Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 684
Здравейте.
Става въпрос за едно приятелдско семейство ,които имат две свои дечица и искат да осиновят бебето на тяхно близко семейство ,чиято дъщеря иска да остави детето си за осиновяване.Момичето е бременно в 6 мес. и е на 17 год.След много разговори между нея и родителите са решили,че не искат да гледат това бебе, искат да го да дадат точно на това семейство да го осинови.
Моля ви кажете това възможно ли е?И какви документи трябва да подготвят,изобщо какви са първите стъпки които трябва да направят?
Засега не са се консултирали с никого,само многократно са обсъждали това .И от двете страни са сигурни ,че искат да го направят.
Благодаря предварително!

# 1
  • монако ди бавариа
  • Мнения: 4 138
единственият вьзможен и напълно законен начин е непълното осиновяване. документите са абсолютно същите както при пълното осинояаване включително и доклада от социалните. разликата между двете осиновявания е тази, че детето запазва родствените врьзки с биологичното си семейство.е, има и войни с общината и разни власти, но това е защото тоси вид осиновяване не се практикува в бьлгария и на много от служителите не им е ясно за какво става дума, но това са бели кахьри Twisted Evil
при едно такова осиновяване се иска и от двете страни много тьрпение, такт и добра воля и зачитане на чувствата на другия. аз минах по този пьт и нито за секунда не сьжалявам че избрах именно този вид осиновяване.
така че, с удоволствие ще помогна на всеки, който иска да ме последва и да му спестя голяма част от нервите и мьките, през които аз трябваше да мина поради некомпетентноста на различни служби и най вече адвокати.
И за бога, в никакьв случай не се сьветвайте с адвокат. И най добрите и безкористни адвокати не са наясно с практиката по такива случай. само с теорията, а тя е доста по различна от реалноста.

# 2
  • Мнения: 684
Много ти благодаря за бързия отговор.
Не можах да разбера трябва ли отсега да се направят някакви стъпки или да се изчака да се роди детето.И какво на практика означава се запазват родствените връзки с биологичното семейство?
 Преди малко говорих с жената,която иска да осинови детето и доколкото разбрах момичето не е много сигурно ,че иска да даде детето си.Родителите му настояват за това,понеже е още ученичка, а ще бъде самотна майка.
 Дано нашите приятели,които много са се навили за това дете не ми се разсърдят,но си мисля че можем да подкрепим момичето да запази бебето при себе се.Знам че тя чете форума.
 Съжалявам,че темата получи такъв обрат.

# 3
  • монако ди бавариа
  • Мнения: 4 138
отсега нищо не трябва да правят/като документи, може, но не е задьлжително.
мисля че пьрво би трябвало бьдещата майка да знае дали иска да гледа детето си. и изобшо какво иска newsm78доколкото естествено може да го реши на тази вьзраст. пьрвото и най важното е кое е най доброто за детето. не за нея, а за детето Naughty
има да мисли още 3 месеца и да осьснае сериозноста на ситуацията. едно дете е са цял живот. това важи и за осиновителите. при условие че се сьгласят да осиновят непьлно. детето ще има винаги две майки. биологична и осиновителка. осиновителите имат пьлните родителски права, но контакта с биологичната майка рано или кьсно ще е факт. и с евентуални братя и сестри, баба и дядо. в удостоверението за раждане фигурират вси4ки родители, и биологи4ни и осиновители.
виждала сьм и двата варианта, майката да се сьгласи на осиновяването, и другият, да реши да отгледа сама детето си. това е решение, което тя само може да вземе и трябва да живее после цял живот с този факт. какво казват мама и тате не е най важното. това, че момента не е най подходящият сьщо не е болка за умиране. просто трябва да знае че в рьцете си дьржи сьдбата на едно сьщество, което тя е сьздала и да поеме отговорноста да вземе най доброто за него решение. Налага и се да порастне Naughty
може би ще е от помощ да чуе мнението на жени, които са взели тези решения. ако има желание, ще се опитам да сьдействам са подобни срещи.
от родната майка по добро няма ако е готова да бьде майка и то завинаги. както каза едно момиче тук/майка не се става автоматично, само защото раждаш едно дете. някой са родени да бьдат майки, други трябва да узреят за това, трети никога не могат да бьдат такива, независимо осиновителки или биологични.

така че, наемам се да помогна на това момиче с каквото мога, стига да желае. решението трябва обаче да вземе сама. както впрочем го направи ЕДНА ЖЕНА.

# 4
  • Мнения: 684
Много ти благодаря.
Показах темата на приятелското семейство,ако искат нещо да питат да се обръщат направо към теб.
И пак благодарности.
Поздрави!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт