Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Някой знае ли как се прави печено прасенце
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Ами пе4е се 35
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Доколкото мога да ти помогна - прасенцето се обтрива с подправки и се оставя на хладно за известно време, после се пълни с плънка по избор (обик. ориз и дреболии), зашива се старателно, слага се в тавичка, намазва се обилно с масло или олио, може да се шпикова със сланинки, натърква се с подправки по избор ( най-добре черен и червен пипер за аромат), завива се с алуминиево фолио и се пече на не много силна фурна ( около 180 градуса примерно), като омекне съвсем (да стане като мозък Mr. Green ) махаш фолиото и допичаш до златиста и хрупкава коричка Mr. Green
В тавата докато го печеш можеш да сложиш малко дървени клечки и водичка, за да не загори.
Ами това е, да ви е сладко newsm51
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
не разбрах каква рецепта тьрсиш.за цяло печено прасенце или за печено свинско ?
« Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 12:17 от ani metcalf »
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577

прасенцето се обтрива с подправки и се оставя на хладно за известно време, после се пълни с плънка по избор (обик. ориз и дреболии), зашива се старателно, слага се в тавичка.... завива се с алуминиево фолио и се пече на не много силна фурна ( около 180 градуса примерно),
то май цяло прасенце няма да се сьбере вьв фурната Thinking 35
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
цяло прасенце или свинсо месо?защото ако е цяло май няма да можеш да го сьбереш вьв фурната
Зависи от прасенцето Whistling
Обаче майка ми си го приготвя вкъщи и го носи на фурна да го изпекат, че не и се занимава вкъщи.  Това е по-лесния вариант  Peace
Цитирай


Мнения: 1 063
Ще ти кажа ние как си го направихме за Нова година, но не съм впечатлена от вкуса му.
Прасенцето беше около 20 кг. и първо трябва да се ощави/мисля, че тази беше думата/, след това направихме една смес от пикантина,черен пипер, червен пипер, сол,чесън и някакава салца,изтискани лимони, но в малки количества иначе започва да нагарча, обтрих ме го цялото отвътре и отвън и оставихме една нощ да престои така.Пълнежа е по твое желание, при нас беше ориз, дреболии, гъби, шам фастък, лук и подправки.Освен пълнежа сложихме и два-три портокала нарязани на шайби.Занесохме го на фурна да го изпекат, там ни казаха, че е хубаво да се налее и вино или бира и сложихме тъмна бира.
Солта може да е малко повече, на око  около две шепи сол се обтрива отвътре и  толкова и отвън, освен това обтрих и с едно пакетче пикантина и не беше солено.
По-късно ще кача и снимки,че сега не става Peace
Цитирай


Мнения: 1 063
Ето го и доказателството:http://www.bgphoto.net/photos/22586/o633082345600182859.JPG
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Дай го насам тва доказателсво Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 1 063
Нямаш грижи, ето и винце newsm40
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.