Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 фев. 2007, 09:29 ч.

Сборници по математика

  • 2 828
  • 4
  •   1
Отговори
Препоръчайте ми сборници и помагала за втори и трети клас по математика - за допълнителни занимания, за подготовка за олимпиади!Ще ми е интересно да споделите и по български език полвате ли нещо допълнително?

# 1
  • Мнения: 2 567
По математика за допълнителни занимания и във втори и сега в трети клас, ползваме помагалото на издателство Слово от поредицата "Искам да знам". Ползва ли сме и други, но от това най съм доволна.

По български и миналата и тази година, също ползваме помагало на Слово . Казва се - Тренировъчни упражнения и диктовки по български език.

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 970
Купила съм Сборник със задачи за 3-ти клас на Просвета. Освен да споделя, че има задачки, дето не могат да се решат от ученици от 3-ти клас, какво друго....
Наскоро бях дала за домашно на щерката 3-4зад. Връщам се аз, а тя ми мамо - не можах. Аз се опулих и срам, не срам, реших задачата със система с 3 уравнения с 3 неизвестни. Излишно е да обясня, че тя нищо не разбра. Мъж ми ме светна, че такива задачки се решавали с помощта на множества, но аз така и не се сещам за тоз метод.
Но като цяло става. Peace

# 3
  • Мнения: 3 740
Синът ми е в 5 клас на СМГ. За него бяха полезни и интересни тези сборници:

Сава Гроздев, Албена Василева - Европейско кенгуру - Това са задачите, давани предишни години на състезанието

Рени Рангелова, Вячеслав Величков - В света на интелекта, Забавни задачи за деца от 6 до 11 години и техните родители, изд. ЛИК - Има и от състезания

Антон Моллов, Задачи за извънкласна работа по математика, 1-4 кл., изд. Димант - с различна степен на трудност, логически, задачи-шеги и т.н.

Има и един сборник задачи от различни мат. състезания, на изд. Регалия мисля, че беше, но не го открих.

# 4
  • Мнения: 151
По математика освен посочените от Летисия и Шани /Помагало по математика на "Слово" и сборника на "Просвета"/ ползваме сборниците на "Калоянов" и на "Скорпио". За  подготовка за състезания са подходящи и сборникът на "Архимед" - задачи и тестове, както и Математически състезания в тестове и задачи 1-3 клас на "Регалия". За състезания от типа на "Европейско кенгуру" е подходяща "Първа математическа читанка", но нея само сме я започнали за разнообразие, защото моят ученик не е чак толкова заплеснат математик и от всички други сборници решава само по-сложните задачи, иначе може да се "преработи", ако решава всичко поред.

По български език освен Тренировъчните упражнения на "Слово" ползваме и Граматика - учебно помагало /има ги за 1, 2, 3 клас/ на "Скорпио". В това помагало  първо са дадени систематизирани правилата за съответния урок и след това има доста упражнения.По-рядко ползваме Упражнения по български език за 3кл. на "Просвета".Благодарение на тези книжки третокласникът ми много бързо затвърждава знанията си по граматика, а аз много лесно го проверявам.

Много са практични и Сборниците "Тестове и задачи" както по математика, така и по български език на "Булвест", които в нашето училище се използват за СИП.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт