Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В страната на бурите

Мнения: 280
Може да звучи много тривиално, но кажете рецепти за греяна ракия? Освен захар, която се карамелизира, слагате ли нещо друго - подправки или нещо такова? Дайте идеи! Wink
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Вместо захар слагам мед.
Значи слагам меда с ракията да заври (на око), добавям едно пакетче липов чай за 2-3 мин. да си пусне аромата. Накрая, ако искам да се направя на интересна пред приятелите фламбирам #Silly.
Лек за душата Crazy,ммммммммммм!
Цитирай

UK

Мнения: 172
Е това точно не трябваше да го чета днес Laughing. Отиде разтоварителния ден, освен ако не го мина като лек за душата  bouquet.
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
От дядото на приятелката ми знам, че греяна ракия се прави като първо се сложи мед да се загрее, става течна и после сипваме ракията.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
От дядото на приятелката ми знам, че греяна ракия се прави като първо се сложи мед да се загрее, става течна и после сипваме ракията.
и аз така знам
 Twisted Evil
Цитирай


Мнения: 1 629
Слагам две супени лъжици захар(с кафява става по-хубаво) в метален кафеник, загрявам на котлона докато се стопи и добавям ракията(ок 200 милилитра). Като кипне добавям щипка черен пипер, махам от котлона и захлупвам. Ако ракията е много силна, след като кипне доливам съвсем малко студена вода.
Цитирай


Мнения: 331
Захар да се разтопи в меден кафеник - С малка разлика от Мюриел - вместо черен пипер слагам розичка от карамфил (хей става дума за подправката, не за цветето) и след като се махне от огъня може парче или две ябълка.
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
аз не пия, но баща ми слага само захар и долива малко вода! пропорции няма - всичко е на око   chef
Цитирай

София

Мнения: 1 346
Захар да се разтопи в меден кафеник - С малка разлика от Мюриел - вместо черен пипер слагам розичка от карамфил (хей става дума за подправката, не за цветето) и след като се махне от огъня може парче или две ябълка.
Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 128
за разнообразие може да се добави коричка от портокал....става пак чудесна./някой слагат и карамфил/ малко по.различен вкус Smile)) иначе класиката е карамелизирана захар или мед и ракия.. Наздраве Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 199
Ракията задължително трябва да е над 45о .
Иначе ние слагаме 2 лъжички захар да се карамелизира и после добавяме ракията да заври. И после - довиждане настинка (е, понякога боли глава след 2-3 канчета).
Цитирай

В страната на бурите

Мнения: 280
Ще се пробва тази вечер Hug

Само не знам какво ще е положението утре #Crazy
Цитирай

София

Мнения: 4 812
карамелизирам захар. заливам с ракията и като се загрее слагам лъжичка мед (най-добре кестенов - много е ароматен). преди да махна ракията от котлона слагам парченца ябълка, портокал (или кори), киви, черен пипер, канела. мисля да пробваме и с бахар и джинджифил - напоследък много ме кефи миризмата им.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.