Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 180
 • Пловдив
 • Мнения: 229
Дара, понеже изглежда имаш някаква вътрешна информация, бих искала да ми препоръчаш още едно /освен "Душо Хаджидеков"/ училище в Пловдив.

# 181
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 164
Ами тя модата се определя от такива приказки, които звучат много компетентно отстрани.

Случайно имам поглед върху Душото още опреди 15 години - защото там по учеха паралелките на детския отбор на Ботев... Да, беше хубаво, но не далеч не беше върха на сладоледа.
Без да искам ставам свидетел на вълненията на родителите относно записването и да, съвсем отговорно видях, какво беше чудото тази година за Душо - нещо което не е било примерно миналата година.
Както и да е... И разбира се, че не е важно колко деца на бизнесмени учат, казах го, защото родителите са точно като овце, където каквото се каже и хайде юруш.
Определяща за мен винаги е била учителката. По това съм си избрала училището, живот и здраве, което ще е след 2 години.

Точно в Душото има учителки, където не бих си оставила и за ден детето, а в Тютюнджиян специално госпожата, която сега води четвърти клас е свършила чудесна работа и ако детето ми беше да тръгва следващата година първи клас, там щеше да е. Което не значи много при меренето на пишки.
Така че не може генерално да се казва - това и това училище, по приемам тези и тези госпожи.
Защото сега виждам в едно от елитните училища разликата в два класа. Има си я и то доста осезаема, кой каквото иска да ми говори като цяло за училището.

# 182
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 167
Някой може ли да препоръча учителка за Душо Хаджидеков и за Благоев за предстоящата учебна година.

# 183
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Каспър, по отношение на модата бих казала следното - а може би крушката си има опашка.  Simple Smile Аз пък случайно имам поглед върху Душото от над 25 години.  Laughing Но не знам това да има връзка с темата към настоящия момент.

Предполагам, че и в Душо Хаджидеков, както и във всяко едно друго училище, в който и да е град в Бг, има такива учителки, при които и аз самата не бих си оставила детето и за секунда. Което едва ли означава, че ти не би го направила. Въпрос на критерии. И пак ти казвам, чудесата там не датират нито от миналата, нито от тази година. Така е от поне 5 години насам. И, предполагам, има защо. Едва ли са нечии "компетентни" приказки просто. А по-скоро елементарни факти, лесно проверими и достъпни за всеки, който се интересува. Да, има разлика от учителка до учителка. Аз имам три деца и по тази причина мога да кажа, че имам пряк досег с над 10-12 учителки в училище. И предполагам, през следващите три години пряко ще се запозная и с всички останали.  Laughing И мога да кажа, че от тази, при която най-трудно се уредихме, най-препоръчваната, най-титулуваната, най-квалифицираната, участваща в групи за съставяне на учебници и т.н. съм най-недоволна /не от качеството на подготовката, обаче/. Майката на детето до моето пък може да е страхотно очарована. Но за мен най-важното е с какви знания ще излезе той след 4-ти и след 7-ми клас. Ако го е научила да не пише "конфорт, незнам, очуден, възмотен" и го приемат в училището, което сме желали без аз да тегля кредит, за да му платя частните уроци, значи дамата си е свършила перфектно работата. А, лично поред мен, това в училището, което съм им избрала ще се случи. Надявам се. Защото 11 годишната ми дъщеря пише в пъти по-грамотно от масовия потребител в този форум.  Laughing

Ти работиш с много деца. Имаш друго усещане за нещата. И почти 1000% съм убедена, че имаш доста по-различни от моите условия при избор на училище. Затова не мисля, че има място за спор. Горе дамата ме пита кое училище бих й препоръчала. По тази причина не ми се иска и да препоръчвам. Не мисля, че всеки от нас търси едно и също за своето дете. Това, което е чудесно за мен, за друг би било абсолютно неприемливо. Иначе, да, аз много обикалям по училищата и имам поглед. Което, обаче, съвсем не мисля, че ме прави идеален и надежден препоръчител.

# 184
 • Мнения: 60
Не искам да се заяждам, но ми е интересно как така обикаляте по училищата и се осведомявате за учителите, като сигурно и директорът на тези училища не знае какво точно се случва в класните стаи.

# 185
 • Мнения: 577
Не искам да се заяждам, но ми е интересно как така обикаляте по училищата и се осведомявате за учителите, като сигурно и директорът на тези училища не знае какво точно се случва в класните стаи.
И аз така,като чета започнах да си мисля,че съм записала детето си едва ли не в училище за бавноразвиващи.
/у-щето не е от тук споменатите -`елитни` /  Tired

# 186
 • Мнения: 857
Според мен е важно  да сте доволни от знанията, които получава детето, за мен това е основното. Ако сте доволни няма значение кое е училището.

# 187
 • Пловдив
 • Мнения: 10 913
Не искам да се заяждам, но ми е интересно как така обикаляте по училищата и се осведомявате за учителите, като сигурно и директорът на тези училища не знае какво точно се случва в класните стаи.
И аз така,като чета започнах да си мисля,че съм записала детето си едва ли не в училище за бавноразвиващи.
/у-щето не е от тук споменатите -`елитни` /  Tired

Всяко училище ако започне да се задълбочава човек си има и плюсовете, и минусите. Както и всеки родител търси различно. Така че всичко си е комплексно. Както казва Каспър, може училището да е с отлична слава, но точно тази учебна година да няма особено добра учителка, която ще поеме първокласниците.
За осведомяването за учителите - ами то става и от родителите. Просто питате познати, които са имали или имат деца в съответното училище. И - така. Дори и да попитате директорът той едва ли ще ви даде точна и реална оценка. Нито би говорил против някоя от учителките си, а от друга страта може да има някакви симпатии към друга, която не ги заслужава чак толкова  Simple Smile

# 188
 • Пловдив
 • Мнения: 400
Запознатите да кажат -  кога се сменят госпожите  - след четвърти клас ли? В смисъл тези, които сега са преподаватели на четвърти клас ще ги изкарат тази година и ще ги оставят и ще са учители на първи клас догодина  - правилно ли съм разбрала?

# 189
 • Мнения: 60
По принцип е така!  Simple Smile

# 190
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Да, тези, които сега водят 4-ти клас догодина поемат 1-ви.Всяко училище ако започне да се задълбочава човек си има и плюсовете, и минусите. Както и всеки родител търси различно. Така че всичко си е комплексно. ....

За осведомяването за учителите - ами то става и от родителите. Просто питате познати, които са имали или имат деца в съответното училище. И - така. Дори и да попитате директорът той едва ли ще ви даде точна и реална оценка. Нито би говорил против някоя от учителките си...

С това съм напълно съгласна.

Апропо, ЗлаВещица, вчера при вас е бил голям ден. Имало телевизия на гости.  Laughing


# 191
 • Пловдив
 • Мнения: 10 913
 ooooh!  всяка година като се започне СИП "Религия" и стават циркове. Все пак не е като преди две години, когато владиката реши да изнесе първият урок, та се натресе и Даниел Вълчев. Този път е редови свещеник и идва само кметицата на "Север". И "Еврокома" естествено, сакън да не пропуснат.

# 192
 • Пловдив
 • Мнения: 1 409
Някой има ли впечатления от Кирил и Методи и Драган Манчов в Смирненски, най вече дали имат предучилищна в училището. А и ако се сетите за свястна госпожа....ще е супер 

# 193
 • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
 • Мнения: 139
Някой знае ли кои госпожи ще поемат първолаците през 2010 в Душо Хаджидеков.Дъщеря ми ще тръгва там 1 клас,и много ми се ще да знам за госпожите(бяха ми споменали,че точно за тази година,нито една от госпожите не е добра)А за мен е много важно,точно от първи клас да тръгнат с добра подготовка за по-нагоре.Моля за мнение.Благодаря,за което.

# 194
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Е, хайде сега! Чак пък нито една да не е добра...  Grinning

Какво точно разбираш под "добра"? Защото тези, които поемат 2010, сега точно доизкласяват средното от моите деца. Бих ти препоръчала, но знам ли какво е "добра" според твоите критерии? Иначе, нашата е много добра, но аз си падам по по-хард госпожите. Та не знам мога ли да ти я препоръчам.  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт