Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 303
Здравейте мами, казусът е следният:
На нашата детегледачка и се наложи да отсъства 3 седмици по болест, което си е голям период. През това време ние извършихме чудеса от храброст, за да гледаме хлапето и да ходим на работа същевременно. Сега седя и умувам дали да и плащам цялата заплата за месеца  Rolling Eyes или пък половината или за 1 седмица....Нямаме договор, не е наета чрез агенция...До сега все съм и изплащала цялата заплата, като излизаме в отпуск напр. или по празнични дни и т.н., но 3 седм. ми се сруват множко. От друга страна не ми се иска да я засегна..., не знам какви са и очакванията и  ooooh!. Посъветвайте ме, как постъпвате вие в такива ситуации.
Мерси!

# 1
 • Мнения: 700
Според мен зависи от типа отношения с детегледачката. Аз не бих му мислила, защото нашата леля многократно е заявявала, че не разчита на тези пари, просто е пенсионирена, вдовица, с големи деца в чужбина и си попълва празнини във времето и финансите. Освен това е съседка. Често водим малката при баба й за по 3-4 седмици, понякога майка ми идва да ни види петък, събота и неделя и лелята тогава просто я уведомявам, че няма нужда да идва.
Никога не е казала нещо за заплащане! Напротив, винаги го приема много спокойно и даже си организира разни кратки екскурзии, когато е свободна.
Освен това е важен факта, че не по ваша вина е отсъствала, напротив затруднила ви е!
Ако толкова те притеснява я попитай или направо й дай малка кръгла сума за компенсация!

# 2
 • София
 • Мнения: 312
Аз не бих й платила цялата заплата, но все пак бих и дала някаква малка сума като компенсация. От опит се научих, че започват да злоупотребяват с това и да се пишат болни по-често и в крайна сметка се оказва, че не можеш да разчиташ на тях. Сигурно в твоя случай не е така и жената наистина си е в болнични

# 3
 • София
 • Мнения: 303
Аз не бих й платила цялата заплата, но все пак бих и дала някаква малка сума като компенсация. От опит се научих, че започват да злоупотребяват с това и да се пишат болни по-често и в крайна сметка се оказва, че не можеш да разчиташ на тях. Сигурно в твоя случай не е така и жената наистина си е в болнични

Ами, да, претърпя злополука - счупване. Винаги е била супер коректна, винаги е давала всичко от себе си, прави неща за нас, които не и влизат в задълженията...Абе нямам никакви оплаквания.....Но само като си помисля мен как ме режат в работата като съм болна, пък и сега с тези простотии с НОИ, където трябва да чакаш 3 месеца, за да ти преведат болничните  #Cussing out, просто няма да мога да си позволя да и дам цяла заплата. Да, права си...Ще и дам най-вероятно ще заделя по-малка сума... Thinking Дано да не се обиди  Confused

# 4
 • Мнения: 16 201
Чисти отношения- добри приятели! Ние сме си на официален трудов договор с осигуровки и при болнични си има НОИ и КСО, които си казват кой, кога и как плаща болнични. Така и двете страни са доволни.

# 5
 • Мнения: 2 757
Обърках се  Wink

Последна редакция: пт, 23 фев 2007, 20:31 от NikiFin

# 6
 • в Низината
 • Мнения: 706
Не знам, на твое място бих й платила почти цялата сума - все пак жената е отсъствала по здравословни причини и сама казваш колко е коректна към вас. С нашата детегледачка досега не сме имали такъм случай.

# 7
 • Мнения: 918
Може да "експлоататорско", но аз плащам на нашата детегледачка само на присътвен ден, винаги давам и малко отгоре, но нямам възможност да плащам за неприсъствени дни. Тя е пенсионерка, така че пенсията си я получава така или иначе.
Наложи и се да отсъства  внезапно две седмици, трябваше някой да излезе отпуск, стрес в работата, работа в извънработно време, за да си наваксам и какво ли не още само и само да закърпим положението.
Харесваме си жената, но това е положението.Ти си решаваш сама.

# 8
 • Мнения: 2 614
Аз не бих платила за повече от 2 седмици. Хем не е цялата заплата, хем и даваш нещо над изработеното.

# 9
 • Мнения: 1 455
Бих и дала някаква скромна сума,но не цяла заплата.
Редно е да подпишете договор,за да не се чудите после как и какво да се прави.

# 10
 • Мнения: 4 366
аз бих постъпила по следния начин:
ще и платя цялата сума за 1-та присъствена седмица, а за 3-те отсъствени ще и платя половината сума,
 т.е. ако и плащате 400 лв за за 4 седмици, ще получи 100 за едната седмица + 150 за останалите 3= 250
така ми се струва справедливо, щом сте доволни от нея.
успех  bouquet

# 11
 • София
 • Мнения: 328
Чисти отношения- добри приятели! Ние сме си на официален трудов договор с осигуровки и при болнични си има НОИ и КСО, които си казват кой, кога и как плаща болнични. Така и двете страни са доволни.

Как сте го сключили този трудов договор, директно вие ли сте работодатели, фирма ли сте или ... Интересува ме каква е системата, защото и ние сега умуваме как да направим с трудовия договор

# 12
 • Мнения: 16 201
Първо мислех лично аз, това не е забранено, но иска тичане до банки ежемесечно и подаване на двата броя декларации. Затова намерих познати с фирма, които така или иначе имат персонал и едно лице в повече във ведомостта не ги затруднява. Договорът е за 8 часов работен ден, с регистрацията в НОИ и всичко останало. Жената не е пенсионер и затова й трябва да й се отчита стаж, пък и за мен е по- добре именно от гледна точка на болничните. И тя е човек, и тя ще се разболява, все пак, живот и здраве три години ще гледа бебето, докато не дойде време за ДГ.

# 13
 • Мнения: 5 103
Ми аз на мойта не, ама тя  почасово.

# 14
 • София
 • Мнения: 5 271
Ами трябва да и платиш нещо все пак, особено ако са и единствените доходи. Може да е пълната заплата а някакъв процент.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт