Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
1 Потребител и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора

в моя дом

Мнения: 1 022
Може ли да ви помоля да споделите как правите сместа за палачинки и изобщо как ги приготвяте
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 565
Аз григотвям сместта 1 към 2 към 3 или по-точно казано:
1 ч. чаша брашно
2ч.чаши пр. мляко
3 яйца
1ч.л сол
1ч.л. захар
Всяка готова палачинка я мажа с масло докато е още топла.
Цитирай

София

Мнения: 3 758
Моята рецепта е:
4 яйца,
250 гр брашно
500 мл прясно мляко (може да бъде заместено с 250 мл мляко и 250 мл вода - газирана или обикновена, но на мен лично повече ми харесва само с мляко)
щипка сол
Всичко се разбърква добре. Гребваш с черпака и сипваш в загрят тиган, лекичко намаслен с олио. Това е ! Very Happy Да ти е сладко!
Цитирай


Мнения: 1 800
Палачинки
1ч.ч - вода,1ч.ч. - прясно мляко,4 - яйца, щипка сол. 2ч.ч. - брашно.
Разбива се добре с миксер, сместа да е рядка като боза. Пекат се на силен котлон.
Цитирай
С мас е отвратително! Най-добре като се намаже тефлоновия тиган с масло. После няма нужда от допълнително мазане на палачинката и стават по-вкусни и ароматни.
Цитирай
И за първи път чувам да се слага вода, за кисело мляко да не говорим! Аз си знам - прясно мляко!
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 565
Цитат на: Anonymous
И за първи път чувам да се слага вода, за кисело мляко да не говорим! Аз си знам - прясно мляко!

Лятото по капанчетата палачинките ги правят точно с вода. Да не мислиш, че някой ще се набута за мляко Wink
Друг е въпроса обаче, че на мен с вода не са ми вкусни. А с кисело мляко и аз чувам за сефте Rolling Eyes
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 17 525
Цитат на: Valeria
Аз григотвям сместта 1 към 2 към 3 или по-точно казано:
1 ч. чаша брашно
2ч.чаши пр. мляко
3 яйца
1ч.л сол
1ч.л. захар
Всяка готова палачинка я мажа с масло докато е още топла.


не стига, че са си калории яко в палачинките  Mad , ами и още  Evil or Very Mad ...Валкооооо  Flutter  - как я мислиш ти таз работа?  Thinking
 Laughing  Laughing  Laughing


Аз слагам:яйца(колкот' имам;) ), прясно мляко, брашно, сол и малко вода! Сместа да е като боза(едновремешна)!
А добър апетит!

П.П: с така приготвените палачинки могат да се направят различни по вкус торти.
Солена--> с руска салата(примерно);
Сладка--> със мармалад или течен шоколад и т.н...
Фантазирайте, не се бавете  Razz .
Цитирай
С руска салата е супер!
Цитирай

София

Мнения: 878
Моята смес е такава:
10 яйца
1 литяр прясно мляко
120 гр брашно
малко олио.
Първо разбивам с миксер яйцата, брашното и малко олио. Накрая слагам млякото.
Пека в тефлонов тиган с капка олио. Не мажа с никаква мазнина./само че в движение лапвам няколко горещи с масло мммм.../
На голям тефлонов тиган слагам 1/2 черпак от сместта- едва да покрие и да станат тънички.
Чудесни са!
Цитирай

Според сезона

Мнения: 271
От както открих рецептата с кисело мляко - вече не правя с прясно. .Стават по-пухкави
4-5 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка вода
1 к.л сода/малка/
щипка сол
брашно - колкото поеме за гъстота на рядка боза
Престоява 30 минути и в тигана по класическия начин
Цитирай
Ами наистина не може да се нарече мазане - рязвам от маслото, слагам го върху горещия тиган и въртя наляво-надясно докато се покрие цялата повърхност.
Честно казано не съм пробвала с кисело мляко и не мога да се изкажа за нещо, което не съм опитвала - може и да пробвам.
Относно маста - баба му на мъжа ни ни беше направила един път, верно че бяха поистинали, но си миришеха и някак си не ги приех. Може и тя да е прекалила Razz

И тиганът е много важен!
Цитирай
Айде и аз да се изкажа. Тук вчера беше денят на палачинката. Аз правих солена палачинкова торта
А сместа я правя от 1-2 яйца, щипка сол, 1ч.л сода бикарбонат, пр.мляко и брашно. Джуркам докато докарам смес като боза. Тигана предварително го мажа преди всяка палачинка с кр.масло.....
Цитирай

на върха

Мнения: 6 454
Аз ги правя с по- равни части кисело и прясно мляко. Първоначално правех само с прясно, но от както пробвах с кисело преминахме само на такива Very Happy
С мас съм правила само нещо като катми със солена плънка вътре. Много зависи от маста - има доста смръдливички варианти Shocked
Цитирай

Варна

Мнения: 3 661
Аз ги правя малко по диетични Wink

1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. вода
1 или най-много 2 яйца

Добър апетит  Smile
Цитирай
1 Потребител и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора