Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 март 2007, 17:04 ч.
  • Преглеждания  21 149  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Самоков
  • Мнения: 1 813
Мили мами, моля за вашата помощ!
Бихте ли ми обяснили как се меси палачинка за арабски дюнер?
Благодаря предварително!

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Незнам как се правят, но нямали да ти е по лесно да си ги купиш?

# 2
  • Мнения: 10 543
По-лесно ще ти е да си купиш,но ако искаш да си направиш,ето така:

220мл вода (прясно мляко слагам аз)
1 сл олио
1чл сол
1чл захар
1 пакетче суха мая
350гр бяло брашно

Замесва се тесто ( аз го слагам в машината за хляб Mr. Green ),разделя се на 5-6 части и се оформят топки,намазват се с олио и се оставят 10 минути да починат.След това се разточват на кръг с дебелина около 5мм - до сантиметър.Наръсват се с брашно и се оставят да починат още 10 минути.
В това време трябва да се загрее фурната на 230 градуса вътре да се загрее също и тавата!Слагат се питките в тавата и се пекат 5-6 минути (може и по-кратко),докато станат бежови на цвят и се надуят.Фурната не се отваря през това време.
Като са топли са леко хрупкави,ако оставиш да изстине леко овлажнява и спада.Стават точно като купежките Heart Eyes

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
1 1/2ч. вода
1ч.л. сол
1ч.л. захар
2-3л. зехтин
брашно, колкото поеме

Пека ги в тиган на котлона без мазнина.

# 4
  • Самоков
  • Мнения: 1 813
Благодаря за отговорите! Много сте мили!  bouquet

# 5
  • Мнения: 1 726
"Арабски питки":
Продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
олио за намазване
Приготвяне:
1. В купичка се сипва маята и половината захар, налива се малко вода и се оставя да шупне.
2. Брашното се пресява, добавя се останалата захар и солта и се разбърква. Изсипва се шупналата мая, налива се олиото и 1–1 1/2 ч. ч. хладка вода и се размесва. Полученото тесто се оставя да втаса около 10 минути и след това още веднъж се размесва.
3. От тестото се оформят топчета, които леко се набрашняват и се разточват на дискове с дебелина 0,5 см. Пекат се за кратко в намазана с олио тава при температура 240–250 градуса, като от време на време се обръщат (на 3–4 минути). Готовите питки се завиват в кърпа, за да омекнат.

Виж и тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167542.0

# 6
  • Свищов
  • Мнения: 12
А колко питки стават от това количество продукти  newsm78

# 7
  • Мнения: 10 543
В рецептата, която аз съм дала, стават 5-6 питки - то си пише!
Рецептата не е моя, от форума някъде съм я взимала, но е изпробвана и ефективна! Peace

# 8
  • "горееееее,горееее"
  • Мнения: 259
А къде се продават? newsm78 Предполагам в големите вериги, но все пак ........

# 9
  • Мнения: 10 543
Ами в Пикадили има в найлонови пакети, мисля че по 10 броя бяха, на сирийска фурна са.
Дълго време ядяхме само такъв хляб, скоро не сме купували.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт