Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 фев. 2007, 00:00 ч.

Пюре на кубчета!

  • 787
  • 17
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 61
Една приятелка ми о каза и от тогава се родих  Grinning
Сваряват се плода или зеленчука,в тенжерка,микровалнова или на пара,пасира се и се слага във формички за лед и във фризера.След като стегне се слага в торбички и после- барзо и лесно си правиш каквито комбинации искаш.просто вадиш кубчетата от сутринта или предната вечер за да имат време да се разтопят!Прибавяте другите съставки( масло,АМ,магданоз) и готово!

 Naughty има неща които не стават така,картофа и пресния лук например

# 1
  • София
  • Мнения: 6 164
Много яко! Mr. Green

А защо не може картофа и пресния лук? Лука сигурно се разкашква и покафенява, или? newsm78

# 2
  • Мнения: 2 232
а при замразяването не изчезват ли повечето витамини newsm78 Питам щото се чудя как да процедирам и аз newsm78

# 3
  • София
  • Мнения: 61
Збравих да кажа че и с месо става-сварява се и се пасира с част от бульона,на татък процедурата е същата. Като 1 пюре от 130 гр е приблизително 6 кубчета,за месните пюрета трябва да се сложат 2бр,като останалите компоненти си ги нагласяте както ви харесва, витамините не се губят. Гледах в 1 от предаванията Бон апети,посветени на детската кухня,че замразяването е даже по-добро от консервирането!
А картоф не става,защото тои не се пасира Naughty,става на гъста,лепнеща,трудна за преглъщане каша,тои се мачка!

# 4
  • София, център
  • Мнения: 2 150
хитро Peace, аз така правя и с кърмата в момента, защото вече много рядко ми се налага да изцеждам по малко и ми е много удобно Grinning

# 5
  • Мнения: 254
Аз това с месцето от доста време го практикувам и ми е много удобно - имам си под ръка пилешко, заешко и телешко винаги. Когато видя, че някое ми е на свършване, купувам, пасирам и зареждам новата реколта  Mr. Green.
А за пюрета не се бях сетила, но ще опитам определено. Идеята ми се видя чудесна!

# 6
  • На пода
  • Мнения: 4 399
Аз пък замразявам в пластмасовите чашки от десертите на Хип. С формички за лед не знам къде ще му излезне края.  Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 5 398
Аз също слагам във фризера на кубчета месото и рибата, а самите зеленчуци ги сварявам на пара и слагам по порциика в пликчета за фризер. Преди да нахраня малката вадя, вара 2-3 минути за да се стоплят и пасирам или размачквам. Много е удобно.

# 8
  • Ямбол
  • Мнения: 21 968
Аз така правя със сокове и нектари. Понякога добавям към каши и други закуски или правя смес от различни видове. Имам касис, грозде, праскова, нар, лимон.

а при замразяването не изчезват ли повечето витамини newsm78 Питам щото се чудя как да процедирам и аз newsm78
Мисля, че не, поне не повече отколкото при варене.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 039
 
Збравих да кажа че и с месо става-сварява се и се пасира с част от бульона,на татък процедурата е същата. Като 1 пюре от 130 гр е приблизително 6 кубчета,за месните пюрета трябва да се сложат 2бр,като останалите компоненти си ги нагласяте както ви харесва, витамините не се губят. Гледах в 1 от предаванията Бон апети,посветени на детската кухня,че замразяването е даже по-добро от консервирането!
А картоф не става,защото тои не се пасира Naughty,става на гъста,лепнеща,трудна за преглъщане каша,тои се мачка!
Бреййй!!!Как да не става с картофи,като си става супер!Варя,прибавям малко масълце и водичка,пасирам,наливам в бурканчета и замразявам  PeaceПосле като размразиш е като гума наистина,но мятам няколко кубчета друг зеленчук,малко наситнен копър,четвърт жълтък и малко АМ и пасирам отново.Става много вкусно,бебко го обожава  Heart Eyes

# 10
  • София - Бургас
  • Мнения: 1 752
 Thinkingинтересно

# 11
  • София, Гео Милев
  • Мнения: 832
Аз така правя със сокове и нектари. Понякога добавям към каши и други закуски или правя смес от различни видове. Имам касис, грозде, праскова, нар, лимон.

а при замразяването не изчезват ли повечето витамини newsm78 Питам щото се чудя как да процедирам и аз newsm78
Мисля, че не, поне не повече отколкото при варене.

Aз мисля, че се губят.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 2 039
Кое по-точно  newsm78

# 13
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 914
Една приятелка ми о каза и от тогава се родих  Grinning
Сваряват се плода или зеленчука,в тенжерка,микровалнова или на пара,пасира се и се слага във формички за лед и във фризера.След като стегне се слага в торбички и после- барзо и лесно си правиш каквито комбинации искаш.просто вадиш кубчетата от сутринта или предната вечер за да имат време да се разтопят!Прибавяте другите съставки( масло,АМ,магданоз) и готово!

 Naughty има неща които не стават така,картофа и пресния лук например
Така правя и аз с моркови и тиквичките Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 2 611
Замразявах и аз -преди да почнем с кухнята,ама направо в бурканчета-тези на Ганчев-така и така за друго не стават LaughingПравех ги не с пасатора а в блендера- така и картофа става Peace
После добавях от замразеното месце от формичките ,масло,АМ и пр. и готово
Приготвях си ги за 1 седмица и после ги разнообразявах...
Много е хитро и много удобно Peace



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт