Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

София

Мнения: 58
Една приятелка ми о каза и от тогава се родих  Very Happy
Сваряват се плода или зеленчука,в тенжерка,микровалнова или на пара,пасира се и се слага във формички за лед и във фризера.След като стегне се слага в торбички и после- барзо и лесно си правиш каквито комбинации искаш.просто вадиш кубчетата от сутринта или предната вечер за да имат време да се разтопят!Прибавяте другите съставки( масло,АМ,магданоз) и готово!

 Naughty има неща които не стават така,картофа и пресния лук например
Цитирай

София

Мнения: 6 164
Много яко! Mr. Green

А защо не може картофа и пресния лук? Лука сигурно се разкашква и покафенява, или? newsm78
Цитирай


Мнения: 2 229
а при замразяването не изчезват ли повечето витамини newsm78 Питам щото се чудя как да процедирам и аз newsm78
Цитирай

София

Мнения: 58
Збравих да кажа че и с месо става-сварява се и се пасира с част от бульона,на татък процедурата е същата. Като 1 пюре от 130 гр е приблизително 6 кубчета,за месните пюрета трябва да се сложат 2бр,като останалите компоненти си ги нагласяте както ви харесва, витамините не се губят. Гледах в 1 от предаванията Бон апети,посветени на детската кухня,че замразяването е даже по-добро от консервирането!
А картоф не става,защото тои не се пасира Naughty,става на гъста,лепнеща,трудна за преглъщане каша,тои се мачка!
Цитирай

София, център

Мнения: 2 146
хитро Peace, аз така правя и с кърмата в момента, защото вече много рядко ми се налага да изцеждам по малко и ми е много удобно Very Happy
Цитирай


Мнения: 253
Аз това с месцето от доста време го практикувам и ми е много удобно - имам си под ръка пилешко, заешко и телешко винаги. Когато видя, че някое ми е на свършване, купувам, пасирам и зареждам новата реколта  Mr. Green.
А за пюрета не се бях сетила, но ще опитам определено. Идеята ми се видя чудесна!
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
Аз пък замразявам в пластмасовите чашки от десертите на Хип. С формички за лед не знам къде ще му излезне края.  Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 293
Аз също слагам във фризера на кубчета месото и рибата, а самите зеленчуци ги сварявам на пара и слагам по порциика в пликчета за фризер. Преди да нахраня малката вадя, вара 2-3 минути за да се стоплят и пасирам или размачквам. Много е удобно.
Цитирай

Ямбол

Мнения: 19 097
Аз така правя със сокове и нектари. Понякога добавям към каши и други закуски или правя смес от различни видове. Имам касис, грозде, праскова, нар, лимон.

а при замразяването не изчезват ли повечето витамини newsm78 Питам щото се чудя как да процедирам и аз newsm78
Мисля, че не, поне не повече отколкото при варене.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
 
Збравих да кажа че и с месо става-сварява се и се пасира с част от бульона,на татък процедурата е същата. Като 1 пюре от 130 гр е приблизително 6 кубчета,за месните пюрета трябва да се сложат 2бр,като останалите компоненти си ги нагласяте както ви харесва, витамините не се губят. Гледах в 1 от предаванията Бон апети,посветени на детската кухня,че замразяването е даже по-добро от консервирането!
А картоф не става,защото тои не се пасира Naughty,става на гъста,лепнеща,трудна за преглъщане каша,тои се мачка!
Бреййй!!!Как да не става с картофи,като си става супер!Варя,прибавям малко масълце и водичка,пасирам,наливам в бурканчета и замразявам  PeaceПосле като размразиш е като гума наистина,но мятам няколко кубчета друг зеленчук,малко наситнен копър,четвърт жълтък и малко АМ и пасирам отново.Става много вкусно,бебко го обожава  Love
Цитирай

София - Бургас

Мнения: 1 666
 Thinkingинтересно
Цитирай

София, Гео Милев

Мнения: 832
Аз така правя със сокове и нектари. Понякога добавям към каши и други закуски или правя смес от различни видове. Имам касис, грозде, праскова, нар, лимон.

а при замразяването не изчезват ли повечето витамини newsm78 Питам щото се чудя как да процедирам и аз newsm78
Мисля, че не, поне не повече отколкото при варене.

Aз мисля, че се губят.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
Кое по-точно  newsm78
Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914
Една приятелка ми о каза и от тогава се родих  Very Happy
Сваряват се плода или зеленчука,в тенжерка,микровалнова или на пара,пасира се и се слага във формички за лед и във фризера.След като стегне се слага в торбички и после- барзо и лесно си правиш каквито комбинации искаш.просто вадиш кубчетата от сутринта или предната вечер за да имат време да се разтопят!Прибавяте другите съставки( масло,АМ,магданоз) и готово!

 Naughty има неща които не стават така,картофа и пресния лук например
Така правя и аз с моркови и тиквичките Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 592
Замразявах и аз -преди да почнем с кухнята,ама направо в бурканчета-тези на Ганчев-така и така за друго не стават LaughingПравех ги не с пасатора а в блендера- така и картофа става Peace
После добавях от замразеното месце от формичките ,масло,АМ и пр. и готово
Приготвях си ги за 1 седмица и после ги разнообразявах...
Много е хитро и много удобно Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора