«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора


ћнени€: 1 332
“елешко в гювеч Ц да си оближеш пръстите  Blush

“елешки месо Ц изчистено от тлъстинки и жили, нар€зано на пържолки с дебелина около сантиметър Ц се запържва забързо в масло, само да си смен€т цвета.
ѕържолките и гъби се нареждат в гювеч. ѕосол€ват се. ѕо желание се слага черен пипер. ƒобав€т се две-три скилидки чесън, нар€зани на колеца.
¬ маслото, в което сме врътнали месото, се запържва брашно Ц 2-3 с-л , което се разрежда с вода до получаване на р€дка кашица при непрекъснато разбъркване.. ѕосол€ва се. —осчето - при пържолките, докато ги стигне, но да не ги покрива изц€ло. —лага се и малко б€ло вино Ц 50гр.
ќп във фурната. ѕече се  първо на силна фурна, докато заври, след което се намал€ва на 150 - 180 градуса и се пече около 2 Ц 2 ½ часа. ћесото тр€бва да започне да се раздел€, като се бодне с вилицата и да не стои твърдо.
“ова става изведнъж, тъкмо когато вече отча€но сте си казали, че никога н€ма да омекне Wink

ѕриготв€те карофено пюре. –ецептата ми е:
800гр картофи
400гр. пр€сно мл€ко
400гр. вода.

¬одата и мл€кото завират и към т€х се прибав€т обелените и нар€зани картофи.  ато уврат, се пасират до получаването на гладко пюренце. ѕрибав€ме 2ч.л. сол, ¼ ч.л. индийско орехче и 50грама масло. ѕюрето поддържаме топло на водна бан€.

¬ чини€ се слагат 2-3 лъжици пюре за плато и отгоре се сипва от телешкото.
ѕюрето може да се гарнира и не като плато,а отстрани. “огава е добре да се приготви и топла гарнитура от броколи и бебе-морковчета. »грата с цветовете и с вкусовете е неверо€тна.

“ова се превърна в любимото €стие на ц€лото семейство.

ƒобър апетит chef

Ќе съм пробвала с друго месо, но защо да не стане и със свинско и пилешки гърди  Smile
÷итирай


ћнени€: 6 449
ћмм,много добре звучи! Crazyјз ще го пробвам,но може би не с телешко,а със свинско!јко наистина много омекне телешкото ще е добре,че аз не обичам като ми е жилаво,но имам един пакет свинско във фризера,та ще видим!
«а рецептата! :bouquet:
÷итирай


ћнени€: 1 332
pina, разкош е. ј за гости - супер удобно. »маш 10-ина минутки работа и после то само си се готви.
ƒнес правих пак, ето снимка, въпреки че съм сипала малко повечко сос, защото исках да го разсип€, че да си изми€ гювеча  Wink

÷итирай

Ќ€къде на път....

ћнени€: 9 351
cathie, аз съм фен на манджи, които сами се готв€т!  Hug
÷итирай

Plovdiv

ћнени€: 809
много вкусно изглежда ,а има ли значение с какви гъби се прави.
÷итирай

дето и гарга не каца

ћнени€: 450
“ова и аз го прав€,но не съм си го измислила.¬икам му-филе с гъби. ато изключим карт. пюре е почти същото.—тава и със свинско,дори го предпочитам.ўе пробвам и тво€та рецепта,обожавам картофено пюре.Ќе ми е идвало на ум да ги комбинирам.
÷итирай


ћнени€: 108
ƒа, става и със свинско. јз в темата за готвене в гърне съм € дала мо€та. Ќе съм се сещала да добав€ картофено пюре. —амо че как така в началато слагаш на по-силна фурна от 180 градуса? Ќе е ли много силно за гювеч?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 793
ўе пробвам - хареса ми.
Ѕлагодар€  bouquet
÷итирай


ћнени€: 1 332
много вкусно изглежда ,а има ли значение с какви гъби се прави.


—ъжал€вам, че чак сега виждам въпроса.
јз го прав€ с печурки. предпочитам пресни, а  не консервирани. — горски ще стане още по-добре. —тига да им имаш в€ра  Wink

ƒа, става и със свинско. јз в темата за готвене в гърне съм € дала мо€та. Ќе съм се сещала да добав€ картофено пюре. —амо че как така в началато слагаш на по-силна фурна от 180 градуса? Ќе е ли много силно за гювеч?

—лагам в студена фурна студени€ гювеч. » пускам на 220 градуса. ѕостепенно намал€вам. “ака се добива ефектът на печене в пещ, където температурата от само себе си намал€ва.

јма в тези жеги не знам дали е много удачно фурната да работи 2 часа.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора