Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 март 2007, 16:25 ч.
  • Преглеждания  1 011  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Samokov
  • Мнения: 674
Здравейте, всички! Пиша за пръв път и разбира се имам въпрос! Моето педи каза да преварявам кърмата 10 минути. Това обаче доста време отнема. Първо я размразявам 12 часа в хладилник, после на водна баня 10 минути и изстива 30 минути. Просто ужас! Как е при вас? И поне може ли да я слагам да изстива в хладилника или камерата за по-бързо? Благодаря предварително! newsm78

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 289
защо е нужно да преваряваш кърмата. според мен няма никаква нужда.
аз я вадех от фризера и я размразявах на водна баня и готово.

# 2
  • Мнения: 87
Аз също така правя. Вадя от фризера, размразявам направо на водната баня, ако нямам време.Ако имам повече време  размразявам  на стайна Т.

# 3
  • Samokov
  • Мнения: 674
  Аз четох, че трябва да се размразява в хладилник, но отнема доста време. А водната баня не унищожава ли полезните вещества на кърмата?

# 4
  • София
  • Мнения: 279
Аз също размразявам кърма от фризера на водна баня засега. Обмислям идеята да си купя нагревател,, за да приготвям кърмата до температура подходяща за хранене на бебчо. На водна баня я притоплям след като е размразена - това ми отнема много време, през което бебето стои гладно и плаче. Водната баня според мен не трябва да е с температура по-висока от 40 градуса, защото ще се пресече кърмата. Затова затоплям бавно на котлона - понеже е от бързонагряващите съм сложила една капачка от буркан на дъното на съда, за да не прави директен контакт шишето с дъното (за да не се нагрява много силно).

Дано се включат и други мами с идеи за размразяването на кърма и как да става по-бързо.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 950
Аз като я извадя от фризера, размразявам на стайна температура. Никога не съм преварявала.

# 6
  • София
  • Мнения: 99
аз следвам тези указания http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

# 7
  • Пазарджик
  • Мнения: 36
Peace
Размразяване - само в хладилник - 12 часа! Какви котлони, какво преваряване?
Но ми се струва, че размразената кърма има лош вкус и дъх-сапунена миризма. Вече започвам да съжалявам, че съм направила резерв от нея.

# 8
  • Мнения: 26
Погледни този линк - http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1047/. Мисля, че е доста полезен. Аз лично размразявам в топла вода от чешмата. Отнема ми окол 30-40 мин. Никога не съм варяла кърма, според мен няма смисъл

# 9
  • Мнения: 83
Вие в какво съхранявате кърмата? На мен педиатърката ми каза в шишенца от сокчета Queens.

# 10
  • София
  • Мнения: 99
в стерилни контейнерчета от аптеката (които са за урина)

а за сапунения дъх - ако си спомням правилно, някъде бях чела, че е нормално, не значи, че е лоша кърма

# 11
  • Мнения: 87
Вече размразявам първо в хладилника и после топля за бебо.  В началото имах много кърма и замразявах, тогава пиех  препарати с желязо (понеже имах нисък хемоглобин).Тази  кърма като я размразя има ужасем мирис и вкус, дали е развалена или е от желязото? На някой случвало ли му се е? Тази която се замразена по-скоро, няма нищо общо с по-старата. Чудя се дали да я хвърлям? Thinking бебо не я отказва, но на него не му разбира главата от такива работи Sad

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт