Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 фев. 2007, 22:04 ч.

Глюкоза, захароза и фруктоза

  • 3 835
  • 1
  •   1
Отговори
  • Dania
  • Мнения: 2 757
В тази тема ако може компетентните да обяснят какво е предимството и недостаъците на тези 3 вида захари. Защо глюкоза не забелязах да се ползва в БГБК диетата - с какво фруктозата е по-добра? И дали захарозата е по-вредна в сравнение с останалите 2 и защо? Изобщо захарозата ли се избягва при въпросната диета или рафинираната захар и то само защото е рафинирана. Имам предположения, но са лично мои така че няма да ги пиша.

# 1
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 6 727
Не съм особено компетентна, но ще напиша каквото знам.Свързано е по-скоро с правилното хранене, отколкото с диетата. Захарта всъщност няма нищо общо с БГБК диетата, при много от аутистите има дисбактериоза и гъбички, а те се хранят с бяла захар (още с нишесте и мляко), затова по принцип се ограничава и се използва фруктоза,кленов сироп, мед и стевия.
Кафява захар -  В нея са върнати част от хранителните вещества, но тя все пак разрушава зъбите и храни кандидата.
Тръстикова захар - получена е от изпарението на тръстиков сироп, в нея са запазени хранителните вещества, не разрушава зъбите,  храни кандидата.
Мед -  не разрушава зъбите и не храни кандидата.
Кленов сироп- не разрушава зъбите, не храни кандида
Фруктоза - не храни кандида, но разрушава зъбите.
Стевия - подсладител с растителен произход, не разрушава зъбите и не храни кандида.
Изкуствените подсладители са вредни и за съвсем здрави хора. Забележи тук колко много минуси имат. По този повод винаги съм се питала диабетиците какво правят, като нямат избор Thinking

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт