Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Деца с увреждания и хронични заболявания
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Dania

Мнения: 2 757
В тази тема ако може компетентните да обяснят какво е предимството и недостаъците на тези 3 вида захари. Защо глюкоза не забелязах да се ползва в БГБК диетата - с какво фруктозата е по-добра? И дали захарозата е по-вредна в сравнение с останалите 2 и защо? Изобщо захарозата ли се избягва при въпросната диета или рафинираната захар и то само защото е рафинирана. Имам предположения, но са лично мои така че няма да ги пиша.
Цитирай

густо майна Филибето

Мнения: 6 489
Не съм особено компетентна, но ще напиша каквото знам.Свързано е по-скоро с правилното хранене, отколкото с диетата. Захарта всъщност няма нищо общо с БГБК диетата, при много от аутистите има дисбактериоза и гъбички, а те се хранят с бяла захар (още с нишесте и мляко), затова по принцип се ограничава и се използва фруктоза,кленов сироп, мед и стевия.
Кафява захар -  В нея са върнати част от хранителните вещества, но тя все пак разрушава зъбите и храни кандидата.
Тръстикова захар - получена е от изпарението на тръстиков сироп, в нея са запазени хранителните вещества, не разрушава зъбите,  храни кандидата.
Мед -  не разрушава зъбите и не храни кандидата.
Кленов сироп- не разрушава зъбите, не храни кандида
Фруктоза - не храни кандида, но разрушава зъбите.
Стевия - подсладител с растителен произход, не разрушава зъбите и не храни кандида.
Изкуствените подсладители са вредни и за съвсем здрави хора. Забележи тук колко много минуси имат. По този повод винаги съм се питала диабетиците какво правят, като нямат избор Thinking
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.