Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора
Момичета, добре дошлиHug



Всички линкове водят към следната тема с рецепти - Разделно хранене-рецепти/2/ или към предишната аналогична тема Разделно хранене-рецепти,
които са попълвани основно от нашият непресъхващ източник на "разделни" изкушения Ками Love, с известен принос и на други "разделни" форумки  Hug


 chef chef chefАко искате да споделите някоя прекрасна рецептичка с нас, заповядайте в активната ни тема за рецепти ето ТУК


Ето ни табличката: Таблица за съчетаване на храните при разделно хранене

Ако пък още не сте стигнали до готвенето, а имате нужда от малко надъхване или информация относно разделното хранене, елате в темичката "Разделно хранене" на подфорума "Красива мама"!
« Последна редакция: Вт., 27 Февр. 2007, 18:37 от L е о »
Цитирай


САЛАТИ
новоСалата "Софи"/
новоПарижка салата/
новоСалата с извара/
новоЗимна салата от кореноплодни/
новоСалата Морски Микс/
новоЛесна салата с моркови/
новоСалатка с кълнове/
новоСалата от броколи/
новоСалата от броколи с домати и разтопен кашкавал/
новоСалата от броколи с домати/
новоСалата от броколи с варени картофи/
новоСалата с броколи/всички продукти са в сурово състояние//
новоСалата от броколи,аспержи и зелен фасул/
новоСалата от зелен фасул и царевица/
новоСалата с кълнове/
новоСалата от карфиол и грах/
новоДомати „Фантазия“/
Сметанова салата
Салата от карфиол
Салата от червени домати с яйца и праз
Топла салата по италиански
Картофена салата с корнишони и червени чушки/испанска кухня/
Салата с Фета, джоджен и копър/гръцка кухня/
Ароматизирани маслини/гръцка кухня/
Ориенталска салата/арабска кухня/
Моркови по арабски/арабска кухня/
Мароканска салата/арабска кухня/
Палак раита (Салата от спанак и кисело мляко)/индийска кухня/
Гръцка салата
Средиземнорска салата
Зелева салата „Тексас”
Японска салата с краставици
Салата с краставици и сусам/турска кухня/
Салата с краставици/турска кухня/
Моркови по корейски
Салата  от мариновани моркови/Бон Апети/
Китайска пролетна салата/китайска кухня/
Китайска салата с месо
Салата с риба тон
Унгарска салата
Зелева салата с краставица
Салата "Табуле"/арабска кухня/
Салата от Мосул/арабска кухня/
Зелена салата с бекон и портокал
Салата със зелен лук
Салата от свежи моркови
Салата от картофи и тиквички със сос
Салата от печени пиперки със сирене
Зеле с топено-пушено сирене
САМОКОВСКА ДЖЕЗНАТА САЛАТА
Царевица със сметана
Салата карфиол
Бяла лютеница
САЛАТА "ВЕГАС"
Валенсианска салата
Калугерска салата
Салата от пасирани пържени тиквички
Салата от картофи, червено цвекло и моркови
Есенна салата
Салата от червено цвекло със сельодка
Италианска картофена салата
Салата "Бомбе"
Пролетна салата
Салата “Букет”
Салата”Любимка”
Салата от гъби
Здравословна салата
Лятна салата
Салата от печени чушки със сирене
Салата с крема сирене
Пълнени домати
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ-2 вариант
Домати "ШмерКЕЗЕ (Schmerkaese)"
Салата”Колсло”
Корсиканска доматена салата
Японска салата от краставици ЯПОНИЯ
Салата с пиле и краставица КИТАЙ
Индийска салата с краставици Райта ИНДИЯ
Салата “Табули” (Мъжка салата) АРАБСКА
Дзадзики (млечна салата) ГРЪЦКА
Дзадзики с моркови ГРЪЦКА
ДОМАТ, ПЪЛНЕН СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ИЗВАРА
ЛЯТНА СУРОВА САЛАТА СЪС СОС
САЛАТА ОТ ВАРЕНИ НА ПАРА ЗЕЛЕНЧУЦИ И СОС “МЕТР Д’ОТЕЛ”
ЕСЕННА СУРОВА САЛАТА
САЛАТА ОТ ВАРЕНО ЦВЕКЛО СЪС СОС
ДИЕТИЧЕН ВИНЕГРЕТ – ЕСЕНЕН
САЛАТА СЪС ЗЕЛЕН ГРАХ
ПЛОДОВА САЛАТА
САЛАТА ОТ МИДИ
САЛАТА ОТ МОРКОВИ СЪС ЗЕЛЕ ИЛИ АЛАБАШ
ЧЕТИРИЦВЕТНА САЛАТА
САЛАТА ОТ ЛУК И БОБ ПО АРЖЕНТИНСКИ
ДИЕТИЧЕН ВИНЕГРЕТ – ПРОЛЕТЕН
САЛАТА ОТ ЕЗИК
ЕНЕРГИЙНА САЛАТА
ЗЕЛЕНА САЛАТА ПО ФРЕНСКИ
ОРИЗОВА САЛАТА ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ
САЛАТА ‘ЦЕЗАР’
ШАМПИОНСКА КАРТОФЕНА САЛАТА
ЦАРЕВИЧНА САЛАТА С КЪРИ
Хайвер от извара
Хайвер от извара с червени домати
Бомбайска зеленчукова салата/от Gerko/ Индийска
Индийска лучена салата/от Gerko/
Предястие с калмари
Салата с гъби и макарони
Соева салата с праз
Салата от скариди и соеви кълнове


СОСОВЕ
СОС ОТ МАЙОНЕЗА С КЪРИ
КРЕМ СОС ОТ ГЪБИ
ФРЕНСКИ САЛАТЕН СОС
САЛАТЕН КРЕМ-СОС
ДИЖОНСКИ САЛАТЕН СОС
« Последна редакция: Нед., 20 Апр. 2008, 17:21 от nadinka »
Цитирай


ЗАКУСКИ - ПРЕДЯСТИЯ
новоЖелирано пилешко филе със зеленчуци/
новоЗеленчукови шишчета/
новоБаба Гануш/Перф.вечеря//
Пълнен патладжан/от Перфектната вечеря/
Печени домати с моцарела/итал.кухня/
Мтабел/арабска кухня/
Домашни брускети
Рулца от патладжан с козе сирене
Овесена каша
Нахут/арабска кухня/
Пъстър сандвич
Сандвич с извара и краставица
Сандвичи с магданозено масло
Сандвичи с масло,подправено с хрян
Сандвичи с пастет от гъби


СУПИ
новоКартофена супа с тиквички и сметана/
новоЛучена супа/
новоОвесена супа със спанак/
новоШорба адес/Перф.вечеря//
новоСупа от броколи/
новоЗеленчукова супа с броколи/
новоГъбена чорба с праз/
новоЛиванска крем супа от леща/От “Време за готвене”//
новоКласическо андалузко гаспачо (Gazpacho "El Faro")/
Супа от леща по манастирски
Гаспачо/испанска кухня/
Гаспачо-2 вид/испанска кухня/
КРЕМ СУПА ОТ ПРАЗ
СУПА ОТ ПРАЗ
Доматена крем супа
Гъста супа от зеленчуци
Студена зеленчукова супа
Крем-супа от картофи
Зелена супа
Жетварска супа
Крем-супа от карфиол
Пилешка супа с домати и риган
Тигърска супа (оранжева)
Гъбена супа
Крем супа от зеленчуци
Супа от тиквички   
Пилешка супа с лимон и спанак
Гъбена супа
КАРТОФЕНА СУПА
Картофена крем супа с крутони
Мързелива супа "топчета"
Китайска супа със свински ребърца
Пилешка супа с целина и розмарин
« Последна редакция: Нед., 20 Апр. 2008, 17:22 от nadinka »
Цитирай


ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО

КАРТОФИ
новоПълнени гъби и картофи/Верити//
новоЧеснови картофки/
новоПълнени картофи по панагюрски/
новоРозички от картофено пюре/
новоКартофки на скара "Тексас"/
новоЗлатни картофки на Лео/
Печени картофи с праз лук/испанска кухня/
Пикантни картофки
Пълнени картофи
Картофи с чеснов сос
Пълнени картофи по родопски
"Дупени картофи"
Торта от картофено пюре с гъби
Картофени крекери по бернски
Гнезда с картофено пюре
Дипломатически картофи
Картофи плакия
Картофи "Дафиноа"
ПИКАНТНИ  КАРТОФИ (бейби)
ПОСТНА МУСАКА
КАРТОФЕНИ ПИТКИ
КАРТОФЕНИ ЛОДКИ, ПЕЧЕНИ НА ФУРНА
ПАСТИРСКИ ПИРОГ
ХРУПКАВИ КАРТОФИ
Пресни картофки със сос
Картофи по непалски
Картофена пица
Фугаца от картофи
Картофи по индийски/от Gerko/
Картофки със сметанов сос


ТИКВИЧКИ
новоФритата с  тиквички/
Печени кюфтета от тиквички
Тиквички със сирене
Тиквички(с ориз)
Тиквички на фурна
Задушени тиквички
Пълнени тиквички със сирене
Пълнени тиквички
пролетни зеленчуци на фурна
Плакия от тиквички


ФАСУЛ - БАМЯ - КАРФИОЛ - БРОКОЛИ
новоБроколи "Пела"/
новоБроколи с млечна заливка/
новоЗадушени зеленчуци със сметана/
новоБроколи с извара/
ЗАПЕЧЕН ЗРЯЛ ФАСУЛ
ЗЕЛЕН ФАСУЛ С ЧЕСЪН
Бамя яхния
Зелен фасул със сос
Зелен фасул по британски
Зелен фасул/ Магадаскар/
Зелен фасул/Франция/
Зелен боб с картофки на фурна
Паниран зелен боб
Бял боб с доматен сос
Зрял фасул с червено цвекло
Карфиол с бял сос
Яхния от стар фасул
Стар фасул със зехтин в тава
Карфиол с масло
Паниран карфиол
Кюфтенца от зелен боб


ЧУШКИ
новоРолца от чушка/
Печен пипер с доматен сос
Пълнени чушки с царевица
Пълнени постни чушки с тиквички и патладжан
Пълнени камби с ориз
ПЪЛЕНИ ЧУШКИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ФУРНА
Чушки бюрек
Лятна манджа
Пълнени сухи червени чушки със стар фасул
Пълнени чушки
Пълнени чушки II вид


ДОМАТИ
Червени домати пълнени с ориз
Пълнени домати
Тракийски гювеч
Гювеч от червени домати с ориз
Доматено чътни със зелен фасул/от Gerko/ Индийска


ПАТЛАДЖАНИ
новоГръцка мусака с Патладжани/
Патладжани с кисело мляко/гръцка кухня/
Патладжани по атински/гръцка кухня/
Печени чушки с пюре от патладжани
Рататуй /за трима-четирима души/
Цяла манджа
Бърза гръцка мусака
Огретен от патладжани и домати със сирене/Иван Звездев/
Постен зеленчуков деликатес
Патладжани с плънка от гъби и ориз
Схторац
Патладжани по пармски
Медальони
Лятно изкушение
Ветрило от патладжан
Печен патладжан по италиански
Терин с патладжани
Печени патладжани по мексикански
Яхния от патладжани


СПАНАК - КОПРИВА
новоСпаначена яхнийка/
новоСпаначено пюре със сусам/
новоОгретен със спанак/
новоКартофен пай със спанак/
новоБурания/
Зелена лятна манджа
Сърми от спанак
Мусака с коприва


ЗЕЛЕ
Постни зелеви сърмички
САРМИ
Прясно зеле по вандеенски/Франция/
Кале - Кисело зеле с ориз
Сарми и пълнени чушки
Сарми с ориз и праз


ГЪБИ
новоЦаревична чорба с гъби/
Гъби с чесън и люти чушки/испанска кухня/
ФИНО ЗАПЪРЖЕНИ ГЪБИ
Каша от броколи и гъби
Задушени зеленчуци с картофено пюре
Гъби ала Толстой
Ориз с броколи и гъби шийтаке
Вегетарианско-овчарски пай
Ризото "Калабрезе"
Гъбена крем супа с картофки
Гъбена каша
Каша от гъби
Пържен ориз с три вида гъби


ЗЕЛЕНЧУЦИ МИКС
новоЗелен пролетен гювеч/
новоЗадушени зеленчуци/
новоЗеленчуци по китайски/
Адже/арабска кухня/
Печени зеленчуци по италиански
Зеленчуци с бял сос
Зеленчукови гювечета
Зеленчуци със няколко вида сирена
Зеленчуци по китайски
Планински миш-маш
Зеленчуци с чеснов сос
Печени зеленчуци на скара
ДОБРУДЖАНСКА ЯХНИЯ
ГЮВЕЧ ОТ ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
ОМЛЕТ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ /МИШ-МАШ/
ПЕЧЕН КАРФИОЛ
ТИКВЕНИК ПО РОДОПСКИ
ЗАДУШЕНА ЦАРЕВИЦА ПО СЕЛСКИ
ЗАДУШЕНО ЗА ДВАМА
ПЕЧЕНИ ГРАДИНСКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Гювеч "Фуете"
Ястие от целина
Зеленчуков разкош


ПАСТА - ТЕСТЕНИ - ПЕСТО
новоСоленки с овесени ядки/
новоХомос/
новоТалиателе"Примавера"/
новоХляб без мая /очистителен//
Магданозено песто/италианска кухня/
Песто с джоджен/италианска кухня/
Песто с чубрица/италианска кухня/
Песто със спанак и босилек/итал.кухня/
ФАЛАФЕЛ/арабска кухня/
Ньоки в чесново-гъбен сос
Чабатта/италианска кухня/
Хляб с маслини
Спагети със сметанов сос
Спагети с джинджифил и чесън
Макарони със зеленчуци
Спагети със спаначен сос
Баница със спанак и яйца
Баница с праз и гъби
Баница с кисело зеле/зелник/
Полента
Вегетарианско пастицио
Канелони със спанак и гъби
Баница "Трио зелник"
Пядж параатха/от Gerko/ Индийска
Паратас/от Gerko/ Индийска
Хлебна пица
ОВЕСЕНИ КЮФТЕТА СЪС ПЛЪНКА
Палачинки със извара
Спагети със зеленчуци по китайски
Мусака ''Кус-кус''
Разделна ароматна баница


ОРИЗ - ЛЕЩА
новоКюфтета от червена леща (без пържене и печене!) /
Ориз с къри и моркови/индийска кухня/
Ориз със зеленчуци по индонезийски
Ориз с гъбен сос
ЯХНИЯ ОТ ПРАЗ ЛУК С ОРИЗ
Ориз пилаф с чушки
Ориз с бамя и тиквички
Ориз с гъби на микровълнова фурна
Пържен ориз
Зеленчуково ризото


СИРЕНЕ - КАШКАВАЛ
новоПълнени тиквички с царевица и сирене/
Печена фета/гръцка кухня/
Сирене във фолио
МУСАКА ОТ ПРАЗ СЪС СИРЕНЕ
СИРЕНЕ В ГЮВЕЧЕ
Сирене запечено в тиган
Сирене с пресен кромид лук на фурна


ЯЙЦА
Зелен фасул с яйца
Яйца на очи по пирдопски
Яйца върху лук
Пресен лук с яйца
Бъркани яйца”Лучено”
Пържени червени домати с яйца
Яйца а-ла-паризиен
Зелен омлет с плънка от гъби
Яйца по индийски
Забулени яйца върху задушени гъби
« Последна редакция: Нед., 20 Апр. 2008, 17:23 от nadinka »
Цитирай


ЯСТИЯ С МЕСО

ПИЛЕШКО
новоПилешки пакетчета/
новоПрегръдката на Стефани/
новоПиле териаки/
новоПилешки бутчета с чесън/
новоПилешка яхния със спанак/
ново„Пилешки специалитет“/
новоПиле по холандски/
новоПилешки бутчета с домати/
новоКитайски пилешки крилца/
новоМариновани пилешки бутчета/
новоПилешки гърди с ароматна заливка/
Мург къри (Пиле къри)/индийска кухня/
Пиле по кашмирски
Дюнер "Зози"
Пилешки рулца с гъби
Пиле с лук на фурна
Пиле с маслини
Пиле по японски
Пиле,пълнено с розмарин и чесън
Му Шу пилешки кюфтенца с китайско зеле
Пълнено пиле по мексикански
Пилешко филе”Страст”
Пиле”Мелбърн’
Пиле по студентски
Мариновани пилешки гърди
Пиле с чеснов сос
Пиле с ароматен сос
Пилешки рулца с гъби
Пиле по мексикански
Пилешки дробчета с гъби и червено вино
Пиле със зеленчуци (основна рецепта)
Бързи пилешки жулиени
Пилешко филе в соев сос
Пилешко филе с домати
Пилешко филе”Джоб”
Родопско вдъхновение   
Пилешко филе със зеленчуци
ПИЛЕШКО РУЛО С ГЪБИ
ПИЛЕ В ЧЕСНОВ ДОМАТЕН СОС
ПИЛЕШКИ КНИЖЕН КЕБАП
Топло мезе с пиле
ПИЛЕ ПО ЛОВДЖИЙСКИ(Средногорието)
ПИКАНТНО ПИЛЕ
Пиле в патладжани
Пиле със зарзават
ПИЛЕ ПЛАКИЯ
ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
ПЕЧЕНО ПИЛЕ С ЧЕСЪН
Пилешки жулиени със зеленчуци
Пилешки руладини с мащерка и чесън
Руладини от пиле
Беконови наслади
Пълнени пилешки гърди с гъби и домати
Пълнено бутче по джумалийски
Пиле с чесън
Пилешки шишчета с розмарин
Пиле "Ескабече"
Пушено зеле
Петровски пилешки курбан
Дробчета с праз и маслини
Матрьошка
Пиле по селски


СВИНСКО
новоСвинско задушено/
новоСвинско с кисели краставички/
новоПържоли по ловджийски/
новоКавърма/
Кавърма по воденичарски
Кавърма – кебап
СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ ПО БОСИЛЕГРАДСКИ
Пържоли с черен пипер и карамелизиран лук/италианска кухня/
Сърмички със свинско
Пиперено свинско със зеленчуци (Иван Звездев)
Мусака с тиквички (от DessiJ)
Катино мезе
Задушено свинско със сини сливи и гъби
Свинско по македонски
Месо във фолио/лесно/
Капитански пържоли
Крумовградски кебап
По-особени сърми
Свинско със зеленчуци
Свинско с гъби във винен сос
Пържоли по испански
БАНСКО БАРОТО
ВРЕТЕНО
КЕБАП С ГЪБИ
ДРУСАН КЕБАП
Пикантни свински ребърца
Свинско по корейски
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна
Варварска сабя
Котлет "Зингара"
Друсан кебап по самоковски
Пържола "Стартер"
Свинско с пикантен доматен сос
Задушени македонски пържоли
Задушено свинско
Свински руладини
Гювече със свинско филе


ТЕЛЕШКО
Гювече по унгарски
Бифтек”Екстремадура”
Желиран телешки език
Телешки завиви
Задушено телешко с домати
Телешки подлучен гювеч
Телешко с пресни гъби
Телешки котлети по ловджийски
Мусака от телешко с гъби
Телешко с гъби а ла Ришельо
Чомлек
Телешко месо по гръцки
Стефато/Бон Апети/
Канибалски медальони
РАГУ
ЗАДУШЕН ЧЕРЕН ДРОБ
ЗАДУШЕНИ КОТЛЕТИ
ГЮВЕЧ С МЕСО
МУСАКА ОТ ТЕЛЕШКО И ТИКВИЧКИ
Телешко с бамя


РИБА
новоРиба на скара/
новоРибна кавърма „Бали” /
Сьомга в пергамент
Хек със зеленчуци - 2/Neli VB/
Риба със зеленчуци на фурна/за трима-четирима души/
Скумрия с домати на фурна
Хек със зеленчуци
Шаран с доматен сос
Риба с гъби
Риба с плънка/Иван Звездев
Пастърва във фолио
Универсална рибна рецепта – плакия
Риба марината
Пълнена пъстърва с гарнитура от пачи крак
Риба на скара с лимон и джинджифил
Шаран по йовковски
Риба плакия по кайлъшки
Пълнени пъстърви по китайски
Скумрия с ароматни треви и лимон, запечена във фолио
Рибен кебап в гювече"Бон Апети"
РИБА, ПЕЧЕНА СЪС СОС ОТ ЯДКИ
ШИШЧЕТА ОТ РИБА НА СКАРА
ПЕЧЕНИ РИБНИ ФИЛЕТА
Паламуд на фурна
Пъстърва с магданозен сос
Задушена морска риба
Ципура върху канапе от зеленчуци
Скариди соте
Дунавски гювеч от сом
Рибен гювеч
Шишчета от сом
Скумрия в чесново масло
Скумрия "Папиот"
Шаран плакия с карфиол
Самоковска пъстърва с доматен сос
Туз да леврек
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански
Калмари по градинарски
Мерлуза със зеленчуци
Печена риба с маслини
Скумрия кебап с гъби
Скумрия с гъби
Риба по воденичарски
Задушена риба в джинджифилов сос


ЗАЕШКО
новоЗадушено заешко със зеленчуци/от “Време за готвене”//
Маринован заек по кубински
Средногорско руло от заек/Бон Апети/
Руло от заек по ловджийски
ЗАЕК С ПРЯСНО ЗЕЛЕ (с. Габровница, Пазарджишко)
ЗАЕК В ТИКВА
ЗАЕК СЪС СОС
Марокански заек
Задушен заек по болярски
Чомлек от заек
Дяволски заек


АГНЕШКО
новоАгнешко задушено/
новоАгнешко с патладжани и домати/
Агнешко със зелен фасул по арабски
Агнешко задушено по римски


КАЙМА
новоТелешки кюфтенца в легло от задушен праз/
новоКюфтета със зеленчуков сос/
Кюфтета по арабски
Лахме фурн/арабска кухня/
Мусака с патладжани
Пълнени патладжани по турски
Салтисон с кайма
Голя-я-а-ама и лесна за приготвяне сърма
Albondigas Cantabras (кюфтенца по кантабрийски)
Плескавица със спанак
Пълнени чушки с тиквички и патладжан
Пълнени камби с кайма и зеленчуци
Пълнени тиквички по сицилиански
ПЪЛНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С КАЙМА
Мусака"Маги"
Сарми от марули в бульон


КОЛБАСИ
Песто де ла Манча
Тиквички по ловджийски
Патладжани по кръчмарски
Кренвирши по креолски
« Последна редакция: Нед., 20 Апр. 2008, 17:24 от nadinka »
Цитирай


ДЕСЕРТИ
новоДОМАШНИ БОНБОНИ/
новоИзцедено кисело мляко с мед/
новоИзвара с ягоди/
новоБанани на грил/
новоБананов мус/
новоДиетично руло/
новоCrazy chocolate cake/
новоЖЕЛИРАНИ ПОРТОКАЛИ/
Ашуре с ябълки и стафиди
Овесени ядки с кисело мляко и боровинки
Готов ванилов пудинг с извара
Тригуни
Кадаиф
Баклава"Охлюви"
Топки от грис с вишнев сироп
Плодови целувки
Масленки
Медени бисквити
Фруктови пастички
Курабии/Египет/
Меден кейк
Кук/Белгия/
Кейк/Ирландия/
Празничен сладкиш с бишкоти
Пай с ябълки/Англия/
Десерт от грис с вишнево сладко
Грис халва
Халва"Сабоние"
Лек десерт с кайсии
Печени ябълки с ванилов сос
Печена тиква с ванилов сос
Тиква с карамелов сос
« Последна редакция: Нед., 20 Апр. 2008, 17:24 от nadinka »
Цитирай


Да споделя една разделна ( по табличката на Ками ) рецепта с тиквички ( само яйцето не е разделно  Very Happy )

1,5 кг. тиквички
30 мл олио ( зехтин )
-----------------------------------------
1 кофичка цедено мляко Роса
1 кофичка 4.5% Верея 
5 яйца
1 вр. копър
2-3 скилидки чесън

Тиквичките се обелва и нарязват на колелца, объркват се с мазнината и се пекат до омекване .( Аз вода не сложих ). Отгоре се заливат със  сместа и се допича до получавне на коричка .
Много е вкусно студено .
Цитирай


Здравейте! Smile
Ето една бърза и вкусна супичка за голямо семейство Laughing:
1,5 кг картофи
0,3 кг моркови
0, 5 кг гъби
1/2 масло + 4-5 с. л. олио
сол, чубрица, черен пипер

Картофите и морковите се нарязват на средни парчета и се покриват с вода. Варят се с малко сол. Намачкват се и се пасират за гладкост на сместа.
Гъбите се нарязват и се задушават с маслото и олиото. Прибавят се подправките.
Накрая гъбите се изсипват при крем супата и се разбърква.
Добър апетит!
Цитирай


Здравейте  Smile. Ето една вкусна супичка и от мен.
Продукти за 4 порции:1/2 пиле, 100-150г. пресни гъби, 25г. масло, индийско орехче, настъргана лимонова кора, лимонов сок, сол, черен пипер.
Пилето се сварява до готовност в подсолена вода, след което се изважда. Във врящия бульон се пускат да врят за около 25мин. почистените и нарязани гъби. Супата се подправя на вкус със сол, лимонова кора, индийско орехче. След 4-5 мин. се сваля от огъня и се прибавя маслото и ситно нарязаното месо. При поднасянето се поръсва с лимонов сок и нарязан магданоз.
Да ви е вкусно  Hug
Цитирай


Ето малко рецепти със спанак и от мен:
        СПАНАК С МАСЛИНИ
Продукти:600гр.сварен,изцеден и нарязан спанак,15-20 черни маслини без костилки,нарязани на кръгчета,10 зелени маслини,3 супени л. нарязани бадеми,1 скалидка ситно нарязан чесън,зехтин,сол
      В тенджера с незалеп. покритие загрейте зехтина и запържете в него бадемите и чесъна за 2 мин.Добавете маслините и ги запържете още 1 мин.След това сложете спанака,дадушете го за около 3 мин.Сервирайте топло.


           СПАНАК С ГЪБИ НА ФУРНА
Продукти:500гр.спанак,250гр.гъби,2-3 с.л. масло,3-4 стръка зелен лук,1с.л.брашно с връх,1 китка магданоз,черен пипер и сол
       Задушете в маслото гъбите нарязани на ивички.Прибавете нарязания спанак и лук,посолете.След 10 мин. прибавете ч.пипер,магданоз и брашното размито в 1 чаена чаша студена вода,разбъркайте и прехвърлете сместа в тавичка.Печете в загрята фурна до зачервяване.Поднесете топло.

              КАПАМА
Продукти:500гр.спанак,500гр. пресни картофи,5-6 стръка пресен лук,2 глави кромид лук,3-4 с.л.олио или масло,2 моркова,парче целина,черен пипер,дафинов лист,бахар,магданоз,сол
      Нарежете наситно и задушете морковите,целината,пресния и стария лук в мазнината.Добавете ситно нарязания спанак и продължете да задушавате на слаб огън с една кафена чашка подсолена вода-10 мин.След това налейте 2 ч.ч. гореща вода и прибавете нарязаните на едри парчета картофи.Посолете и добавете дафиновия лист,черен пипер,бахар и оставете ястието да ври на тих огън,докато остане на мазнина.Поръсете готовото ястие с магданоз.


                СПАНАчЕНА КАшА-1
Продукти:1кг.спанак,4-5с.л. олио,2с.л. брашно,1ч.л. стрита чубрица,джоджен,черен пипер,сол
       Нарежете на ситно спанака и го задушете в мазнината,сол и малко вода.След като омекне,претриите на пюре и добавете на тънка струйка брашното,размито в студена вода.Бъркайте,доката кашата се сгъсти.Подправете я с черен пипер,чубрица и джоджен.

                  СПАНАчЕНА КАшА-2
Продукти:750гр.пресен спанак,4 домата(или 1 л. доматено пюре),2 скалидки чесън,1/2 чаена чаша бяло вино,3 с.л. масло,4 с.л. брашно,1 ч.л. стрита мащерка,1 дафинов лист,черен пипер,сол
        Нарежете на ситно спанака и задушете със сол и малко вода.След като омекне,претрийте на пюре и добавете ситно нарязаните домати,нарязаните скалидки чесън,дафинов лист.Прибавете брашното размито във вино и същото количество вода.Бъркайте докато се сгъсти.Подправете я с черен пипер и мащерка.

                    ПТИчИ ГНЕЗДА ОТ СПАНАК
Продукти:1кг.спанак,3-4 яйца,3 с.л.масло,червен пипер,сол
    Нарежете на дребно спанака.Задушете го маслото и малко сол.Изсипете го в намазана с масло тавичка.Направете 3-4 вдлъбнатини,в които сложете по едно яйце,чукнато от ниско.Посолете яйцата и запечете в умерено силна фурна.Поръсете с червен пипер.

              СПАНАК ЗАПЕчЕН С КАшКАВАЛ
Продукти:750гр,спанак,3-4 с.л. олио,100гр. кашкавалчерен пипер,червен пипер,сол
      Задушете спанака в мазнината и сол,без да добавяте вода.След като омекне прибавете 50гр. кашкавал-настърган,черен и червен пипер.В намазана тавичка изсипете сместа и поръсете с 50 гр. кашкавал.Запечете в умерена фурна.

Цитирай


Ето нещо вкусно и много диетично и  става и за разделно хранене !
Салатка
1 пакет обезмаслена извара
2-3 с.л. кисело мляко
1 буркан кисели краставици
черен пипер
Цитирай


Салата "Вечна маладост"
Трябват ви 1 малка глава  червено цвекло, 1-2 моркова и шепа кедрови ядки.....
Червеното цвекло го бланширам за 5 минути( иначе ме болки корема, когато е сурово), настъргвам морковите, овкусявам с лимон, царевично олио и малко сол и накрая поръсвам с кедровите ядки.

Приятен апетит.....
Цитирай


Разделни макарони със зеленчуци на фурна
Трябват ви зеленчуци по ваш вкус и макарони (с каквато форма предпочитате)
Сваряваме макароните с малко сол, отцеждаме и изчакваме през това време да се запекат зеленчуците във фурната.Не трябва много да ги запичате, за да не се губят витамините.
След това изсипваме макароните в тавата със зеленчуците, поръсваме с кашкавал(по избор), запичаме още малко за да хване коричка и готово....
Забележка:Ако искате броколито да има наситен зелен цвят и след печене преди това ги бланширайте за няколко секунди в подсолена вода....тук май не съм спазила тази максима и цвета е ужасен......
http://media.snimka.bg/1502/009258577-big.jpg

Цитирай


Основно ястие
Супа "Виагра" Mr. Green Mr. Green Mr. Green(мъжо така я е кръстил...знам ли, може така да му действа....)
Съдържа: брюкселско зеле, грах, морков, целина,бамя и аспержи....всичко това варите за възможно най-кратко време, на възможно най-високата температура и готово....а поръсвате с чубрица накрая.....
Някъде чел, че аспержите са виаграта на пазара за зеленчуци и от там и дойде името......а червеният цвят на супата идва НЕ ОТ ДОМАТИТЕ, КОИТО НЕ ОБИЧАМ В МАНДЖА, а от преди това врялото червено цвекло за предишната салата........ Peace

Цитирай


Аз пък наблегнах на паприкаша: 1/2 кг. чушки (севрия) се нарязва, стар лук и чесън се задушават и къкрят до омекване, добавят се 1/2 кг. домати, обелени на парченца, довира и се поръсва с магданоз. Може и да се запече и да се хапва с филийка. Или пък с плочка сирене или шунка отделно. А ако се направи с пилешко или свинско в гювеч - пак става протеиново ядене.

Друго интересно нишестено ядене за мен е пържено оризово фиде (от китайски или диет. щандове). Пуска се за 2-3 мин. във вряла вода (някои не го варят, а направо пържат), отцежда се хубаво в гевгир (поне 20 мин.), после се запържва в масло до розово, става хрупкаво. Може да се хапва с петмез от фурми, кленов сироп или мед (по 1 ч.л.)- за сладък вариант. За солен със зеленчуци, запържени заедно или отделно с фидето - лук, тиквичка (настъргана), чушки, морков,... и маслинки. 

Цитирай


1-14 от 50 отговора