Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 фев. 2007, 15:15 ч.

Аз ли нещо не съм наред или..

 • 860
 • 14
 •   1
Отговори
Здравейте,
Много ми е криво и искам да споделя какво ме тормози. Става въпрос за майка ми - по принцип отношенията ми с нея са много добри. Тя работи в чужбина от доста време. Проблемът е, че непрекъснато иска да ни помага. На някой може да му се стори смешно, но ще обясня. Днес сутринта се скарахме по телефона и сега направо не мога да си намеря място. Помогнала ни е много до сега, въпреки че не сме искали и сами се оправяме доста добре. Най-новото е, че купи кола и сега казва, че е за нас. Не мога да го приема Naughty. Знам как с какъв тежък труд изкарва парите си (видяла съм, била съм там), съсипва си здравето. Искам да поработи, да си събере пари, за да има някакво спокойствие и сигурност. И точно за това се скарахме. Казах, че така се чувстваме задължени (съпругът ми не иска и да чуе да задържим колата), достатъчно големи сме да се грижим за себе си. Тя се обиди, започна да плаче Cry Попита ме аз няма ли да се опитвам да правя същото за детето си. Тя е израстнала без никаква помощ и сега и доставяло удоволствие да ни помага.
В момента ми е страшно съвестно, че и казах това. От друга страна докога ще мисли за нас - цял живот ли? На нея не и трябвало вече нищо Shocked (на 50 години е). Накрая каза, че нямало вече да се обажда толкова често, да не ни притеснява Confused А и още нещо - никога не сме били доволни, каквото и да направи.
Чудя се аз ли нещо не разсъждавам правилно или какво?
Ами това е. Благодаря, че прочетохте объркания ми постинг.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 058
Тя може да се чуства виновна, че е далече и по този начин да  компенсира отсъствието си. Ти казваш , че на нея никой не и е помагал и тя сигурно затова го прави.  И сигурно много ви обича. Не тормозете женицата.

# 2
 • Мнения: 494
Какво по- хубаво от това ,че майкати мисли за вас. Ако беше обратно пак щеше да има недоволни.

# 3
Аз също я обичам, затова ми е толкова криво. Не искам да си съсипва здравето заради нас. Помогнала ни е много, оценявам го, но мисля, че е достатъчно. Работата й е наистина тежка Sad

# 4
Имаш страхотна майка!Опитай се да я разбереш!

# 5
 • София
 • Мнения: 1 351
Жената живее заради вас. Работи за да ви достави радост, а вие реагирате като ощипани.
Какво толкова подскачате, че ви е купила кола???
Извинявам се за малко резкия тон, обаче жената се трепе да ви зарадва, а вие я огорчавате.
Щом е преценила, че тази работа я удовлетворява, и не и тежи - оставете я да си работи.
Това осмисля живота и - отишла е в чужбина, гурбетчийка, защото вярва, че е полезна на някога.
Вие искате да и отнемете тази малка радост. Защо?

# 6
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
Обяснете й, че се чувстване неудобно с такива големи и скъпи подаръци.  Peace
Ако ви праща пари, просто ги събирайте и после вие "й подарете" нещо (вещ, екскурзия...).  Звучи кофти, но погледнато от друг ъгъл, нито вие ще сте харчили нейните пари, нито тя ще се чувства недооценена заради всичко, което прави за вас. А и ще харчи собствените си пари за нея.
Извинявай за личния въпрос Embarassed, но баща ти какво мисли по въпроса? newsm78

# 7
 • Мнения: 2 538
Според мен ти  изпитваш вина, за това че майка ти си съсипва здравето работейки, за да ви помага.Не трябва, защото едва ли вие сте я накарали на сила да отиде да работи в чужбина.Погледни и от друга страна -много родители биха искали да помагат на децата си, но не могат. Ако пък толкова ти тежи, че тя ви помага открий една банкова сметка и внасяй всичко, което може да се внася / така поне ще знаеш, че не си се възползвала от помощта й/А  що се отнася до това, че сте й задължени-с или без помощта, която ви оказва вие все пак сте  й задължени малко или много Peace/най-малкото за това ,че те е отгледала и възпитала/

# 8
 • Вн/Сф
 • Мнения: 282
Опитайте се да я разберете - няма нищо по-удовлетворяващо за една майка от това да осигури детето си. Вярно е, че понякога и те не се усещат и се увличат в грижите, забравяйки, че вече ние сме зрели хора и имаме собствен живот.
Приемете колата, а после, ако майка ти е зле финансово(недай Боже), я продайте и й дайте партите. Ще оцени жеста, предполагам.
Ако си сигурна, че прави всичко това безкористно и безвъзвратно( не се съмнявам в майка ти, но има и такива случаи), поговори с мъжа си, за да не е толкова краен.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 455
Според мен това е нейната радост в живота-да ви помага.
Ако толкова те притеснява това,може да и кажеш да събира пари и ако иска да купи на внучето апартамент или нещо друго след години.По този начин нито ще ви помага,но пък ще е удоволетворена,че се грижи за вас.
Но не мисля,че си права да и се караш Naughty

# 10
 • Burgas
 • Мнения: 12
Не мисля че майка ти прави нещо лошо напротив щом тя се чуства полезна като ви помага в това няма нищо лошо.Когато дойде време ние да сме на тяхно място тогава ще ги разберем напълно. Heart Eyes

# 11
 • Мнения: 1 921
Според мен /така мисли и съпругът ми/ когато човек е здрав и прав той може сам да си купи всичко необходимо за нормален семеен живот. Не наведнъж разбира се, освен ако няма вълшебна пръчица, но постепенно. Ние сме отказвали не просто кола, а примерно сума от 100-200 лева за някакъв ремонт на предницата например.

# 12
Извинявай за личния въпрос Embarassed, но баща ти какво мисли по въпроса? newsm78
Баща ми е съвсем различен. Няма никакви амбиции. Стои тук и изкарва пари колкото да преживява...
А  що се отнася до това, че сте й задължени-с или без помощта, която ви оказва вие все пак сте  й задължени малко или много Peace/най-малкото за това ,че те е отгледала и възпитала/
За това си права, да. Винаги ще се грижа за майка ми, без значение дали ми е помагала или не.
За задължени аз имах друго предвид - съпругът ми настоява да караме колата само ако я платим. Та той се чувства задължен да я плати.

# 13
 • Мнения: 2 814
Разбирам те - и аз не обичам някой да помага постоянно, все едно, че ние не можем. Обаче жената явно така иска, оставете я да ви подари колата, но й кажи да понамали малко темпото с подаръците. Щом й доставя удоволствие и не й пречи на финансовото състояние - какъв е проблемът?

# 14
 • Варна
 • Мнения: 166
Не бих приела такъв подарък, особено ако не сме го обсъждали преди това. Ако наистина иска да помогне редно би било първо да пита дали наистина имаме нужда точно от това.
А и за покупка кола - редно е да си я избира този, който я кара. Така наистина излиза като че ли вие не можете да се оправите с мъжа ти със собствени средства, и не стига това ами не можете и да взимате самостоятелни решения. На мястото на мъжа ти - със сигурност бих се обидила и не бих приела.
Майка ти би трябвало да разбере, че помощ се дава, когато се иска или поне да намери подходящ начин да направи наистина подарък, а не да кара получаващите подаръка да се чувстват неудобно. Може би ако се опиташ да й обясниш ще те разбере.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт