Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 1 366
Знаете ли от какво се прави шунката? Дали и тя от боклуци като малотрайните колбаси и шпековете?
Цитирай


Мнения: 6 142
моя близка се е работила дълги години в производството на колбаси. казва, че точно шунка не купува никога. на мен това ми стига като обяснение, и без това мръвки не ям.
Цитирай

София

Мнения: 3 777
от остатъци
Цитирай

Лас Вегас

Мнения: 470
Гледах скоро един документален филм и казаха,чя се прави от крака,уши,опашки...........
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Ако питаш мен, почти няма колабас, който да се прави от читаво месо Sad
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Ами зависи от шунката  Wink , пресованата може и да е от крака, но Пражката си е чисто месо.
Цитирай
Шунката по принцип се прави от свински бут чрез процеса тумблиране - месото се "бие" в една машина - тумблер.
Това за краката и другите остатъци не е вярно.
Вярно е това за химията, но тя не е толкова вредна колкото си мислите.
Обаче има шунка и шунка - по цените и по марките ще ги познаете.  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Ако е на кокал няма проблеми.Но и цената и е различна.
Цитирай

София-България, Израел - където си поискам

Мнения: 2 563
Цитат на: Ellypr
Ами зависи от шунката  Wink , пресованата може и да е от крака, но Пражката си е чисто месо.

на същото мнение съм Thinking
Цитирай


Мнения: 1 366
Благодаря за отговорите. Аз също купувам само Пражка шунка, в нея се вижда месото. А какво значи "на кокал"? Май не съм виждала такова нещо.
Цитирай

Анкх-Морпорк

Мнения: 3 363
На кокал значи самия свински бут си е сварен и режат от него направо. Един по-възрастен комшия разказва как "едно време" майка му купувала шунка само ако е гореща, те. съвсем прясно сварена.
Шунките на калъп имат свързващи добавки, най-често соево или друго брашно. Ако нямат добавки, биха се разпадали.
Цитирай
Топла е ужасна според мен. Опитвала съм току-що приготвен пушен бут и е нещо отвратително. Мирише ми странно. Мое мнение де Very Happy
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
Цитат на: donna
...Вярно е това за химията, но тя не е толкова вредна колкото си мислите...


 Arrow особено маринатите в които киснат  Sick Бе зарежи тез приказки...
най-добре е да си хапвате такова Wink!
Цитирай
Аз това съм работила - поръчка и доставка на химията за един месокомбинат.
Не може да се каже например, че брашното е химия само заради това, че е извлечено от жито например и е вторичен продукт.
Например тази боя в колбасите, от която всички толкова много се плашат е ферментирал ориз. Странно е, но е факт - когато оризът ферментира се получава наситен червен цвят.
Въобще не отричам, че се слага и от "тежката артилерия химия"!
Например се смята /всъщност е доказано/, че при процеса пушене се отделят канцерогенни вещества.
Много се извинявам, че така се отплеснах, но ми става смешно как някои мами се втелясват на тема колбаси.
Ако пък само знаехте как стои въпроса с киселото мляко, сиренето, лютеницата и много други масови храни!
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
Цитат на: donna
Аз това съм работила - поръчка и доставка на химията за един месокомбинат.


 Arrow нявгаш и аз, ама гледам да не си спомням какво продавах  Crazy !
Така наречените пушени колбаси се правят като им се слага т.нар:течен пушек(кат' подправка)!
За другите "екстри" ще си замълча....  Sick
Мили потребители, предпочитайте преди всичко месо(макар и него да третират  #2gunfire ). Най-малко гадости ще изядете.
Бон апети  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора