Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 март 2007, 18:11 ч.
  • Преглеждания  1 969  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 561
Имам 6 стръка праз и повече от кило свински врат.
Така ми се е дояла яхнаия с праз, та дайте едно рамо  Hug

Реклама
# 1
# 2
  • Мнения: 7 474
И още , но са подобни
 Hug

Свинско с праз

 

Продукти: 600 гр свинско месо, 1/2 чаша олио, 2 глави лук, 1 морков, 1/4 глава целина, 5 стръка праз, 1/2 чаша сухо бяло вино, 2 с. л. доматено пюре, сол, черен пипер

Нарежете месото на малки парченца и го изпържете в олиото. Извадете го и в останалата мазнина задушете на слаб огън ситно нарязания лук и нарязаните морков и целина. Когато омекнат и започнат да се пържат, прибавете нарязания на кръгчета праз, месото, доматеното пюре, 1 чаша вода и виното. Поръсете със сол и черен пипер. Варете ястието на слаб огън, докато остане почти на мазнина.

 

 

Яхния от свинско месо

 

Продукти: 600 гр свинско месо, 1 глава лук, 2 стръка праз, 2 пиперки, 2 к. ч. червено вино, 1 к. ч. олио, 2 с. л. доматено пюре, 1 к. л. червен пипер, 1/2 връзка магданоз, сол, щипка черен пипер

Нарежете на ситно лука, праза и пиперките. Месото нарежете на дребни парчета и го изпържете в сгорещеното олио. Прибавете лука, праза и пиперките. Поръсете с черен пипер и сол и разбъркайте добре. Прибавете виното, размитото в малко студена вода доматено пюре и червения пипер. Задушете на слаб огън, докато омекне лука. Залейте ястието с 3 чаши гореща вода и го оставете да се вари, докато месото омекне и сосът се сгъсти. Малко преди да снемете от огъня поръсете със ситно нарязания магданоз. Сервирайте яхнията гореща.

 

 

# 3
  • София
  • Мнения: 2 561
Леооооо страшна си  Hug
Хубаво си мислех аз направо да ти
драсна едно ЛС вместо да пускам тема.
Сигурна бях, че ще имаш под ръка
поне 2-3 рецепти   bouquet

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 631
Аз по принцип готвя праза със свински врат, писала съм рецептата във втория линк на Лео.  Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 2 561
Моренка, по някакво странно съвпадение
имам точно свински врат  Hug
Не знам какво ще се получи, но леееееко
импровизирам в момента  Hug

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
Леле, как ми се дояде....... Embarassed

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 631
Ми сподели после импровизацията, а  Grinning .... аз по принцип готвя с врат, най-доброто според нас  bowuu.

Тилиева и на мен ми се дояде.... то това е от малкото неща дето ми се дояждат в момента де .... ама изобщо ни е любимо в къщи. Crazy

# 8
  • София
  • Мнения: 2 561
Ами ето какво направих и стана ммммммммммммммм - думи нямам  Hug
Значи:
1 кг свински врат
5 големи стръка праз
6-7 печени, белени чушки
доматеню пюре, бяло вино, подправки и олио на око  Hug

Нарязах месото като за кебап. Задуших го в една чаша вода, олио,
бяло вино, черен пипер и от двата вида подправки Маги - 10 зеленчука
и тези дето са само зелени зеленчуци. Като стана почти готово извадих
месото, долях вода около 2 чаши и задуших праза заедно с чушките и
те нарязани. Праза го бях нарязала на колела дебели около 1 см.
Като омекна праза върнах месото, добавих още малко олио.
В един буркан разбърках 3-4 лъжици доматено пюре + червен пипер +
една чаена лъжичка брашно + малко вода и него изсипах в тенджерата.
Разбърках всичко и го оставих на бавен огън да поври 10 минути.
Станаааааааа - не ми говорете  Hug

Благодаря на всички включили се и добър апетит  Party

# 9
  • Вече на село
  • Мнения: 554
На тая манджа не бих пропуснала възможността да й добавя една шепа сини сливи  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт