Изкушения от L e o

  • 163 688
  • 48
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474

Предястия и тестени изделия

Пълнени гъби със сметана

Гъби в масло и сметана

Златни гъбки

Баница  "Охлювче"

Мързелива баница

Охлювчета от бутер тесто -  със сирене

Баница с кисело зеле и свинско

Хрупкав карфиол на фурна

Топки от сирене

Яйца със сирене и майонеза


Салати

Салата със сметана

Салата със зелен лук

Винегрет

Салата със сирене




Супи


Супа с топено сирене

Гъбена супа със сметана

Украински борш

Спаначена супа

Супа топчета



Основни ястия

Пилешка фантазия в гювеч

Пилешка фантазия №2

Пиле със соев сос в гювеч

Лесен специалитет с кайма и топено сирене

Сочни шницели

Мусака с патладжани

Мързеливо зеле в гювеч

Мързеливи чушки в гювеч

"Златни" картофки

Ориз със зеленчуци и кренвирши

Пиле с ориз (специална дроб-сарма)

Пиле с ориз №2

Спагети с кренвирши и сметана

Пресни картофи със сметана

Златно  зеле

Специални пълнени чушки

Мързеливи тиквички

Задушени вратни пържоли

Картофени палачинки

Манджа с кус кус

Пиле с печени чушки в гювеч

Овчарски пай

Руло "Стефани"

Пиле със зеленчуци в гювеч

Пилешки сърца на фурна



Десерти


Ябълков сладкиш с карамел

Лесен сладкиш с ягоди (плодове)

Ябълков сладкиш с какао

Сладкиш с ябълки и орехи

Охлювчета от бутер тесто - сладки

Торта "Плодово изкушение"

Шоколадова торта с рула

Сладки кюфтенца със заливка

Шоколадово-бисквитена тортичка  

Сладкиш с банани

Тиквен сладкиш с карамел  

Сладкиш с бисквити и банани

Мандаринов сладкиш

Сладолед "Сърце"

Палачинково руло (печена палачинка)

Грис-халва

Баница с ябълки

Бисквитено руло

Сладкиш с праскови (или др. плодове)

Шоколадова торта с гофрети

Бухти

Понички, които се обръщат сами

Бисквитени топки


Ягоди,малини или боровинки-нещо лесно и ароматно!



Как се работи с желатин




Диетични рецепти


Пиле с кисело мляко - по Дюкан

Пълнени чушки с домати - по Дюкан

Пиле с печени чушки в гювеч

Тиквички на фурна

Пилешка запеканка по Дюкан

Фалшива шкембе.чорба по Дюкан

Пиле с кисело мляко на фурна по Дюкан

Яйчена салата по Дюкан

Пиле със зелен фасул по Дюкан

Яйца с мляко по Дюкан

"Крем-карамел" в микровълнова по Дюкан

Броколи с млечен сос по Дюкан

Пиле с патладжани и тиквички в гювеч по Дюкан

Пиле с гъби в гювеч по Дюкан

Чушки с извара и домати по Дюкан

Сладък кекс за микровълнова по Дюкан

Пилешки дробчета в плик

Пълнозърнести спагети с доматен сос и пиле по Дюкан (трета фаза)

Спанак с яйца по Дюкан

Пиле със зеленчуци в гювеч по Дюкан

Пилешки филенца по Дюкан

Сладкиш с извара по Дюкан

Пилешки сърца на фурна

Сладкиш с извара и ванилия по Дюкан
  
  





Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 20:45 от L e o

# 1
  • Мнения: 7 474


Пиле с ориз №2

Пилешки бутчета - 3бр.
ориз - 1,5 - 2 ч.ч. (на око го сипах)
връзка зелен лук
джоджен - 2ч.л.
соев сос
бульон от гъби - 2 бр. (моят беше от манатарки)
червен пипер
сол на вкус


Сипвате ориза в тавата и добавяте ситно нарязания зелен лук + подправките, отгоре слагате пилешкото и го заливате леко със соевия сос (да не е много, че е солен) + червения пипер и 4 ч.ч. вода, ако изври ще добавите. От лука и соевия сос вкуса на ориза става невероятен  Crazy

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 14:00 от L e o

# 2
  • Мнения: 7 474


Сладолед "Сърце"

Няколко вида разтопен (да е мек е достатъчно) плодов  сладолед или по ваш избор се разстила на пластове в подходящ съд и се оставя във фризера да замръзне. После се потапя във вряла вода за няколко секунди да се отлепи от съда и се обръща. Поливате го със заливка по ваш избор.  Flutter Не че е нещо особенно , но става красиво.  Crazy

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 10:06 от L е о

# 3
  • Мнения: 7 474



Понеже не обичам да пържа Laughing, реших да пробвам нов вариант на печени тиквички, път те станаха много вкусни  Crazy

Мързеливи тиквички


Тиквички
подправка "Вегета"- който не обича може и сол само
брашно

Нарязвате тиквичките на едри кубчета, посолявате и след 5 мин. измивате с вода. Поръсвате ги с подправката леко, защото е солена доста (или със сол само) и поръсвате обилно с брашно. След 5 мин. (колкото да поеме брашното) ги изсипвате в намаслена , силно сгорещена тава и фурна (ползвах тефлонова тава да не залепнат) . Печете около 40 мин. на макс  като леко разбърквате (два-три пъти) със шпатула, за да не се разкашкат.
Който има желание може и да ги изпържи в тиган  Laughing

# 4
  • Мнения: 7 474


Задушени вратни пържоли

Пържолките се поръсват с подправки (по ваш вкус) + тъмен соев сос по желание, но стават много вкусни с него  Crazy. Нареждат се в тава (ако имате йена с капак най-добре) и се заливат с вода, да не ги покрива.  Пекат се на максимална температура около 30 мин., след което намалявате градусита на 120 и оставяте още 1ч. 30 мин. да се задушава. Да ви е сладко!

# 5
  • Мнения: 7 474
Мързеливи тиквички 2

Същата рецепта, но нарязани по друг начин - доста по-удачни са така. Peace



# 6
  • Мнения: 7 474
Грис-халва




1ч.ч. грис
1 1/4 ч.ч. захар
100 гр. краве масло
по желание-стафиди и канела

Количеството се увеличава пропорционално, ако искате повече

Захарта се слага в дълбок съд да заври с две чаени чаши вода,
 като се разбърква. Маслото се сгорещява в тиган и се прибавя грисът.
Пържи се при непрекъснато бъркане, докато не придобие светло-кафяв цвят.
Налива се бавно сиропът и се разбърква. Вари се,
 докато сместа не започне да се отделя от съда (съвсем малко му трябва).
Сваля се от огъна и се изсипва в подходящ съд, купички или каквото предпочитате.
Ако обичате прибавяте малко стафиди  и канела.
да ви е сладко!

# 7
  • Мнения: 7 474
Украински борш (леко побългарен) 



400 гр. свинско  месо , може и пушено ребърце да добавите за аромат
половин не много голяма  зелка
1 малка глава червено цвекло
1 морков
1 червена чушка
2 картофа
50 гр.дом. пюре (или домати от буркан)
2 бульона или сол, дафинов лист
1 шепа сварен бял боб (по желание)

Червеното цвекло и моркова се рендосват на едрото ренде и се задушават в тенджерата, добавят се доматите и чушките. Нарязвате зелката на тънки ивички и картофите на кубчета, добавяте и месото също нарязано на не много едри кубчета+ вода+ бульоните. Аз го варя в тенджера под налягане 45 мин. , в обикновена ще е повечко. Поднася се с лъжица заквасена сметана или кисело мляко. Бон Апети!!
 

 Снимката е от руски сайт

# 8
  • Мнения: 7 474




Баница с ябълки

1 пакет кори за баница
6 големи ябълки
1 ч.л. канела
2 с.л. захар
1 с.л. грис
100 гр. орехи
1 яйце
масло или олио

Ябълките се рендосват, леко се изцеждат от сока, добавят се захарта, канелата, гриса и смлените орехи, обърква се добре. Взима се една кора , леко се намазва с мазнина и се сипва от пълнежа, навива се на руло и се реди в намаслена тава. Когато всичко е готово, се намазва отгоре с разбития жълтък+малко олио и се поръсва леко със захар. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. Да ви е сладко!

# 9
  • Мнения: 7 474



Мързелива баница

1 пакет кори
около 400 гр. сирене
половин коф. кис. мляко
3 яйца (единият жълтък се отделя за намазване)
мазнина (масло, олио или зехтин)

В намаслена тава разстилате  една кора, мажете с мазнина и поръсвате с плънка и така, докато свършат корите. Разрязвате баницата с нож на правоъгълници и намазвате отгоре с жълтък разбит с малко олио. Печете в загрята фурна около 30-40 мин. на 200 градуса. Да ви е сладко!

# 10
  • Мнения: 7 474
http://images07.snimka.bg/000703600.jpg


Манджа с кус-кус

4 бр. наденица
3 гл.лук
1. ч.ч. кус- кус
доматено пюре( или фикс за кавърма)
1с.л. чубрица
сол(1 бульон)

Лука се нарязва на полумесеци и се запържва, наденицата също на кръгчета се запържва леко , добавяме дом. пюре или( фикс) , сол(или бульон), чубрица, кус-куса и 4 ч.ч. вода. Всичко се изсипва в тава и се пече на 200градуса около 1 час(2-3 пъти го разбъркайте). Ако водата изври , а кус-куса не е готов още добавете вода.

Бон апети!  chef

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 14:14 от L е о

# 11
  • Мнения: 7 474
Спаначена супа



Необходими продукти:

500 гр. спанак
две пилешки копанчета (долната част на бутчето)
около шепа фиде
1 яйце
около половин коф. кис. мляко
копър по желание
сол или кубче бульон

Слагате спанака, пилешкото и бульона или солта на котлона, когато заври намалявате и оставяте 20 мин. да се вари. Вадите бутчетата, обезкостявате и нарязвате на ситно. Пасирате останалото в тенджерата (т.е. спанака) , след което добавяте пилешкото и фидето. Когато фидето е готово (10 мин.), добавяте с бъркане разбитият желтък+кис. мляко и копъра.Оставяте да поври 2-3 мин. и готово. Да ви е сладко. Hug
Може да я сервирате с лъжица кисело мляко или малко настъргано сирене
 Crazy Crazy

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 10:31 от L е о

# 12
  • Мнения: 7 474
Бисквитено руло



Кремът е същият като на шоколадово-бисквитената торта
(шоколад и заквасена сметана),
но бисквитите са кръгли и без дупка.
Слепват се една с друга с крема,
като се получи саламче мажете и отгоре. 
Украсата по желание. Реже се по диагонал.

П.П. Идеята за слепването е от една форумска рецепта,
но със сладко и масло, обаче не помня чия точно беше.

# 13
  • Мнения: 7 474
Пиле с кисело мляко-диетично по Дюкан!!!




1 пил. пържола филе
2/3 коф. кисело мляко 0,1%
1ч. л. горчица без захар
сол на вкус
подправки-копър, чесън на прах, червен пипер, кимион по 1ч.л. от всяка

Пилешкото го режете на тънки ивички и го запържвате в тиган (без мазнина Laughing)
Когато е почти готово изсипвате разбърканото мляко с подправките и оставяте 10 мин. да къкри.
Бон Апети  Hug

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 08:37 от L е о

# 14
  • Мнения: 7 474
Пълнени чушки с извара и домати диетични по Дюкан



1 буркан печени чушки
1 саламче обезмаслена извара
3 яйца
3 суп. лъж. кис. мляко 0,1%
Чесън на прах, копър, сол, червен пипер

За заливката-
1 к.ч. дом. пюре
сол, чесън, който обича
вода

Обърквате изварата с подправките, яйцана и млякото и пълните чушките. Редите в тава и заливате с дом. пюре разредено 1,5 ч.ч. вода и подправките. Печете около 25 мин. на максимална мощност. Да ви е сладко. Hug

Общи условия

Активация на акаунт