Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Палачинки

  • 10 фев. 2005, 16:32 ч.
  • Преглеждания  78 289  Мнения  37  Онлайн  1
Отговори
  • в моя дом
  • Мнения: 1 022
Може ли да ви помоля да споделите как правите сместа за палачинки и изобщо как ги приготвяте

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Аз григотвям сместта 1 към 2 към 3 или по-точно казано:
1 ч. чаша брашно
2ч.чаши пр. мляко
3 яйца
1ч.л сол
1ч.л. захар
Всяка готова палачинка я мажа с масло докато е още топла.

# 2
  • София
  • Мнения: 8 350
Моята рецепта е:
4 яйца,
250 гр брашно
500 мл прясно мляко (може да бъде заместено с 250 мл мляко и 250 мл вода - газирана или обикновена, но на мен лично повече ми харесва само с мляко)
щипка сол
Всичко се разбърква добре. Гребваш с черпака и сипваш в загрят тиган, лекичко намаслен с олио. Това е ! Grinning Да ти е сладко!

# 3
  • Мнения: 1 798
Палачинки
1ч.ч - вода,1ч.ч. - прясно мляко,4 - яйца, щипка сол. 2ч.ч. - брашно.
Разбива се добре с миксер, сместа да е рядка като боза. Пекат се на силен котлон.

# 4
С мас е отвратително! Най-добре като се намаже тефлоновия тиган с масло. После няма нужда от допълнително мазане на палачинката и стават по-вкусни и ароматни.

# 5
И за първи път чувам да се слага вода, за кисело мляко да не говорим! Аз си знам - прясно мляко!

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Цитат на: Anonymous
И за първи път чувам да се слага вода, за кисело мляко да не говорим! Аз си знам - прясно мляко!

Лятото по капанчетата палачинките ги правят точно с вода. Да не мислиш, че някой ще се набута за мляко Wink
Друг е въпроса обаче, че на мен с вода не са ми вкусни. А с кисело мляко и аз чувам за сефте Rolling Eyes

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Цитат на: Valeria
Аз григотвям сместта 1 към 2 към 3 или по-точно казано:
1 ч. чаша брашно
2ч.чаши пр. мляко
3 яйца
1ч.л сол
1ч.л. захар
Всяка готова палачинка я мажа с масло докато е още топла.


не стига, че са си калории яко в палачинките  Close , ами и още  Imp ...Валкооооо  Flutter  - как я мислиш ти таз работа?  Thinking
 Laughing  Laughing  Laughing


Аз слагам:яйца(колкот' имам;) ), прясно мляко, брашно, сол и малко вода! Сместа да е като боза(едновремешна)!
А добър апетит!

П.П: с така приготвените палачинки могат да се направят различни по вкус торти.
Солена--> с руска салата(примерно);
Сладка--> със мармалад или течен шоколад и т.н...
Фантазирайте, не се бавете  Stuck Out Tongue .

# 8
С руска салата е супер!

# 9
  • София
  • Мнения: 881
Моята смес е такава:
10 яйца
1 литяр прясно мляко
120 гр брашно
малко олио.
Първо разбивам с миксер яйцата, брашното и малко олио. Накрая слагам млякото.
Пека в тефлонов тиган с капка олио. Не мажа с никаква мазнина./само че в движение лапвам няколко горещи с масло мммм.../
На голям тефлонов тиган слагам 1/2 черпак от сместта- едва да покрие и да станат тънички.
Чудесни са!

# 10
  • Според сезона
  • Мнения: 296
От както открих рецептата с кисело мляко - вече не правя с прясно. .Стават по-пухкави
4-5 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка вода
1 к.л сода/малка/
щипка сол
брашно - колкото поеме за гъстота на рядка боза
Престоява 30 минути и в тигана по класическия начин

# 11
Ами наистина не може да се нарече мазане - рязвам от маслото, слагам го върху горещия тиган и въртя наляво-надясно докато се покрие цялата повърхност.
Честно казано не съм пробвала с кисело мляко и не мога да се изкажа за нещо, което не съм опитвала - може и да пробвам.
Относно маста - баба му на мъжа ни ни беше направила един път, верно че бяха поистинали, но си миришеха и някак си не ги приех. Може и тя да е прекалила Stuck Out Tongue

И тиганът е много важен!

# 12
Айде и аз да се изкажа. Тук вчера беше денят на палачинката. Аз правих солена палачинкова торта
А сместа я правя от 1-2 яйца, щипка сол, 1ч.л сода бикарбонат, пр.мляко и брашно. Джуркам докато докарам смес като боза. Тигана предварително го мажа преди всяка палачинка с кр.масло.....

# 13
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Аз ги правя с по- равни части кисело и прясно мляко. Първоначално правех само с прясно, но от както пробвах с кисело преминахме само на такива Grinning
С мас съм правила само нещо като катми със солена плънка вътре. Много зависи от маста - има доста смръдливички варианти Shocked

# 14
  • Варна
  • Мнения: 4 250
Аз ги правя малко по диетични Wink

1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. вода
1 или най-много 2 яйца

Добър апетит  Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт