Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 966
Нещо не можах да измисля свястно заглавие  Embarassed .
Сега да споделя какво направих вчера, подтикната от рецептата за бързите картофки. Мъжът ми направо си изяде пръстите и поиска тържествено да му обещая, че скоро ще повторя специалитета.
Необходими продукти: картофи, сърнели (моите бяха замразени), свинско месо и моркови.
Продуктите се нарязват на ситно и се разбъркват в тавичка. Слагат се олио, сол, червен пипер, магданоз, джоджен, черен пипер и вода. Завива се във фолио и се пече около 1,5 - 2 часа. Фолиото се маха и се слага отгоре топено сирене, след което се запича, докато хване коричка и се зачерви.
Много е приятно и върви с червено вино.
Наздраве.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 332
Чудесно звучи, на колко градуса печеш?
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Аз бих добавила малко вино и в самата гозба. Т.е. не бих, а го правя Smile
Цитирай


Мнения: 4 966
Пека на 200-250 градуса.
Винце по принцип слагам почти на всичко, но този път не се сетих. Другия път ще сложа  Drunk .
Цитирай

София

Мнения: 2 026
звучи ми много вкусно този специалитет и ми се иска и аз да го приготвя на моя "ценител" Wink
само за сърнелките искам да те питам, ти си ги купила замразени? и може ли да са други гъбки?
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Аз днес го правих с култивирани печурки и пилешко месо. Нямах магданоз и освен това сложих чубрица вместо джоджен, но стана страшно вкусно Very Happy
Мерси за идеята, azaf Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 966
Радвам се, че идейката ви е харесала. Вярно, че става и с друго месо и с други гъби (особено най-лесно откриваемите по магазините печурки).
Сърнелките аз си ги замразявах, защото мъжът ми обича да ходи за гъби и редовно "зарежда" поне с 3-4 вида. Виждала съм да продават замразени сърнели и по магазините (едно време имаше в Билла) - те стават най-добре за манджа, защото са по-месести и на вкус докарват на месце или печено сиренце Flutter .
Цитирай

София

Мнения: 2 026
вчера докато се рових назад пак попаднах на тази рецепта и я приготвих...съпружеството просто си облица пръстите, много съм щастлива с тази рецепта и си я включих в рецептурника #Milti . Единственото, което беше малко по-различно е,че имахме свински вратни пържолки, не съм ги рязала на парченца, сърнелите при мен бяха заменени от печурки и вместо джоджен сложих чубрица. А, и ливнах малко винце. Стана нещо фантастично! Браво за идеята Razz
Цитирай

Ланкър, планините Овнерог

Мнения: 6 247
Чудя се вече какво да готвя днес, та попаднах на тази добре изглеждаща рецепта. Всичко ми звучи ясно, но имам един въпрос: От така написаната рецепта разбрах, че всичко, вкл. и месото се слага заедно. Няма ли месото да остане жилаво, т.е. полусурово, когато всичко останало е готово? Не трябва ли предварително да се посвари или задуши месото?
Съжелявам, ако въпросът ми не е от най-умните, но признавам си без бой, че не съм голяма готвачка, та не ми се иска да съсипя продуктите.
« Последна редакция: пн, 13 фев 2006, 14:48 от Леля Ог »
Цитирай


Мнения: 973
Чудя се вече какво да готвя днес, та попаднах на тази добре изглеждаща рецепта. Всичко ми звучи ясно, но имам един въпрос: От така написаната рецепта разбрах, че всичко, вкл. и месото се слага заедно. Няма ли месото да остане жилаво, т.е. полусурово, когато всичко останало е готово? Не трябва ли предварително да се посвари или задуши месото?
Съжелявам, ако въпросът ми не е от най-умните, но признавам си без бой, че не съм голяма готвачка, та не ми се иска да съсипя продуктите.

Рецептата е много обещаваща ....няма какво да се притесняваш при 1,5-2 часа печене във фолио няма начин да остане жилаво Hug а и температурата не е ниска...действай спокойно  bouquet
Цитирай

София, ж.к. Гоце Делчев

Мнения: 535
Аз направих яденето, само че вместо сарнели, сложих печурки. И не го правих в тава, а в гърне и го захлупих с капака му, наистина стана убиец  Peace Всички вкъщи много го харесаха  Very Happy
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 718
И аз благодаря за идеята. Мисля, че ще стане още по-вкусно ако се сложи някакво пушено месо.
Цитирай

София

Мнения: 1 312
Освен сърнелите имам всичко необходимо в хладилника (и почти нищо друго Embarassed), ще пробвам още утре Wink
Цитирай
receptata e straxotna
Laughing Laughing Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.