Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 6 154
Не съм сигурна дали точно така се казват Rolling Eyes  Някъде ги водят пикантни картофки.Мисля, че ги имаше в Хепи.
 На едри резани са, от вътре като че ли са варени, а от вън имат хрупкава коричка с някакви подправки и все едно са пържени.
Уффф, как го обясних  Embarassed
Цитирай


Мнения: 1 425
продават го готови бланширани, казват се пикантни
Цитирай
Не знам дали това са картофи по селски, но аз ги правя с "бебешки картофи" (пресни). Не махам обелката им. Нарязвам ги. Предварително пъхам във фурната тава пълна с около сантиметър олио. В загрятото олио слагам картофите и обратно във фурната (предварително ги осолявам със сол и черен пипер)
Цитирай
Другият вариянт, който правя. Ако картофите не са пресни ги сварявам малко (предварително ги нарязвам) и пак по гореописаната процедура. Слагам и червен пипер по някога. Хубаво е на често да се разбъркват за да не залепват.
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Аз ги сварявам, но не много.
След това ги изсипвам в купа и ги овалвам в червен пипер, черен пипер, сол и чубрица и в силно сгорещено олио ги пържа.
Това е първи вариант.

Във втори вариант, след като свърши пърженето се слагат в една купа в която има смачкан чесън, копър и масло. Захлупва се купата и се разтръскват, оставят се за 3 минути пак се разтръскват още 3 минути да омекнат и се сервират.
Става фантазия.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Аз ги правя като Слънце, а по случайност изнамерих и нова метода за такъв вид пържен картофел. Обелените картофи нарязвам на подходящи резени и оставям да изсъхнат известно време. Примерно няколко часа. Изложеният на въздух резен засъхва и при пърженето се получава чудесна коричка. Може да се подправя и преди пърженето.
Не съм сигурна кой, какво разбра.
Все пак, добър хапетит!
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 113
alma, а не потъмняват ли много така картофите?!
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 113
Biby, виж рецептата на Катя (Сливен)
Цитирай

София

Мнения: 6 154
Мерси момичета, железни сте Very Happy
 newsm51  newsm51  newsm51

Понеже всичките рецепти са супер и не можах да избера коя да направя ще ги почна наред  eat

Slunce, във фритюрник ли се пържат картофите?

Honda, малко офф, правих пилешките филенца по твойта рецепта и станаха страхотни coolcool  Специални поздрави и от мъжо за рецептата Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: Slunce
Аз ги сварявам, но не много.
След това ги изсипвам в купа и ги овалвам в червен пипер, черен пипер, сол и чубрица и в силно сгорещено олио ги пържа.
Това е първи вариант.

Във втори вариант, след като свърши пърженето се слагат в една купа в която има смачкан чесън, копър и масло. Захлупва се купата и се разтръскват, оставят се за 3 минути пак се разтръскват още 3 минути да омекнат и се сервират.
Става фантазия.

Преди време бяхме на почивка в Момчиловци и там ядох за пръв път такива картофи по селски, направо си облизах пръстите. Бяха приготвени като първия вариант който даваш.
А вторият го правя и стават разкошни направо. От маслото стават едни такива мекички и апетитни, но трябва да се консумират топли.
Цитирай

Sofiа

Мнения: 2 568
ммммммммм, много обичам такива картофки. Правя ги така: купувам един пакет замразени пикнтни картофи, сипвам в тава и пека  Razz
А сега сериозно - аз като не яма пържено, ч кажете как да си направя печени домашни такива.
Цитирай
Цитат на: Biby
Honda, малко офф, правих пилешките филенца по твойта рецепта и станаха страхотни coolcool  Специални поздрави и от мъжо за рецептата Very Happy
Flutter  Flutter  Very Happy Благодаря за позравите Love
Цитирай

В офиса

Мнения: 2 069
Хм, аз пък ги беля, режа, а после овалвам в подправки (пипери черен, червен, риган, босилек) + грис + сол. Мятам в тавата. Режа парченца масло отгоре им, наливам и малко вода и пека. Мързелива работа. Може и в йенска тенджера, като половината време я държиш с капак, а другата половина го махаш, за да хванат коричка. Това последното е много удобно, ако ги печеш заедно с месото.
Не знам дали това са 'селски картофи', но са вкусни и пак имат коричка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.