Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Рецептите на Teopr

  • 5 март 2007, 10:11 ч.
  • Преглеждания  10 986  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
Реклама
# 1
# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Предлагам рецептите, които приготвям на дъщеря ми (от 7-12мес). Количествата са за 4 порции по 190-200гр. На всяка порция, непосредствено преди консумация, добавям по чаена лъжица зехтин.

МЕНЮТО НА СТЕЛА

Зеленчукова манджа

4 картофа
2 моркова
2 тиквички
парче праз, около 2-3см
магданоз

В тенджерка слагам вода и нарязаните моркови. След като поврят 5-6мин добавям картофите, след 5-6мин останалите продукти. След, като е готово пасирам с част от бульона.

Телешко варено

4 картофа
2 моркова
80гр телешко месо
половин домат, обелен и без семките
целина

В тенджерка слагам вода и нарязаните моркови и телешкото месо (нарязано на парченца и почистено). Малко по-късно добавям картофите и целината. След, като е готово пасирам с част от бульона.

Телешко със зелен фасул/грах

3 картофа
2 малки или 1 голям морков
150-160гр зелен фасул или грах
80гр телешко месо
половин домат, обелен и без семките
парче пресен лук, около 4-5см
магданоз

Ако правя грах го варя отделно, слагам повече, минавам го през цедка и го добавям към останалото ядене по време на пасирането.

Пиле с ориз

1 1/2 к.ч. ориз
80гр бяло пилешко месо
парче пресен лук, около 4-5см
магданоз

Варя всичко на куп. След, като е готово пасирам с част от бульона.

Бамя с пилешко

100гр пилешко месо (гърди)
150гр бамя
2 картофа
1 голям домат или 2 малки
пресен лук, магданоз

Пилешка супа

100гр пилешко месо
2 моркова
1к.ч. дребни макарони (звездички)
лук, магданоз,целина

Тиквички, чушки и домати с ориз и кайма

1 1/2 к.ч. ориз
1 малък морков
2 тиквички
1 чушка
1 домат
80гр кайма (телшка)
парче пресен лук, около 4-5см
копър

В тенджерка слагам вода и нарязаните моркови, кайма и ориз. Варя 10 мин и след това добавям останалите продукти (домата го попарвам, обелвам и изчиствам семките). След, като е готово пасирам с част от бульона.





Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 17:54 от Тeopr

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт