Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 март 2007, 22:36 ч.
  • Преглеждания  4 626  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
моля за рецепти,ама подробни  Embarassed че ще ми е за пръв път.

Реклама
# 1
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
 Слагам да се задуши(запържи) една глава коромид лук.След това прибавям каймата, която предварително съм я омесила със сол, черен пипер и кимион.Може да се прибави малко вода към каймата за да не стане на едри топчета.Прибавям магданоз, може и една ч.л. доматено пюре, ако използваш, 1ч.л. червен пипер и когато всичко се задуши се прибавят домати от консерва(колкото обичаш).След това се слага ориза, сол , прибавя се малко вода и се оставя да поври.Чушките се измиват и от вътре, посоляват се леко и се пънят с готовия пълнеж.Ако искаш откъм отвора можеш да ги топнеш в брашно за да не изпада пълнежа.Нареждаш ги в тава, сипваш  вода (около 1/3 от тавата) и печеш в предварително загрята фурна на 200гр.

# 2
# 3
# 4
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Нищо не запържвам и стават много вкусни!
Обърквам каймата с почистения и измит ориз, нарязани на дребно лук и морков, солчерен пипер и чубрица на вкус. Пълня чушките, но не прекалено, за да не излезе плънката като набъбне ориза. Потапям в брашно и зареждам плътно в тенджера. Заливам с вода, притискам с чиния и слагам да се варят. Застройвам с кисело мляко и яйце. Бързо, лесно и вкусно Peace!

# 5
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
Нищо не запържвам и стават много вкусни!
Обърквам каймата с почистения и измит ориз, нарязани на дребно лук и морков, солчерен пипер и чубрица на вкус. Пълня чушките, но не прекалено, за да не излезе плънката като набъбне ориза. Потапям в брашно и зареждам плътно в тенджера. Заливам с вода, притискам с чиния и слагам да се варят. Застройвам с кисело мляко и яйце. Бързо, лесно и вкусно Peace!
сори за въпроса но как застройваш с кисело и яйца,а може ли без яйцата?

# 6
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
сори за въпроса но как застройваш с кисело и яйца,а може ли без яйцата?

Разбивам си кисело мляко /около половин ч.ч./ с едно-две яйца. СПри непрекъснато бъркане добавям част от бульона, за да уеднаквя температурите и после изсипвам застройката при чушките. Става много приятен бял сос.
Само с кисело мляко не съм пробвала. Предполагам, че ще стане, може би трябва да му се добави малко брашно Rolling Eyes...

# 7
  • на фона на сините камъни
  • Мнения: 780
хехе аз много ги обичам тия чушки ама до сега не бях чувала че се правят в тава  newsm78 в смисъл без сос и ала бала  newsm78
винаги съм ги правила и яла в тенджера със соса много са вкусни а и не знаех че може без да се запържва плънката
аз няма да казвам как ги правя щото всички много ще се чудите само ще уточня че не слагам лук и домати  Mr. Green

ей от тоя форум и моя мъж взе да харесва какво творя в кухнята златни сте момичета  bouquet

# 8
  • Мнения: 7 474
А за едни мързеливи какво ще кажете  Rolling Eyes Иначе просто пълня чушките с пълнежа и пека с малко вода . Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141815.msg3038643#msg3038643

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 16:34 от L е о

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 377
И двата варианта съм правила - във фурна са по-вкусни, защото самите чушки се запичат.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 11 669
... Запържвам само лука и добавям ориза за 1мин., след което свалям от котлона и прибавям каймата, много чубрица, червен пипер.... Пълня чушките, потапям откритата част в брашно и редя в тенджерата. Отгоре похлупвам с чиния и сипвам малко вода. За 30- 40 мин. стават готови.
Успех!
Ей така и аз + черен пипер и  ги варя с повече вода за сос. Застройвам като Мариета.  Simple Smile

# 11
  • Мнения: 2 829
Слагам да се задуши(запържи) една глава коромид лук.След това прибавям каймата, която предварително съм я омесила със сол, черен пипер и кимион.Може да се прибави малко вода към каймата за да не стане на едри топчета.Прибавям магданоз, може и една ч.л. доматено пюре, ако използваш, 1ч.л. червен пипер и когато всичко се задуши се прибавят домати от консерва(колкото обичаш).След това се слага ориза, сол , прибавя се малко вода и се оставя да поври.Чушките се измиват и от вътре, посоляват се леко и се пънят с готовия пълнеж.Ако искаш откъм отвора можеш да ги топнеш в брашно за да не изпада пълнежа.Нареждаш ги в тава, сипваш  вода (около 1/3 от тавата) и печеш в предварително загрята фурна на200
 и аз така ги правя Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 2 751
НАй-вкусни ми стават по следния начин:
Задушавам малко лука, прибавям една ч.ч. ориз, после прибавям домати (половин буркан) и малко чесън. Така го оставям да поври с подправки:
кимион, чубрица, малко пикантина, сол (стига каймата да не е солена, защото на Тандем е солена понякога).
Като поври, махам от котлона и омесвам с каймата.
Не слагам каймата да се запържва, защото като се омеси сурова, стават доста по-сочни.
След това пълня чушките, като не ги пълниш докрай, защото все пак ориза е набъбне. Пълня ги наполовина и ги посплесквам малко.
Като ги напълня, ги понадупчвам от двете страни, за да влезе водата и да се свари добре плънката.
В тавата слагам 3 ч.ч. вряла вода и пека.
КАто се позапекат от едната страна, ги обръщам.
Като се позапекат, ги махам.
Обикновено на дъното остава малко вода, която после чушките си я поемат и стават доста сочни.

Допълнително правя сос от кисело мляко, копър и чесън  Mr. Green

# 13
  • Драконов камък !
  • Мнения: 505

... Запържвам само лука и добавям ориза за 1мин., след което свалям от котлона и прибавям каймата, много чубрица, червен пипер.... Пълня чушките..............
Успех!


и тук моята РАЗЛИКА... отгоре вместо да ги топвам в брашно и тем подобни им слагам по едно парченце от домат..така ориза не се ИЗСУШАВА-.... Peace слагам ги в тава с много малко вода, печа 30-40мин.

# 14
  • BG
  • Мнения: 4 546
първо правя плънката: каймата я запържвам на сухо в тефлонов тиган /в смисъл-без олио/. добавям нарязан лук, доматено пюре, червен пипер, чубрица, ориз и вода. водата на око, но не е 3към едно с ориза, а някъде 2 към едно. оставям да поври, докато водата поизври и плънката стане гъста. пълня чушките. нареждам ги в намазнена тавичка, наливам вода до половината, покривам с фолио. пека около час. в тенджерка разстапям доста марагарин, прибавям брашно, после прясно мляко /на око/. махам фолиото, обръщам чушките и изливам съдържанието от тенджерката в тавата. пека още около половин час без фолио.
така като го написах много сложно ми се видя  Rolling Eyes играчка е, но ни е едно от любимите яденета  Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт