Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 март 2007, 17:04 ч.

Как да си направя палачинка за дюнер?

  • 22 005
  • 9
  •   1
Отговори
  • Самоков
  • Мнения: 1 818
Мили мами, моля за вашата помощ!
Бихте ли ми обяснили как се меси палачинка за арабски дюнер?
Благодаря предварително!

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Незнам как се правят, но нямали да ти е по лесно да си ги купиш?

# 2
  • Мнения: 11 296
По-лесно ще ти е да си купиш,но ако искаш да си направиш,ето така:

220мл вода (прясно мляко слагам аз)
1 сл олио
1чл сол
1чл захар
1 пакетче суха мая
350гр бяло брашно

Замесва се тесто ( аз го слагам в машината за хляб Mr. Green ),разделя се на 5-6 части и се оформят топки,намазват се с олио и се оставят 10 минути да починат.След това се разточват на кръг с дебелина около 5мм - до сантиметър.Наръсват се с брашно и се оставят да починат още 10 минути.
В това време трябва да се загрее фурната на 230 градуса вътре да се загрее също и тавата!Слагат се питките в тавата и се пекат 5-6 минути (може и по-кратко),докато станат бежови на цвят и се надуят.Фурната не се отваря през това време.
Като са топли са леко хрупкави,ако оставиш да изстине леко овлажнява и спада.Стават точно като купежките Heart Eyes

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
1 1/2ч. вода
1ч.л. сол
1ч.л. захар
2-3л. зехтин
брашно, колкото поеме

Пека ги в тиган на котлона без мазнина.

# 4
  • Самоков
  • Мнения: 1 818
Благодаря за отговорите! Много сте мили!  bouquet

# 5
  • Мнения: 1 751
"Арабски питки":
Продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
олио за намазване
Приготвяне:
1. В купичка се сипва маята и половината захар, налива се малко вода и се оставя да шупне.
2. Брашното се пресява, добавя се останалата захар и солта и се разбърква. Изсипва се шупналата мая, налива се олиото и 1–1 1/2 ч. ч. хладка вода и се размесва. Полученото тесто се оставя да втаса около 10 минути и след това още веднъж се размесва.
3. От тестото се оформят топчета, които леко се набрашняват и се разточват на дискове с дебелина 0,5 см. Пекат се за кратко в намазана с олио тава при температура 240–250 градуса, като от време на време се обръщат (на 3–4 минути). Готовите питки се завиват в кърпа, за да омекнат.

Виж и тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167542.0

# 6
  • Свищов
  • Мнения: 12
А колко питки стават от това количество продукти  newsm78

# 7
  • Мнения: 11 296
В рецептата, която аз съм дала, стават 5-6 питки - то си пише!
Рецептата не е моя, от форума някъде съм я взимала, но е изпробвана и ефективна! Peace

# 8
  • "горееееее,горееее"
  • Мнения: 282
А къде се продават? newsm78 Предполагам в големите вериги, но все пак ........

# 9
  • Мнения: 11 296
Ами в Пикадили има в найлонови пакети, мисля че по 10 броя бяха, на сирийска фурна са.
Дълго време ядяхме само такъв хляб, скоро не сме купували.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт