Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 9
Здравейте,

искам да ви предложа за дискусия една тема за това, доколко лесно е за родители с малки деца да излизат на обществени места в България. Всяко мнение и коментар (както и съвети към други родители) на заинтересовани родители ще е ценно за мен. Най-вече искам да поканя родители от Пловдив, но и мненията на родители от страната също са ценни.

Целта на тази анкета е да се събере достатъчно материал, който да осигури база за създаването на малка брошура на тема "Пловдив за деца"

И така, имате малки деца на възраст от 0-5 години. Къде обичате да излизате? Има ли условия за деца в заведенията където ходите? Ако имате дете от 0-2 или 3 години, кои места посещавате и доколко те са пригодени за деца?
Като питам това, по-точно имам предвид следното:
Има ли детски столчета за децата до около 2 години? Кои заведения имат?
Има ли детски стаи за преобличане? Има ли места с детски тоалетни? Има ли зони за непушачи, пригодени за деца (по-просторни заведения)? Къде има добри детски кътове? Колко надеждни са детските терени в парковете или други обществени места? Поддържани ли са в добро състояние, безопасно за децата? Когато посещавате вашето джи пи или поликлиника, има ли достатъчно място за деца в чакалнята? има ли детски играчки или книжки? Има ли мини-детски кът? Когато ходите в голям търговски център има ли детски кът?

Друго, което искам да попитам родителите от Пловдив: знаете ли места, където редовно се организират детски забавни сесии - четене, рисуване и прочее, където родителите могат да заведат децата си? Доколко съвременните библиотеки предлагат условия за посещения с деца - има ли детски мебели в детски кът? Има ли някакви развлекателни сесии за деца във вашата библиотека и бихте ли посещавали такива, ако имаше? Бихте ли извадилли детска карта за детето си в библиотеката, ако се предлагаха такива?
Имате ли местни детски кътове или организирани забавления, които са безплатни за вас и вашето дете?
Имате ли ваша идея какво би могло да се организира във вашия квартал и къде за децата до 3 години? а за децата до 5-6 години? Както и кой би могъл да спонсорира идея за детски център във вашия квартал - става дума не само за държавата, а и за частния сектор?

А как намирате местата от важно обществено значение като офиси на ВиК, Електроразпределение, Пощи и далекосъобщения, вашата поликлиника или Джи Пи и т.н. - смятате ли, че е редно техните офиси да имат осигурен подходящ достъп за родители с детски колички или инвалидни колички? Каква форма на достъп бихте предпочели, ако можехте да избирате - релси през стълбите, рампа, асансьор? Къде е подходящото място и начин родителите да бъдат чути за осигуряването на достъп за колички? Смятате ли, че това е дискриминация спрямо клиентите на тези фирми, които са родители и на които се налага да ходят до офисите на тези компании с колички?

Знаете ли какви детски събития са планирани за следващия месец? Откъде обикновено научавате? Бихте ли се интересували от малка месечна брошура, която да ви дава информация за събития, места за посещение, родителски групи?

Благодаря за вниманието, ако сте прочели всичко дотук. Ако искате да отговорите на моите въпроси - било то и само на отделни въпроси, моля пишете ми на моя имейл: atanaska_i@yahoo.com или тук в този форум.

# 1
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 6 164
......
Прочетох и разбрах. Извинявай.
Успех с брошурата и като напреднеш, се обади. Задължително и мен да ме включиш. Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 22:53 от Каспър

# 2
  • Мнения: 9
идеята е да се набави фактологична информация от самите родители, която да послужи за създаване на малка брошурка или интернет страничка като "пътеводител" за Пловдив с деца. Засега лично на мен ми се струва, че всичко е много хаотично и всеки се спасява сам - а би било хубаво ако група родители създадат свой проект или внесат предложение в общината за спонсориране на фамилен център в Пловдив, както и някаква организирана форма на социални грижи за семейството и децата. Например ако в библиотеките започнат да правят детски четения за малки деца - така и родителите ще се запознават с други родители, децата ще срещат повече деца, а и ще свикнат от рано да се забавляват с книжки, а и библиотеките да си направят детски кът с малки столчета. Или на базата на родителската информация да се създаде малък "справочник" на заведенията, които са подходящи за деца, имат детски столчета, зона за непушачи, подходяща за деца градина или детски кът, заведения, които родителите смятат за забавни, любими и т.н. Или например справочник на събития, организирани за деца...

# 3
  • Мнения: 4 700
Идеята е много добра, zа6тото предполагам не са´мо в Пловдив са малко местата, на които има условия zа родители с деца. И мен като кандидат маика би ме интересувала подобна информация, така 4е мили маики, пи6ете.  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт