Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Sofia

Мнения: 3 036
По австрийска рецепта от областта Щирия (леко побългарена)

Продукти:
170 г масло (или 1:1 масло и олио)
200 г кристална захар
2 пак. ванилия (може и 1)
2 яйца
250 г извара
щипка сол
1 пак. бакпулвер
300г брашно
и сега изненадата - 200г смлени тиквени семки

Маслото, захарта, ванилията и яйцата се разбиват на пяна. Изварата се посолява и се разбърква с маслената смес. Към това се прибавят брашното с размесения в него бакпулвер и тиквените семки. Разбърква се до получаване на гладка маса.
Пече се на най-долно положение на скарата във фурната 60мин. на 180 градуса без предварително загряване.

Пробвайте и после си направете тест с някого - почти 90% не могат да познаят какви ядки има вътре. Цветът е необичаен, ароматът също!



« Последна редакция: сб, 24 фев 2007, 19:47 от Mira »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Звучи ми малко странно наистина....
Цитирай

София

Мнения: 19 727
Харесва ми - ще го направя.
Много си падам по нетрадиционни неща
Мерси   bouquet
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
А защо посоляваме изварата?
Рецептата е много интересна, ще я пробвам Peace.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 036
А защо посоляваме изварата?


Буквално превеждам рецептата, но аз всъщност сложих тази щипка сол върху нея и това беше.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
А защо посоляваме изварата?
Рецептата е много интересна, ще я пробвам Peace.
Peace
Цитирай


Мнения: 6 461
Благодаря за рецептата .
Много е интересна.
При първи удобен случай ще се пробва.
  bouquet
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
и аз ще я пробвам скоро - звучи интересно!   chef обожавам чийз кейковете, но нещо в Бг. не се тачат много  Crying or Very sad
Цитирай

Пз

Мнения: 293
Скоро го правих  ,но моите в къщи не искат и да го опитат ,а аз толкова много го харесвам .Сега си го ям вече 4 ден та започна да ми писва  Sick
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Скоро го правих  ,но моите в къщи не искат и да го опитат ,а аз толкова много го харесвам .Сега си го ям вече 4 ден та започна да ми писва  Sick

да беше споделила със съфорумки  35
Цитирай

Пз

Мнения: 293
Ето това представлява:

по рецепта от бон апети :
 
Чийзпай с боровинки

20/2/2003

Списък на необходимите продукти:

300 г бисквити
80 г краве масло

за пълнежа:
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. кисело мляко
100 г захар
1 пакетче ванилия
4 белтъка
250 г замразени боровинки (или от компот, може касис)

за топинга:
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

 
1. Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Маслото се поставя в кръгла тава (22 см) и се разтопява. Сипват се бисквитите, смесват се с маслото и полученият блат се притиска добре към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне в хладилник.

 
2. Изварата, киселото мляко, ванилията и захарта се разбиват в кухненския робот за 5-6 минути до получаването на плътен крем. Белтъците се разбиват с миксер и се прибавят постепенно към изварата, като се разбърква с дървена лъжица.

 
3. Сместа се изсипва върху бисквитите и тавата се поставя във фурната. Пече се 20-30 минути при температура 150 градуса. Готовият пай се оставя да изстине, след което се покрива с боровинките.

 
4. Сметаната и прясното мляко се разбиват. Топингът се излива върху украсения с боровинки чийзпай и се подравнява красиво. По желание със суха супена лъжица могат да се оформят "кратерчета", така че да се загатва плънката от боровинки.



Аз нямях замразени боровинки и не съм слагала никакви плодове.След като изпекох чийзкейка го намазах с конфитюр от къпини и поръсих с кокос.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
по рецепта от бон апети :
 
Чийзпай с боровинки

20/2/2003

Списък на необходимите продукти:

300 г бисквити
80 г краве масло

за пълнежа:
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. кисело мляко
100 г захар
1 пакетче ванилия
4 белтъка
250 г замразени боровинки (или от компот, може касис)

за топинга:
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

 
1. Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Маслото се поставя в кръгла тава (22 см) и се разтопява. Сипват се бисквитите, смесват се с маслото и полученият блат се притиска добре към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне в хладилник.

 
2. Изварата, киселото мляко, ванилията и захарта се разбиват в кухненския робот за 5-6 минути до получаването на плътен крем. Белтъците се разбиват с миксер и се прибавят постепенно към изварата, като се разбърква с дървена лъжица.

 
3. Сместа се изсипва върху бисквитите и тавата се поставя във фурната. Пече се 20-30 минути при температура 150 градуса. Готовият пай се оставя да изстине, след което се покрива с боровинките.

 
4. Сметаната и прясното мляко се разбиват. Топингът се излива върху украсения с боровинки чийзпай и се подравнява красиво. По желание със суха супена лъжица могат да се оформят "кратерчета", така че да се загатва плънката от боровинки.



Аз нямях замразени боровинки и не съм слагала никакви плодове.След като изпекох чийзкейка го намазах с конфитюр от къпини и поръсих с кокос.

записвам прилежно  smile3523
Цитирай

Пз

Мнения: 293
Дано ти хареса !!!
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
o  да да
поне на снимков материал ми хареса
като го напрявя ще споделя  как ми се е получил
  chef  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 340
отдавна исках да направя нещо такова
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора