Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

Пловдив, квартал "Смирненски"

Мнения: 379
Колкото пъти се опитам да направя кеск, все нещо не става newsm78. Или съм го изгорила или пък е суров. Уж пробвам с клечка дали полепва, но..
Моля Ви кажете ми къде бъркам?
Винаги го слагам в загрята фурна /300 градуса/ печа 10 минути и намалям на 200 градуса.
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз слагам кекса във предварително загрята на 180 град.,ама да е топла фурната не гореща.И понеже и аз често изгарям отгоре кексовете и сладкишите ,а и фурната ми е бая силна отгоре и шантава, слагам  най-долу тавата и пека повече отдолу,от колкото отгоре.....абе трябва да си опознаеш фурната и да и хванеш цаката, това е  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 6 164
До фурна е, но 300о ми се виждат много. Така обгаря отвън и остава суров отвътре, пека на 220-250о най-много, в предварително загрята. [/color]
Цитирай

Бургас

Мнения: 537
Не си знам градусите на фурната, затова пека на 1 отгоре - на 4 отдолу докато се пукне /това е за кръглите форми, които се обръщат след изпичането на кекса/
Цитирай

близо до Витоша

Мнения: 4 052
До фурна е, но 300о ми се виждат много. Така обгаря отвън и остава суров отвътре, пека на 220-250о най-много, в предварително загрята. [/color]

 така е  Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Предварително загрявам фурна 200-220 градуса,после слагам кекса като пека първо само отдолу за около 30 минути докато хубаво се надигне и после превключвам фурната да пече и  отгоре и отдолу още 10 минути, да хване кекса кафява коричка .   Peace
Никога не ми е оставал суров  eat
Цитирай

София

Мнения: 9 152
Ауу, 300 е много! Аз пека на 180, дори при по-бухналите кексове намалявам на 150, защото фурната ми е много силна и според мен градусите не отговарят на действителното. Значи всъщност вероятно се движа между 200 и 180.
Цитирай

София

Мнения: 56
за мами който нямат градуси на фурната.
за кекс моита фурна първо я загрявам 4 на 4, след това я намалявам на 3 от долу и 2 от горе а ако е много пухкава сместа я намалявам на 2 от долу и 1 от горе. след това го проверявам с клечка за шишчета че е по- дълга. 
 newsm38: chef:
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Триста е извънредно много за каквото и да е тестено изделие. Намали темепратурата, момичетата са ти обяснили и друго основно правило е първите 20 мин от печенето не се отваря фурната!
Успех!  bouquet
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 Twisted Evil
 ами много я заграваш фурната
кексове трябва да печеш от 180  до 220 градуса
затова се получава да е препечен отвън и да е  суров от вътре
за да проверяваш дали вътре е опечен трябва да  го продушпчиш със  дървена пръчка, която да достигне до дъното  на формата, ако след издърпването и има полепнало тесто по нея значи все още не е готов
  chef
и да не забравиш  да почерпиш после с кекс
  bouquet
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Триста е извънредно много за каквото и да е тестено изделие. Намали темепратурата, момичетата са ти обяснили и друго основно правило е първите 20 мин от печенето не се отваря фурната!
Успех!  bouquet
мила това за 20те мин  е само за бутерни изделия и не е 20, а  първите 10 за да не спаднат
за кексове  няма такова ограничение
  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
мила това за 20те мин  е само за бутерни изделия и не е 20, а  първите 10 за да не спаднат
за кексове  няма такова ограничение
  bouquet

Не съм съгласна. Пити, баници според теб отварят ли се? Особено тестени изделия с мая, съм 100% сигурна, че не се отварят първите 20 мин. А при бутертестото основния принцип е фурната да е силно загрята, което е наобратно на останалите тестени, особено с мая.
Пробвай и ще видиш, че има разлика в резултата. Вече 20 години пека така, така съм учила, така съм пекла и в ресторантите, в които съм работила Peace
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
мила това за 20те мин  е само за бутерни изделия и не е 20, а  първите 10 за да не спаднат
за кексове  няма такова ограничение
  bouquet

Не съм съгласна. Пити, баници според теб отварят ли се? Особено тестени изделия с мая, съм 100% сигурна, че не се отварят първите 20 мин. А при бутертестото основния принцип е фурната да е силно загрята, което е наобратно на останалите тестени, особено с мая.
Пробвай и ще видиш, че има разлика в резултата. Вече 20 години пека така, така съм учила, така съм пекла и в ресторантите, в които съм работила Peace
ok shte probwam
  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091

Да кажеш после дали има разлика   bouquet
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647

Да кажеш после дали има разлика   bouquet
dobre no nqma da e skoro
sega sa posti a az hlqb ne prawq no po velikden shte probvam v/u kozunacite
  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора