Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хасково

Мнения: 816
Ето и рецептата

4 чаши настъргана тиква
1 чаша захар
1 чаша грис
1 чаша брашно
1 чаша сляни орехи
1 бакпулвер

суха смес:захарта, гриса, брашното, орехите и бакпулвера се смесват
Тиквата се задушава /може и за 10 мин. в микровълновата/ с
 4-5 л. олио
Намазва се тавата с олио и започва да се слага 1 ред тиква един ред от сухата смес и така докато свършиат продуктите.
Слагаме да се изпече 180 градуса 25-30 мин. на фурна с вентилатор./то потъмнява отгоре/.
Нарязваме на парченца.След това заливаме със сироп от 1 и1/2 чаши вода + 1 чаша захар /ако сладкиша е топъл сиропа студен или обратно/.

Покриваме да се задуши. Наи-вкусен е след 5-6 часа.Но може и веднага да се хапва...
Дано ви хареса!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.