Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

USA

Мнения: 7 091
Момичета, кажете моля в каква концентрация правите мляко с грис? Колкото пъти правя или става много гъсто, или ного рядко. Някой има ли точна рецепта? Praynig Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 595
За съжаление и аз нямам точна рецепта, правя на око, но ако ти стане много рядко сложи масло и е се сгъсти като изстине. Помня, че баба ми спазваше нещо от сорта вода:грис = 5:1
Цитирай

варна

Мнения: 231
Аз също нямам точна доза то зависи и от гриса на коя фирма ще е.  chefАз на 1литар прясно мляко слагам в купичка (400мл.) до половината грис разтворено в 200мл.вода.Продават се малки пакетчета като си свикнеш с дозата може и на око след това.Дано съм ти била полезна. Hug
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Това е моята рецепта, става много добре:

1 литър мляко
8 супени лъжици захар
6 супени лъжици грис.

Предполагам технологията на правене ти е известна, няма да я пиша.  Laughing
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Има разлика м/у българсия грис и този в Англия.На 100мл. мляко слагам по една с.л. грис без връх, независимо от коя държава е гриста.Бърка се постоянно, докато не стане с консистенцията на боза.След като изстине се сгъстява доста.
Цитирай


Мнения: 866
Моята рецепта:
1 л прясно мляко
6 с л грис
6 с л захар
1 бу4ка масло
1 ванилия

поставя6 млякото в тенджера и го оставя6 да заври.
смесва6 гриса и захарта (на сухо, без да добавяш мляко или вода)
след като заври млякото изсипваш в него сместа от захар и грис и бъркаш постоянно.
добавяш маслото и ванилията
вариш за около 5 мин
Цитирай


Мнения: 6 461
Заповядай Cool

Мляко с грис

дайте рецепта за грис!!!

Грис

Как се приготвя грис?
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Има разлика м/у българсия грис и този в Англия.На 100мл. мляко слагам по една с.л. грис без връх, независимо от коя държава е гриста.Бърка се постоянно, докато не стане с консистенцията на боза.След като изстине се сгъстява доста.

Биляна, знаеш ли, че ме накара да се замисля дали това не е причината! Като си бях в БГ винаги ми се получаваше нормално! newsm78 Да не би пък наистина тука да е по-различно ? Аз ползвам semolina.  newsm78

Благодаря ви момичета, ще пробвам пак, дано се получи, че малкия много го обича!
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


Биляна, знаеш ли, че ме накара да се замисля дали това не е причината! Като си бях в БГ винаги ми се получаваше нормално! newsm78 Да не би пък наистина тука да е по-различно ? Аз ползвам semolina.  newsm78


Да, Тандури, аз също ползвам Семолина.Доста време мина преди да и хвана цаката.Но на 100мл. течност сложи 1с.л., даже да не е пълна цялата.Вари се много по-бързо от българския грис.
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Да, Тандури, аз също ползвам Семолина.Доста време мина преди да и хвана цаката.Но на 100мл. течност сложи 1с.л., даже да не е пълна цялата.Вари се много по-бързо от българския грис.

Благодаря ти! Непременно ще опитам!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.