Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 фев. 2007, 11:43 ч.

пикантни картофки-как

  • 743
  • 6
  •   1
Отговори
  • Хасково
  • Мнения: 720
преди време бяхме на заведение, поръчахме си пикантни картофки, много ни харесаха.
Намерих седната рецепта- в тиган се смесват масло и олио, малко се запържва чесън, вади се и се пържат картофите. Когато са почти готови се поръсват с червен пипер, като се извадят с черен пиер и сол. Пробвах да направя- не се получиха много добре. Първия тиган горе-долу стана, после прегоря падналия червен пипер Sad.Искам да попитам някой знае ли как се правят-тези в заведението бяха с по-дебела коричка, като панирани.

# 1
  • София
  • Мнения: 10 860
Овалват ги в галета, в която има подправки по желание - розмарин, инд. орехче, самардала, сушен копър и др. подходящи за картофи.

# 2
# 3
  • Мнения: 2 829
здр,аз правя едни подобни----докато се пържат ги ръся с розмарин ,и една готова подправка от магазините--kotanyi------картофите не ги беля,а с коричката ги пържа--взимам от едни има червени---и смесвам мазнината---олио и зехтин.добре се получават

# 4
  • Мнения: 5 136
Аз ги правя по една по-различна рецепта, стават много хубави. Първо сварявам леко картофите, нарязани на осминки. След това сипвам в купа малко олио, овалвам добре картофите и ги поръсвам с подправките - червен пипер, чесън на прах, лук на прах, вегета и каквото там се сетиш. Пекат се в тава, покрита с готварска хартия, докато се зачервят.

# 5
  • Мнения: 6 461
Аз ги правя така :  Peace
Картофите ги  режа на кубчета и ги овалвам в чубрица,червен пипер,сол на вкус,чер пипер,соев сос
В тавичка слагам масло и изсипвам картофките .Запичам ги във фурната .
По желание всеки си ги полива с лют сос.


Заповядай

Пикантни пресни картофки със сос
Пикантни картофи с доматен сос

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Аз ги правя по една по-различна рецепта, стават много хубави. Първо сварявам леко картофите, нарязани на осминки. След това сипвам в купа малко олио, овалвам добре картофите и ги поръсвам с подправките - червен пипер, чесън на прах, лук на прах, вегета и каквото там се сетиш. Пекат се в тава, покрита с готварска хартия, докато се зачервят.
Звучат ми вкусно! А защо тавата е покрита с готварска хартия?  newsm78

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт