Изкушения от L e o

  • 163 745
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 474


Тиквички на фурна - диетични по Дюкан

4 тиквички
половин коф. кис. мляко 0,1 %
половин пакет обезмаслена извара
6 яйца
копър
сол на вкус

Заливката-
кис. мляко 0,1%
чесън и копър
сол

Настъргвате тиквичките, посолявате и оставяте да се изцедят за 10 мин., после изплаквате с вода. Добавяте към тиквичките останалите продукти и печете около 50 мин. на 200 градуса. Заливате с кис. мляко, копър и чесън.

# 16
  • Мнения: 7 474
Сладкиш с праскови


4-5 праскови (сливи, вишни, кайсии - пресни или от компот)
100гр. масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. брашно
ванилия
бакпулвер


Маслото се разтопява и всички продукти се добавят подред.Сместа се разбърква  добре и се изсипва в намаслена тава. Отгоре се нареждат, разрязни на две плодовете с дупката нагоре и се поръсва обилно със захар. Пече се на 220 градуса около 40 мин. Да ви е сладко!!
Снимка по късно  Laughing

# 17
  • Мнения: 7 474



Пилешка запеканка по Дюкан

3 пилешки бутчета
2 глави лук
3 яйца
кофичка кис. мляко 0,1%
подправки (сол, чесън, кимион, червен пипер)

Сваряват се бутчетата и се обезкостяват. Месото се нарязва и
слага в тава, отгоре нареждате нарязаният на полумесеци лук,
поръсвате с подправки, заливате с чаша вода и печетена 220 градуса 
до изпаряване на водата.
Разбърквате млякото, яйцата и подправки по желение (сол, чесън) и
заливате месото. Пече се до зачервяване. Да ви е сладко. Hug

# 18
  • Мнения: 7 474
Фалшива шкембе-чорба по Дюкан

1 литър прясно мляко 0,1%
1 пилешко бутче
чесън, оцет, лют и сладък червен пипер, сол

Сварявате пил. бутче във вода, обезкостявате го и наситненото месо го
сипвате в млякото, добавяте сол, черв. пипер сладък и чесън на прах, ако имате.
Варите докато кипне. Разбърквате отделно оцет и чесън, като за обикновено шкембе
и по желание лют червен пипер. Да ви е сладко Crazy


П.П. По идея от Бон Апети, но диетично.  Laughing

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 21:29 от L e o ...и морето...

# 19
  • Мнения: 7 474
Шоколадова торта с гофрети (първият опит на детето ми)  Crazy





1 пакет готови гофрети
1 крем Др. Йоткер - за сладкиши с шоколадов вкус
250 мл. прясно мляко
2 суп. лъж. течен шоколад
1 желатин

Разбивате крема с млякото по описание, като му добавяте течен шоколад (може и както е по описанието пудра захар, но с шоколад е по-вкусно). Разтваряте желатина и го обърквате с крема. Редите гофретите и мажете с крема. Това е  Laughing Слагате в хладилника за около 2 часа.
Да ви е сладко!

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 18:27 от L e o

# 20
  • Мнения: 7 474
Пиле с кисело мляко на фурна по Дюкан




4 пил. пържоли (бут или филе)
1 коф. кисело мляко 0,1%
2 глави лук
4 скилидки чесън
подправки (сол, червен и черен пипер, чубрица, кимион...)


Нарязвате пилешкото на средни парчета, добавяте подправките,
аз слагам доста, добавяте нарязаният лук и чесън (пресован),
заливате с половин чаша вода и киселото мляко. Хубаво разбърквате всичко
и печете в йенска тенджера с капак около 1,5ч. на 180 градуса. Към края
 отворете капака да се запече малко.
Да ви е сладко!

# 21
  • Мнения: 7 474


Яйчена салата по Дюкан

 5 яйца
1 кутия сирене Esquiza
чесън - 3 скилидки (също на вкус)
сол
по желание копър или др. подправки

Яйцата се сваряват и настъргват на ренде,
омесва се хубаво със сиренето и подправките.
Страшно е вкусно Crazy


Увито в шунка е още по-хубаво Crazy



А за ПЗ дни го увих и в шунка и в печен патладжан Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 13:40 от L e o

# 22
  • Мнения: 7 474



Пиле със зелен фасул по Дюкан

2 пил. бутчета без кожа
1 консерва рязани домати
1 пакет зелен фасул (от замразените)
подправки - сол, копър, чесън ...


Слагате всичко в йена с капак с много малко вода и печете до готовност на пилето.

# 23
  • Мнения: 7 474


Яйца с мляко по Дюкан


3 яйца
50 гр. прясно мляко 0,1 %
сол, сух чесън, червен пипер

Печете на тефлонов тиган до зачервяване. Вкусът става много нежен и приятен.
Може да го направите като омлет и да сложите по средата шунка, извара и лук примерно Crazy

# 24
  • Мнения: 7 474
"Крем-карамел" в микровълнова по Дюкан

350 мл. прясно мляко 0,1%
3 яйца
подсладител, ванилия

Пече се в йена с капак на 450 мощност около 7 минути.
Може и във фурната на водна баня.

# 25
  • Мнения: 7 474



Броколи с млечен сос по Дюкан


Броколи
200мл. прясно мляко 0,1%
1 ч.л. царевично нишесте
2 яйца (жълтъците само)
сол, чесън, копър



Първо се сваряват броколите. Кипва се млякото с нишестето и се бърка леко докато се сгъсти малко, добавят се разбитите жълтъци и подправките и се сваля от огъня щом заври и се заливат броколите.


# 26
  • Мнения: 7 474



Пиле с патладжани и тиквички в гювеч по Дюкан

3 пил. пържоли
3 патладжана
3 тиквички
1 консерва рязани домати или 3 домата
подправки- копър, чесън, сол


Патладжаните  се посоляват и се оставят 10 мин., след което се измиват добре.
Нарязвате всичко и слагате в гювеча, заливате с чаша вода и оставате да къкри два часа. Crazy


# 27
  • Мнения: 7 474




Сладък кекс за микловълнова

(по идея на Наталка, но нейният е солен)

3 с.л. овесени трици
1 яйце
1 с. л. извара
1 с.л. кис. мляко
1/2 ч.л. сода
подсладител на вкус
канела
ванилия

Разбърквате всичко и сипвате в две купички,
пече се на максимална мощност в микровълновата 6 минути.

# 28
  • Мнения: 7 474



Пиле с гъби в гювеч по Дюкан



4 пил. пържоли
1 кг. гъби
2 големи глави лук
2 моркова
сол, джоджен(1ч.л.), чесън
чубрица, пипер

Всичко се нарязва и се слага в гювеча и се залива с чаша вода
.Първо се пуска фурната на макс,
докато заври и после се намалява на 100 градуса и се пече около час и половина (да изври водата).
Да ви е сладко!  chef

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 17:54 от L e o

# 29
  • Мнения: 7 474





Овчарски пай



Около 1,5 кг. картофи и прясно мляко около 300 мл.
или два пакета готово пюре Магги с мляко (аз ползвах готово) Whistling
0,500 кг. кайма (аз ползвах телешка)
една консерва рязани домати 0,400гр. или нарежете домати.
подправки-сол, чубрица, чесън, кимион, копър


Запържвате каймата като за мусака и и добавяте доматите и подправките.
Правите пюре, половината постилате в намаслена тава, отгоре изсипвате каймата
и покривате с останалото пюре. Пече се около половин час на 200 градуса.
По желание може да настържете отгоре кашкавал преди да извадите от фурната.
Да ви е сладко. Hug

Общи условия

Активация на акаунт