Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Лазаня-рецепта!!!

  • 2 март 2007, 12:22 ч.
  • Преглеждания  25 178  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 460
Момичета мн.искам да направя лазаня,някоя от вас може ли да ми даде рецепта??? Praynig
Моля-я-я-я-я-я!!!!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 604
Ето една рецепта за лазаня, която става фантастична!
Прекопирах я от Бу! Направо е божествена!

Оригинална рецепта за лазаня:

Продукти:
500 гр кайма
500 гр гъби
1 гл. чесън
2 бутилки домати консервирани (1 л общо)
1 голяма глава лук
500 гр кашкавал
1 голяма кофичка сметана
1 л прясно мляко
60-70 гр брашно
3-4 големи моркова
сол, черен пипер, босилек, дафинов лист
1/2 пакет кори (да са с яйца, ние предпочитаме опрделено Divella или Barilla. Гръцките се разваряват безобразно и са по-безвкусни)

Приготовление:
Сос болонезе: настъргват се морковите на ситно ренде. Обелва се чесънът, лукът се нарязва наситно. Чесънът, сложен първо в гореща вода, се бели по-лесно. Скилидките се смачкват с широката част на ножа (не се режат). Чесънът се слага в нагорещен зехтин, запържва се леко, добавя се лукът и морковите и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите, след което се оставят на слаб огън да врят.
Приготвя се соса бешамел: нагрява се олио, слага се брашното да се запържи леко. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти до гъстота на кремсупа (или тесто за катми).
Измитите гъби се нарязват на плоски парчета (т.е. не се дребнят, подкарвате гъбата от единия край, и щрак-щрак - нарязвате на плоски парчета). Запържват се с малко зехтин, докато поомекнат, но не до пълна готовност. Прецеждат се от водата, която са пуснали. Смесват се с бешамела.
Избира се тава (правоъгълна), в която да може да се наредят между 3 и 4 пласта кори - предварително със сухите кори пробвайте колко реда излизат.
Във вряща вода с олио и сол се пускат корите и постоянно се бъркат внимателно, за да не се разкъсат. Пускат се една по една, иначе залепват. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат и добият гъвкав вид, се охлаждат със студена вода, за да могат да се подредят.
Най-отдолу тавата се маже с олио, слага се тънък пласт бешамел и сос болонезе и се смесват, и започва подреждането на лазанята. 1 слой кори, 1 слой бешамел, 1 слой болонезе, 1 слой кашкавал; пак кори, слой бешамел, слой болонезе, слой кашкавал - и така до края. Последният слой е бешамел, болонезе и кашкавал. Върху кашкавала може да се нарежат домати на тънки кръгчета, които да покрият лазанята отгоре.
Пече се около 30-35 минути на 200 C фурна. Не трябва да загаря много - ако става така, се слага фолио върху тавата.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 629
Обикновено на корите за лазаня има по някоя рецепта,но ще ти кажа аз как я правя.Първо взимам кори които са без предварително варене по-лесно е,Запържвам лук,кайма,гъбки добавям подправки и домати или дом.пюре и това ми е соса.Отделно правя сос бешамел-запържвам брашно в масло и разреждам с прясно мляко.В тавичка,правоъгълна,нареждам от корите,после от домат.сос настъргвам кашкавал и редувам така 3-4реда накрая можеш да завършиш и с кори и със сос и по двата начина съм го правилазаливаш с бешамела докато покрие и печеш около 40-45мин.Преди да извадиш настъргваш пак кашкавал и...да ти е сладко  chef

# 3
  • Мнения: 460
10x момичета! Heart Eyesстрахотни сте !!ще я пробвам!!!

# 4
  • София
  • Мнения: 3 268
Корите не ги варя предварително,но слагам повечко сос бешамел и става супер!

# 5
  • weltweit
  • Мнения: 6 081
И аз купувам готови кори за лазаня, ама от тези пресните( стоят в хладилник, не са сушени). Комбинирам сос бешамел и болонезе, по-скоро редувам ги между корите. Плънката е от кайма с гъби и подправки. Като се позапече отгоре поръсвам настърган кашкавал. Става лесно, сравнително бързо и вкусно Peace

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Рецептата на Бу е Невероятна
Аз си я копнах от Готварската книга на БГ Мама,и като я направих,влудих мъжо и гостите Laughing
Със соса Болонезе от тази рецепта също правя и спагетки и стават ммммммммммммммм
 Hug Hug Hug

# 7
  • Мнения: 258
Аз също правя лазанята като Аnya, само че пропускам Бешамеловия сос/защото някой в къщи не го обичат/отгоре слагам само кашкавал,покривам с фолио и малко преди да е готова лазанята го махам за да се запече,а пак така е и по диетична Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 503
Аз я правя и със спанак. Плънката е задушен спанак с 2гл.лук, сирене, гъби, вегета и малко орехи. Пак слагам Бешамел и кашкавал от горе. Става божествено...

# 9
  • Мнения: 5 181
Ето тук съм писала за рецептата и начина на приготвяне.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143802.msg2750049#msg2750049
И къв е този #2gunfire дафинов лист и този кашкавал.....? newsm78??? Stop
Я вземете и прочетете продуктите които се използват и рецептата , можете да я прочетете на български на кутията на корите Барила.

# 10
# 11
  • София
  • Мнения: 1 983
Рецептата на Бу е Невероятна
Аз си я копнах от Готварската книга на БГ Мама,и като я направих,влудих мъжо и гостите Laughing
Със соса Болонезе от тази рецепта също правя и спагетки и стават ммммммммммммммм
 Hug Hug Hug

Абсолютно, невероятна става, мога да я ям постоянно.  bouquet

# 12
# 13
  • Мнения: 5 181
В соса Болонезе не се слага босилек , нито риган  камо ли  целина или дафинов лист .Босилек се слага само когато се приготвя паста с домати ,  чесън, зехтин и пармиджано .
Босилек не се слага и когато се приготвя паста с риба (примерно тон) .
Това са основни правила в приготвянето на паста.Босилек не се слага в сосове в които има рагу(кайма) или риба.

# 14
Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт