Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора


Мнения: 8 577
Бях пуснала снимки от руски форум в коледната тема, но днес реших да видя какво ще излезе. Ето свинските муцунки, мисля, че са доста сполучливи и за деца ще бъдат чудесни. Ако някоя ви се стори като едноок пират - не е, просто сложих стафидки за оченца, и едната е попрегоряла. Very Happy







Хайде, в тая тема да слагаме пробвани рецепти от бутертесто, и за сладко и за солено!  bouquet
Цитирай


Мнения: 8 505
Изглеждат много вкусно SmileИмат ли плънка?
Цитирай


Мнения: 6 461
Много са забавни .

Изглеждат много вкусно SmileИмат ли плънка?
Peace
Цитирай

София

Мнения: 9 111
Аууу, страхотни са Hug Кажи точно как се правят, че ники ги видя и веднага си ги заплю Wink
Цитирай


Мнения: 8 577
Не, нямат плънка, просто изрязах кръгчета от тестото с чаша, муцунки с капачка от едно шишенце, / залепват се за голямото кръгче, като се намокрят леко с вода от долната страна/, ушенца - тях ги закрепих, като понатиснах с ножа, лекичко ги "вдълбах" в голямото кръгче и ги оформих. За очи сложих стафидки. Поръсих със захар и във фурната. Попаднах и на рецепта за същите прасенца от тесто с мая и в тях вече има плънка. Но още не съм ги правила. Изглеждат много вкусно, ето така:

« Последна редакция: сб, 03 мар 2007, 16:42 от labrex »
Цитирай


Мнения: 6 461
Не, нямат плънка, просто изрязах кръгчета от тестото с чаша, муцунки с капачка от едно шишенце, / залепват се за голямото ....
Прасенцата са страхотни  smile3501
Цитирай


Мнения: 7 473
Много са хубави прасенцата   bouquet

Ето и моите  охлювчета, ти вече си ги пробвала  Laughing http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=824.msg8110#msg8110
Имам една идейка с бутер тесто , но в понеделник ще я изпробвам и ще пиша  Wink

Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
Браво! Много са красиви!

Ето една рецепта от мен-Солени рулца от бутер тесто
 От обикновено бутер тесто се режат квадрати с размери 10 на 10 см.
Плънката- царевица/от консерва или замразена/, шунка, топено сирене, печена червена чушка,гъби.Плънката се  разстила върху квадратите и се навиват се на рулца, като ръбчетата се подгъват и се поставят в тавичката.Ръбовете да са отдолу при печенето.
Много са вкусни. Тази вечер ще ги правя, че имам гости, и ще пусна и снимки!
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Прасенцата ти изглеждат голЕми сладури. Браво!
Цитирай


Мнения: 8 577
Много са хубави прасенцата   bouquet

Ето и моите  охлювчета, ти вече си ги пробвала  Laughing http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=824.msg8110#msg8110
Имам една идейка с бутер тесто , но в понеделник ще я изпробвам и ще пиша  Wink

Да, L е о, охлювчетата страшно ми харесаха, точно защото стават бързо и са много вкусни.  bouquet
Ще очаквам с нетърпение новото ти предложение, не се и съмнявам, че ще е нещо интересно! Very Happy

eli-di, и твоята рецепта изглежда много сполучлива! Ще се пробва непременно! Щом пък става и за гости........  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 423
моля за рецептата за прасенцата от тесто с мая Praynig и как точно се прави  bouquet
Цитирай


Мнения: 6 461
Много са хубави прасенцата   bouquet

Ето и моите  охлювчета, ти вече си ги пробвала  Laughing http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=824.msg8110#msg8110
Имам една идейка с бутер тесто , но в понеделник ще я изпробвам и ще пиша  Wink


Разгледах всичко аз... Wink
Цитирай


Мнения: 8 577
моля за рецептата за прасенцата от тесто с мая Praynig и как точно се прави  bouquet

Ето рецептата: / тя ще е малко off в тая бутертестяна тема, ама карай. Нали е за прасенца! Very Happy/

Превеждам буквално от руски: "Смесват се чаша брашно с 2/3 пакет суха мая. Добавя се 0.5 л. топло мляко, щипка сол и щипка захар. Смесват се, добавят се 2 яйца и още брашно – около 2-3 чаши. Омесва се тесто и се оставя на топло място 30-40 мин.
В това време се прави пълнежа. В тиган се задушава кайма с лук.
Тестото се разделя на топчета. С намазани в олио ръце, за да не лепне тестото, се разтегля, слага се пълнеж, защипва се покраищата и се слага в тава с защипаната част отдолу. На всяко телце се залепва зурличка, уши и опашчица. Те се правят от оставено малко от тестото и премесено с още малко брашно. Очите са от черен пипер. Прасенцата се оставят да втасат около 20 мин, слагат се в загрята фурна. След 30-40 мин се мажат с разбито яйце и се оставят за още 10-ина минути във фурната."

Аз обикновено мажа с яйце още преди да сложа във фурната и,обикновено,30 мин са достатъчни, за да се изпече питка или нещо тестяно. Така че, съобразявай се с твоята фурна за времето на печене. Все ми се струва, че 50-60 мин са твърде много, поне за моята печка. Също така, можеш да сложиш някаква подправка на каймата - чер пипер или каквото предпочиташ.

Цитирай

София

Мнения: 4 423
много ти благодаря, дали няма някакви снимки на приготвянето? Hug  bouquet Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 556
Изглеждат страхотни!
Я да използвам случая да попитам какво трябва да направя, за да не стават нещата, които правя от бутертесто, ронливи?Има ли някаква тайна?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора