Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 фев. 2005, 18:31 ч.
  • Преглеждания  2 216  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 836
Ами мисля, ако живот и здраве всичко върви добре, да захраня първо с тиква. То аз все се колебая за картоф, или оризова каша, или банан. Обаче май тиквата надделя напоследък-разбрах, че бебетата много я харесвали.
Обаче след 2 месеца тикви няма да има.
Исках да питам какво да направя с тиквата, че да си запазя малко дотогава-в мазето ли, ама дали ще издържи. Или сурова да я бутна във фризера? Или да я сваря и тогава във фризера.И колко време може да стои във фризера?
А може би трябва направо да се откажа от тиквата.
А ака е купешка голям проблем ли е?

Понеже съм гола-вода във кухнята, дайте малко акъл.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 187
Можеш да я настържеш и отделяш толкова колкото слагаш за едно готвене, после в пликчета и във фризера, не е нужни да я вариш може сурова.Поне аз така я съхранявам. Grinning

# 2
  • между два цигански квартала
  • Мнения: 1 381
не те съветвам да  захранваш с тиква. тя много разхлабва. Най-добре с картоф.

# 3
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Цитат на: Beni
Можеш да я настържеш и отделяш толкова колкото слагаш за едно готвене, после в пликчета и във фризера, не е нужни да я вариш може сурова.Поне аз така я съхранявам. Grinning

И аz така или настъргана или наряzана на кубчета.
После много по лесно се сварява и остава само преz едно сито да я минеШ zаради ликото ( на някои сортове) и си готова.
Не слагай ниЩо друго - нито zахар, нито сол Тя и така си е сладка а и на децата им харесва сладкото

# 4
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 918
Тъй като така и така запека ви е проблем, сладичката тиква ще е чудесно решение.
Сурова и обелена нарежи на малки кубчета (които после можеш в МВ да приготвяш) и в пликчета - бум - във фризера.
Може и сурова настъргана.

# 5
  • София
  • Мнения: 710
Извинявам се, че ще се намеся в темата не с мение, а с въпроси!
Понеже педиатърката днес ми каза да започна с пюретата, но мисля да изчакам още малко, обаче все още някои неща не са ми ясни  Embarassed Та понеже е по темата и за това.
Как се приготвя тиквата? Чиста тиква ли се дава или се добавя и адаптирано мляко? Също тиквата смесва ли се с други зеленцуци и плодове, ако да - с какви?
 

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 918
Може чиста, може и с ад. мляко - вариш, пасираш и решаваш чиста или не. Можеш да вариш на пара, във вода или в МВ (с малко вода, с която се пасира после).
Може да се смесва с много неща: ориз, картофи, цвекло, моркови, зелен фасул и др. в произволни комбинации Simple Smile

# 7
  • Хасково
  • Мнения: 828
Ако тиквите които имаш са здрави /т.е. нямат наранявания, загнило/ можеш да ги съхраняваш в хладно помещение не още два ами още 4 мес. трябва да не замръзват иначе отиват в кофата.
Можеш като свариш 1 тиква да я пасираш и сложиш в бебшки бурканчета затваряш и заваряш 7-8 мин. за капачката не слагай захар може да ферментират. После отваряш смесваш с каквото пожелаеш картофи, ориз, моркови и т.н.

# 8
  • London
  • Мнения: 7 067
Aко тиквата е здрава /без наранявания/, можеш да я пазиш някъде на сухо и тъмно. Ако не е или имаш парче, нарежи я и я сложи във фризера.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт