когато едното дете е било в дадена ясла другото се приема с предимство.  Говорете още един път с нея и ако не се получи подай жалба

# 11
 • Варна
 • Мнения: 7 362
Прочетох внимателно поста ти.

И веднага си помислих едно: явно е имало по-нуждаещите се родители (или поне са се направили на такива) от вас. Ти самата си й казала, че мъжът ти е по-свободен, и ето тя преценява да вземе някой друг. А и за тези работи (вече съм се убедила), устните обещания не означават нищо. Няма ли я хартийката, черно на бяло - нищо не си, за съжаление.

Аз навремето в кварталната ни ясла ходих да питам за място като беше Вики на 5 мес.! Едни колежки на мъжа ми бяха го наплашили. Директорката още тогава ни записа, с уговорката като наближи времето за тръгване, да дойда пак да се разберем кога точно и как точно ще стане.

И така ходих и аз като теб няколко пъти, ту едно, ту друго, ту ремонт на яслата - не било удачно, имало сборни групи, бла-бла.

Накрая вече леко възмутена ходих пак да говоря - изтичаше ми майчинството и трябваше да започвам пак работа.

Иди да говориш лично с нея, не по телефона, може да не е разбрала, че става въпрос точно за теб.

Успех!  Wink

# 12
 • София
 • Мнения: 76
Използвай си връзките.Ще си спестиш главоболия и разправии.Тази жена явно те мотае.
Ако не стане , прати й ХЕИ по сигнал за въшки или дървеници например.Щом ще си играете на нерви - действай и ти .

# 13
 • София
 • Мнения: 430
Ире, и аз съм за "съдействие" от общината. И то не за друго, а за да и се натрие носа! НЕ бих се колебала нито миг! Щом тя играе ку....и номера, без никакви угризения бих отвърнала със същото. И аз мисля, че по-важни са лелките. Тя ще те мрази в червата, но лелките ще гледат Лъчи както си трябва.
Не виждам смисъл да ходите на крака при нея. Ако мъж ти е по-зъл  Twisted Evil, изпрати го, за да и напомни, че е обещала да вземе детето. Но най-добре просто я прескочете. И да, и аз мисля, че иска пари.  #2gunfire Но не бих и дала нито стотинка!

# 14
 • В офиса
 • Мнения: 2 294
Ирка, отиди лично да поговориш на 4 очи с нея. Не знаеш при тел. разговор кой още е бил в стаята й и я е слушал какво говори.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт