Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора


Мнения: 373
Здравейте, приятелки! Седя си вкъщи с прищипан нерв на кръста и си мисля за ядене Razz . Тази сутрин любимия изровил от хладилника забравено бурканче шипков мармалад. Бях си го донесла спецялно от Бг, защото обожавам, но останах страшно разочарована...нищо общо с едновремешния ми спомен за тази вкусотийка... Embarassed Нищо де, сега искам да го изядем под друга форма Razz . Знаете ли някакви рецепти за сладки, сладкиши със шипков мармалад?
Цитирай

out of space

Мнения: 6 195
Ето това би станало сполучливо ако вътре го намажеш с мармалада, а отвън със сметаната.

РУЛО СЪС СМЕТАНА- КЕВОРК

За блата:
6 яйца;6 с.л. захар;2 сл.л.кафе или какао по избор и вкус
За крема:
1 голяма коф.заквасена сметана,1 ч.ч.смлени орех,захар на вкус.

Жълтъците и белтъците се разделят в две купи.
Жълтъците се разбиват със захарта и кафето да побеляване.
Белтъците се разбиват на сняг.
Смесват се.
Пече се около 10 мин. в силна фурна.Тавичката трябва предварително да е покрита с фолио и намаслена.
Изваждате от фирната, изчаквате да се охлади блата и намазвате отвътре с крема.По желание може да сложите в средата плод или сладко от смокини.Завивате на руло и намазвате с останалата част от крема отгоре.
Цитирай


Мнения: 3 350
Мога да ти предложа рецепта за меденки, които като се слепят с мармалада стават супер:

2 яйца
1 ч.ч. олио
1 к.ч. мед
1 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
1 1/2 ч.л. сода за хляб
брашно (сори, без мярка е, слага се толкова, че тестото да спре да лепне по ръцете)

Всичко се замесва. Правят се малки топчета и се пекат. Първоначално стават твърди като подметки, но след като изстинат и се слепят, омекват бързо - тогава се ядат!
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 588
Цитат на: Taneto
Мога да ти предложа рецепта за меденки, които като се слепят с мармалада стават супер:

2 яйца
1 ч.ч. олио
1 к.ч. мед
1 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
1 1/2 ч.л. сода за хляб
брашно (сори, без мярка е, слага се толкова, че тестото да спре да лепне по ръцете)

Всичко се замесва. Правят се малки топчета и се пекат. Първоначално стават твърди като подметки, но след като изстинат и се слепят, омекват бързо - тогава се ядат!


Хехехехе  Very Happy  и аз това щчх да и предложа.
Цитирай
Ще дам една рецепта на Великденски сладки с мармалад, но предварително се извинявам, че ще е постна на части, защото имам технически проблем. Ако не представлява трудно на някой от модераторите може да сбие съобщенията ми в едно Embarassed

Продукти:
1,5 кг брашно
300 г захар
6 яйца
1 ч.ч. свинска мас
4 с.л. кисело мляко
0,5 ч.ч. олио
2 пак. амонячна сода
1 ч.л. сода за хляб
0,5 ч.л. лимонена киселина
кората на 1 лимон и сока
3 ванилии
мармалад, смлени орехи

Приготвяне:
Брашното се пресява и се прави кладенче. Там се изсипват предварително разбитите яйца + захарта и разтопената мас + олиото. Отделно в купичка слагаме киселото мляко и сипваме амонячната сода, като бъркаме и изчакваме да спре шупването. Прибавяме содата и накрая - лимонената киселина. След като сместа се успокои, я сипваме при яйчено-маслената смес. Прибавяме настърганата кора /само жълтата част/ и сока от лимона, ванилиите и омесваме меко тесто. Оставя се да почива 1-2 часа. Тестото се разточва на кора, дебела 3 мм и се изрязват кръгли къдрави формички. Нареждаме ги в намазнена тава и ги печем в силна фурна за 5-6 минути. Пекат се много бързо, затова внимавайте! Още топли се слепват две по две с мармалада и страничните ръбове, където мармаладът се показва, се търкулват през смлените орехи. Така около сладките се полепва орехов венец.
Цитирай


Мнения: 180
Браво Honda ти си герой  Razz
Цитирай


Мнения: 373
Цитат на: DolceVita
Здравейте, приятелки! Седя си вкъщи с прищипан нерв на кръста и си мисля за ядене Razz . Тази сутрин любимия изровил от хладилника забравено бурканче шипков мармалад. Бях си го донесла спецялно от Бг, защото обожавам, но останах страшно разочарована...нищо общо с едновремешния ми спомен за тази вкусотийка... Embarassed Нищо де, сега искам да го изядем под друга форма Razz . Знаете ли някакви рецепти за сладки, сладкиши със шипков мармалад?
Мили момичета, благодаря ви за идеите!!! С моето крустче положението не е много как...а любимия не иска да прави сладки...било играчка, сладкиш или кекс можело...Сега смятам да го накарам да вкара мармалада в някоя "бисквитена вкусотия". Ама нещо което лесно да се реже. В събота сме у сестра му и обещахме нещо сладко, но ще сме доста голяма компания, та да се реже по на парченца!!! Аз съм почти на легло и Слънцето е действа в кухнята Laughing , аз трябвало да му диктувам от дивана Razz Ще разкажа после!!!
Цитирай
DolceVita
Майка ми правеше един сладкиш от правоъгълни маслени бисквити: една бисквитита се намазва с маслен крем (масло с пудразахар и ванилия), следващата - с мармалад. Слепват се една за друга и така, докато свършат бисквитите. Получава се един правоъгълен сладкиш, който се намазва от всички страни с мармалад и се посипва с орехи или кокосови стърготини. Увива се в домакинско фолио и след една нощ в хладилника е готов. Реже се под ъгъл, за да се получат раирани парченца.

И се оправяй, че това с кръста не е шега работа.
Цитирай

Danmark / Ruse

Мнения: 221
pandishpanovo rulo marmalad Smile
7 iaica se razdeliat na jultuci i beltuci. Kum jultucite se pribaviat 6,7 lucjici zahar i 7 brashno. Beltucite se razbivat na sniag i se pribaviat kum jultucite. Peche se vurhu hartia za pechene. Sled kato se izpeche se naviva oshte toplo na rulo kakto e s hartiata. Sled malko vreme kato poizstine se otdelia ot hartiata namazva se sus shipokovia marmalad, porusva se s malko orehi (po jelanie) i pak se zaviva. Otgore moje da se zalee s raztopen shokolad ili s raztopeno krave maslo sus kakao.Smile
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
Може би е малко изтъркано това, което аз ще предложа  Embarassed , но пък малък Вальо си умирга за това
а именно бисквитки чаени намазани с шипков мармалад и слепени две по две
поздрави
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора