Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 март 2007, 05:28 ч.

Здравна каса.

 • 546
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 554
    Проблема ми е такъв.
    Като отида в здравната каса, гам има охрана. Контактувам със служителка, която работи на компютър. С безупречен външен вид е. Прическа, грим, парфюм, маникюр, педикюра и не съм виждал.
    В 4.00 сутринта отивам в центъра за СНМП. Там замарвам лекарката със зачервени очи, с торбички под очите до входа да пуши "Арда" и пие кафе от пластмасова чашка.
   Въпроса ми е колко от парите ни остават в здравната каса - за потдръжка на сгради, автомобили, горива, заплати, абе всичко.
   Колко от парите ни стигат до болниците - за същите неща. В проценти аз ще си ги сметна. Това го мога. Джипито ми каза, че всеки месец е различно. Добре, но от къде да получавам такава информация.
   Наскоро пък една жена, дъщеря на мой съученик каза, че в Констанца в здравната каса работи само една жена  newsm78. Констанца е в Румъния.
   Защо от министерството режат лекарите и клинични пътеки, а никога от харчовете на здравната каса?

# 1
 • Мнения: 4 554
   Ох, Божидарке, помислих, чи сте ми отговорили.  #2gunfire Предпочитаните ми марки са Колт 42 калибър, Магнум, Берета - на френските полицаи и руски наган.

# 2
 • там, където е сърцето
 • Мнения: 420
Съжалявам, но за Здравната каса просто нямам думи.
Само това се сещам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 3
 • Ямбол
 • Мнения: 22 926
А защо питаш нас? Да не би да се надяваш сред нас да има някой, който да определя парите за ЗК и лекарите?
Ми то е същото и с нашите заплати - не ги увеличават, но имат пари за коли, командировки и т.н.

# 4
 • Мнения: 4 554
   Не питам Вас, майчици. Питам от къде мога да получа такава информация. Нали говорим за прозрачност, за гластност. Това са и мои пари, би трябвало да мога да знам как се харчат. Осъзнавам, че моят дял е нищожен, говоря принципно.
   Като малък ме занасяха за през деня у баба. Дядо имаше едни скрити пари под дюшека, казваше им "бели пари за черни дни". Ама никой не си щипеше от тях за това, че ги стопанисва. 8 възрастни и 4 деца щъкахме там.

# 5
 • Мнения: 1 980
За сайта www.nhif.bg знаеш предполагам, макар че едва ли там инфото ще ти е от полза...
Иначе имаш право да поискаш справка за здравните услуги, които си ползвал...направления, първични и вторични прегледи, хоспитализация...би трябвало да ти направят разчет и левово.. Правителството гласува в парламента бюджета на здравната каса и ако поставиш там въпроса ще ти се отговори, че за всяко нещо има пера и парите са разчетени...перо извънболнична помощ, перо специализирана извънболницна помощ, болнична помощ, лекарства, стоматологична помощ...разходи за персонала на НЗОК и др....
А между другото Бързата помощ е на подчинение на министерството на здравеопазването, а не на НЗОК...
Аз предлагам в касата да не се дават заплати, за да не те дразни перфектния външен вид на служителката..само че тогава какво ще боде в очите незнам...ни тако, ни вако Wink

# 6
 • Мнения: 4 554
   Мама Вlueq перфектния външен вид на една жена не ме дразни, но не ме и впечатлява.
   Аз съм стар човек. Любопитството ми към жените е като към човешки същества, а не като към евентуални сексуални обекти.
   Дразни ме контраста във външния вид на упоменатите госпожи.
   Като данъкоплатец и здравноосигуряващ се задължително по закон би трябвало да имам достъп до информация от такова естество. Благодаря за сайта, ще проверя обстойно информацията там.

# 7
 • Мнения: 207
в моят град е същата история
като избирани с конкурс са - прически,маникюри ,тоалети абе направо като русалки и как една служителка поне не е на възраст
там въобще не може да се добереш,охрана на входа и край с достъпа-до тук
все едно са богоизбрани,а зградата е супер- лукс от всякаде и една камара служести при условие че те само обработват постъпващата информация,всичко им се носи на ел. носител.................
абе и аз останах без думи вече

# 8
 • Мнения: 42
Искам да попитам нещо за рецептурните книжки.Може ли едно лекарство да се изпише два пъти в месеца тъй като лекарката не е изчислила точно .Таблетките няма да стигнат на дъщеря ми до края на месеца.

# 9
 • Мнения: 4 554
   Ходя като разпран от единия краи на града до другия и обратно за една опаковка лекаства. Два вида са, но едните свършват за 20 дни, а другото за 30. По рано даваха наведнъж 2 опаковки от едното и 3 от другото за 2 месеца. Сега 4 пъти за 2 месеца се пришпорваме през работно време. Като изтече протокола пък, включваш още км. в трасето.
  Психиатрията е с единични стъкла, през зимата вятъра прошнурова сградата накъдето си иска, тоалетни има вътре в стаите без отдушник и без мръсен канал до тоалетната чиния. На първия етаж от отвора на тоалетната излизаше черен каналджийски плъх.
  Сградата на здравната каса е на центъра, PVC дограма, стъклопакет.
   
   Пепи, според мен не би трябвало да е проблем. Скъпи ли са лекарствата. Ако не може, джипито ти да се бръкне, да е внимавало.

# 10
 • Мнения: 448
Wolf, заповядай в Добрич. Разделили са бившия Партиен дом на две, от едната страна е Областна управа, от другата Здравна каса - на 4 етаж. Отвън, като в Европа с рампа за инвалиди. И като влезеш широоооко стълбище. Предполагам се очаква, ако си с инвалидна количка например,  да си я метнеш на гръб и така 4 етажа   #2gunfire

# 11
 • Мнения: 4 554
   В Разград окупираха около 1/3 от токущо построения търговски дом вертикално. Имат и шеф на охраната. Да ги пазят от всенародната любов.

# 12
 • Мнения: 1 938
Май има грешка в заглавието на темата. Не се ли пише "Здравна каШа"?  #Cussing out #2gunfire #Cussing out

# 13
 • Мнения: 207
точно така ,много си права- здравна каша

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт