Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 фев. 2007, 18:58 ч.

Има ли бащи военни?

 • 4 790
 • 43
 •   1
Отговори
 • Мнения: 830
Искам да Ви питам дали има сред вас мъже работещи към военните?Питам защото мойто мило иска да стане къдрови войник,но нямам представа какви предимства и недостатъци крие тази работа?В момнента сме пред дилемата-Да Стане лили Да не стане къдрови войник.Ако някой може да ми дада съвет ще съм му много благодарна./знаете ли какво е заплащането,естеството но работа и заслужава ли си да работиш на днешно време към военните/ Thinking

# 1
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 437
Заплатата е между 300 и 400лв.За сметка на това държавата поема пълното му осигуряване, социално и медицинско.
Започва с 3год. договор, като след това при показани добри качества може да продължи службата си и да се развива, заемайки до най-високото сержантско звание (офицерски кандидат).
Естеството на работата е строго регламентирано според кандидатстваната длъжност.Няма конкретна спецификация-зависи към кой род войски се е ориентирал:сухопътни, военновъздушни или военоморски сили.
Най-образно казано предстои му да свиква да се бръсни всеки ден, да е на разположение 24 часа, да работи в екип, да уважава мнението на колегите си и често да стиска зъби, когато има конфликт с по-старши.А също така му предстоят и дежурства от различен характер, които са 24 часови, за сметка на това ще получава компенсация, от 1 до 3 работни дни.Задължително преминава общовойскови модул на обучение с продължителност 1 месец в някоя от военните учебни бази.За момента се изискват 25 год.служба за пенсиониране или 55 год.Ако има стаж извън армията, годините му се приравняват спрямо военните такива и се вземат под внимание при калкулирането на допълнителното заплащане за прослужено време, както и присмятане год. за пенсиониране.
При започване на службата получава годишен полагаем отпуск в размер на 30 работни дни, като се прибавя по 1 ден допълнително за всяка прослужена година.Заплатата му ще се увеличава задължително с 2% за всяка прослужена година.
Владеенето на чужд език, по-специално английски, биха били огромно предимство.Биха му дали възможност да покрие изпит и защити ниво на езика, след което може дори да кандидатства за мандатни длъжности в структурите на НАТО.
Изисква се поне завършено средно образование, висшето е с предимство-ако е техническо, в бъдеще дори би могло да му осигури офицерско звание.
Според кандидатстваната длъжност и амбициите му може да изпълнява мисии извън страната-за момента това е на доброволен принцип.
Добрата новина е, че наборната военна слъжба отпада и няма да му се налага да се ядосва с малки надути пубери в униформа.
Това е най-общо казано.Сами си правете изводите.Моето лично мнение е, като военнослужещ от 6 год., че плюсовете и минусите са 50 на 50.За момента съм доволен (на фона на общата картинка в България).

# 2
 • v. turnovo
 • Мнения: 942
Първо ,много зависи откъде сте и какво е положението със заетостта във вашия град.Моят мъж е военен,но не кадрови,бил е 5 години преди това във военно училище.За човек,който за първи път би имал допир с военни,твоят мъж трябва да е подготвен,че тази работа не е като да работиш в цивилния живот.Все още кадровия войник се възприема почти като наборния,тоест постоянно ще бъде юркан.А като премахнат наборните всичко се пада на кадровите.Сигурно  с тези приказки съм те отчаяла.
Но сега да ти кажа и положителните страни-получаваш 400лв,но ако си в голям град това не е кой знае колко,имаш сигурна работа,отпуск  и осигуровки на реален доход.Нека мъжа ти сам прецени накъде биха му наклонили везните

# 3
 • Мнения: 87
"+" oвете са повече от "-" ите.
Най-вярно е написаното от "дсс".

# 4
 • Мнения: 830
Благодаря ви за изчерпателните отговори! bouquetДа поясня ние сме от Перник,но аз работя в София и той също иска да е тук.Плановете ни са да си вземем и жилище тук.Мисля.че иска да кандидатства за КВ в Горна баня.Някой знае ли как е там положението? Thinking

# 5
 • Мнения: 87
там май е танкова бригада...

# 6
 • Мнения: 3 424
Стига, бе, има далавера в това.
Два процента прослужено време,
порцион, пари за дрехи, евтини
почивки на хубави места, ранно
пенсиониране, двайсет заплати.
Ще изтърпят няколко години
субординация, а после ще отворят
строителни фирми. Ако не се пропият.

# 7
не съм оспорвал "далаверата"  Mr. Green
за друго идеше реч ... bowuu

преди доста годинки отказах подобна "далаверка" и не съжалявам грам  Sunglasses

# 8
 • Varna
 • Мнения: 501
 Здравей, влез в сайта на министерството на отбраната или вестник Българска армия там публикуват свободните места  условия и срокове.Съпругът ми е военен.Но сме във Варна. Ако имаш въпроси -пиши на лични.  С някоя информация може и да ти е полезен.

# 9
 • v. turnovo
 • Мнения: 942
Бригадата в Горна баня ще я закриват,мой братовчед е там и го знам от сигурен източник

# 10
 • Мнения: 3 424
Здравей, влез в сайта на министерството на отбраната или вестник Българска армия там публикуват свободните места  условия и срокове.Съпругът ми е военен.Но сме във Варна. Ако имаш въпроси -пиши на лични.  С някоя информация може и да ти е полезен.

Ти се шегуваш. Военен не се става по обява.

# 11
 • Мнения: 338
Моят мъж е военен,но не кадрови,бил е 5 години преди това във военно училище.

Първо искам да уточня, че всички са кадрови военнослужещи-независимо дали са учили 5 год. във военно училище или не, и офицери и сержанти и войници.
А сега по темата-аз и съпругът ми сме кадрови войници-аз от 2,5 год. , а той от 5 год. И аз съм на мнение, че има + и - но то навсякъде е така-идеален вариант няма. Колкото до отношението ще кажа, че юркане и недостойно отношение винаги и навсякъде може да има-всичко си е до човек. Аз съм доволна от работата си като кадрови войник-харесва ми-по-различна е и е много динамична-а всъщност, аз търсех  точно това. Успех на приятелят ти Hug

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 20:48 от Ekcnpec

# 12
 • Varna
 • Мнения: 501
 Liska, къдесъм написала по обява,че невиждам...........
 В сайта На Министерството  или във вестик българска армия заповедите на Минстъра на отбраната, набирането става точно с такава заповед....
  Също така във Военото окръжие или кметствата са обявени.
 

# 13
 • v. turnovo
 • Мнения: 942
--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: nikkita_deneva в вторник, 27 февруари 2007, 22:30
Моят мъж е военен,но не кадрови,бил е 5 години преди това във военно училище.

Първо искам да уточня, че всички са кадрови военнослужещи-независимо дали са учили 5 год. във военно училище или не, и офицери и сержанти и войници.
А сега по темата-аз и съпругът ми сме кадрови войници-аз от 2,5 год. , а той от 5 год. И аз съм на мнение, че има + и - но то навсякъде е така-идеален вариант няма. Колкото до отношението ще кажа, че юркане и недостойно отношение винаги и навсякъде може да има-всичко си е до човек. Аз съм доволна от работата си като кадрови войник-харесва ми-по-различна е и е много динамична-а всъщност, аз търсех  точно това. Успех на приятелят ти
\

под не кадрови съм имала в предвид кадрови войник и определено съм наясно какво значи кадрови военослужещи.С първият си пост съм дала мнение от гледна точка на офицер, а не на кадрови войник.Това съм имала в предвид и съжалявам, ако съм останала неразбрана.Нищо лично

# 14
 • Мнения: 830
Благодаря ви зо отговорите smile3525

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт