Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 март 2007, 17:45 ч.
  • Преглеждания  6 529  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 762
Здравейте момичета.Моля да ми предложите идеи за сладкиши с мармалад(по - скоро е нещо като желе).Дадоха ми няколко буркана и се чудя за какво да ги ползувам.

Реклама
# 1
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
3 ч.ч. брашно;1ч.ч. прясно мляко, 2с.л. краве масло; 1 и 1/2 с.л. захар, 1 яйце; 1/3 ч.л. сол, 15 гр. мая, или едно пакетче суха мая.
 За пълнежа:1 ч.ч. мармалад, 1 яйце за намазване
 В съда се налива леко затопленото мляко и в него се  слагат маята , захарта, яйцето и солта.Сместта се разбърква добре.Добавя се брашното и се измесва тесто.Преди да завърши месеното се прибавя разтопеното масло.Месенето продължава, докато тестото поеме цялото масло.Трябва да е гладко и лесно да се отлепя от стените на съда и ръцете.Тестото се поръсва с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
 3/4 от готовото тесто се разточва на блат (кръгъл, или правоъгълен, зависи от тавата), с дебелина 1 см и се поставя в намазана с масло тава.Краищата на блата се подвиват на горе.Блатът се намазва с конфитюра.От останалото тесто се правят тънки въженца, които се слагат във вид на мрежа върху сладкиша, като краищата се закрепват за страничния бордюр.Повърхността на мрежата се намазва с разбито яйце.Сладкишът се оставя да престои на топло около 40 мин.Пече се 25-3 мин. при темпераура 210-220градуса.
 Правих го онзи ден и е страхотно вкусен Peace

# 2
  • Мнения: 762
Биляна,благодаря ти.Сладкишът ти е чудесен(почти усещам вкуса му Laughing),но няма ли да се разтече мармалада отгоре,или пък нещо да прегори и да се карамелизира?И да си кажа честно мъничко ме е страх от месене с мая,но може да пробвам

# 3
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Няма да се разтече, аз ползвах мармалад като описания от теб-нещо като желе.За това се подвиват страните на блата на горе, да не изтече мармалада.
 От маята няма какво да те е страх.Сипваш едно пакетче суха мая в брашното, объркваш с лъжица хубаво да се разнесе равномерно и забравяш, че си сложила мая.
 Успех и кажи резултата!

# 4
  • София
  • Мнения: 4 291
Руло

ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
200 гр. мармалад
100 гр. пудра захар


ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване, добавя се брашното с бакпулвера и ванилията на части. Разбърква се добре с дървена лъжица. В правоъгълна тавичка се слага хартия за печене и върху нея се изсипва сместа. Тавичката за печене трябва да е по широка, защото блата се надува. След като се изпече се обръща върху плота, изчаква се да изстине малко и след това се маха хартията за печен. Маже се мармалад и внимателно се завива на руло. Отгоре се ръси обилно с пудра захар. Добър апетит! 
 Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 2 622
Ето едно предложение и от мен:
3 яйца и1 1/2ч.ч.захар се разбиват на пяна,прибавя се1/2 кофичка кис.мляко с 1ч.л.сода.Добавя се 1ч.ч олио плюс 1/2ч.масло(мас) и 2 и 1/2ч.ч брашно.
Половината от тестото се изсипва в тава и се пече 10-15 мин.на 200 С.Върху опечената кора се изсипва сладкото и отгоре останалото тесто и се пече само на горен реотан 10-15мин.Наръсва се с пудра захар и се яде Wink

# 6
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Напомни ми за детството, Билянче  Hug
Майка ми го правеше редовно, "пирог" му викаше. С брат ми се избивахме за топченцата отгоре (във всяко квадратче мама слагаше и топче) . Страхотен е сладкиша Hug
А пандишпаненото руло според мен става най-хубаво с 1 амонячна сода вместо с бакпулвер. Става много пухкаво. Този вариант видях в рецепта от Розали (руло Алекса)
Лично на мен любимата ми рецепта със сладко/мармалад са кифлички или въпросното руло. Веднъж правих и Дамски каприз (дето е с белтъци отгоре) по рецептата на Зори, хареса ми. Втория път направих блата пак с амонячна сода и стана по-добре Wink

# 7
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Майка ми го правеше редовно, "пирог" му викаше. С брат ми се избивахме за топченцата отгоре (във всяко квадратче мама слагаше и топче) . Страхотен е сладкиша Hug
Да, наистина е страхотен.Става мек и сочен.Хайде запрятай ръкавите да усетиш и вкуса от детството ти Wink Heart Eyes

# 8
  • Мнения: 2 829
здравейте---позволявам си да се включа-макар,че имам доста да уча Simple Smileчетейки форума!!Ето една рецепта -става лесно и е доста вкусна
3 яйца
1чч и половина захар
2 чч и половина брашно с 1 бакпулвер(пресяваме брашното )
3/4 чч олио
1/2 буркан клмляко
разбиват се първо яйцата със захарта ,добавяме и др продукти и изсипваме в тава намазана с олио  ---това е доза да голяма тава
оставяме малко от сместта
печеме на умерена фурна-първо от долу
мажеме с мармалада ,когато е опечен сладкиша-мармалада да е от сини сливи,шипков--кайсии
и от остатъка добавяме още брашно и замесваме твърдо тесто,което се опитваме да рендосаме върху сладкиша
допичам
да ви е сладко!!
на мен най-трудната част от сладкиша ми е рендосването на тв.тесто Simple Smile

# 9
  • Мнения: 423
Ето и една рецептичка от мен, правила съм го стотици пъти с различни сладка, мармалади и желета.
2 яйца
1ч.ч.захар
3с.л.мармалад
1ч.л.сода за хляб
1ч.ч.вода
2ч.ч.брашно
1/2ч.ч.олио
какао и орехи - по желание
Яйцата и захарта се разбиват малко/може и само с вилица/, добавя се мармалада, содата, водата,брашното, олиото в последователността на изброяване на продуктите.Може да оставите сладкиша в този му вид или да добавите какао, ядки.Печете в набрашнена тава или кексова форма.Бързо и лесно.

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 383
кекс със конфитюр/мармалад/сладко

300 гр конфитюр/мармалад/сладко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
  1   ч.ч.вода
  1   ч.лъж.сода бикарбонат
  1 ч.лъж. канела
1/2 ч.ч.ситно нарязани орехи
  3 ч.ч. брашно(да са препълнени и трите)
   Първо се размива конфитюра/мармалада/сладкото с водата,добавят се олиото,захарта,канелата,брашното и орехите.
Пече се в предварително загрята фурна ,е намазнена и набрашнена форма.Ако сладката Ви не са много сладки,добавете оше малко захар.Може и за по-красиво,като изсипете сместта във формата за печене,да наредите отгоре и някакъв плод(може от сладко ,което сте правили с цели плодове,а може и от компот).Става супер след като се изпече и поръси с пудра захар,там където са плодовете тя се разтапя и е много ефектно(в този случай може и да не е чак толкова сладък самия кекс).

# 11
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Хайде запрятай ръкавите да усетиш и вкуса от детството ти Wink Heart Eyes
Обещавам, само да приключа със зелевата супа  Mr. Green

# 12
  • Мнения: 5
Момичета, понеже доста рецепти съм си "откраднала" от вас, ето и моята с мармалад. Дано не я е написал вече някой, докато пиша и аз!

Сладкиш "Женски каприз"

Продукти: 6 яйца, 12 с. л. захар, 6 с. л. вода, 6 с. л. брашно, 1 буркан мармалад (или конфитюр), 1 бакпулвер.
От яйцата се отделят белтъците, които се бият на сняг с 6 с. л. захар, като за целувчена смес. Останалото се обърква като за кекс и се пече в намазнена и набрашнена тавичка. Вие знаете как се пече кекс. След като се изпече, не се вади от тавичката, а както си е вътре, отгоре се разстила мармалада. Върху мармалада пък се изсипва целувчената смес  и се подравнява добре. Пече се на горен реотан, докато се изпече целувчената смес. Става много ефектен. Да ви е сладко!

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 00:51 от DivaRoza

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт