Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 фев. 2005, 13:43 ч.

Доматена супа

  • 11 719
  • 5
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 159
Помощ момичета, давайте идеи за доматена супа. В нашия стол на работа приготвят страхотна доматена супа. Една такава гъстичка и с ориз и не е кисела или накъртващо доматена както аз очаквах, абе страхотна. Моля Ви, кажете готвите ли вие такива супи и как?

# 1
Аз съм правила такава един -два пъти, защото май само аз си ям. Мъжо супа без мръвка (абе въобще ядене) не признава Grinning
Ето рецептата
Продукти
400гр домати (пресни или консерва)
150гр картофи
70гр лук
2с.л. олио
1с.л ориз
1брой яйце
2гр рибя мерудия (мащерка)
6гр сол

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва на ситно.
2. Доматите се нарязват на малки кубчета, а картофите - на половинки.
3. В подгодящ съд се поставя вода да кипне. Добавят се нарязаните домати, нарязаният лук, олиото, сол и карофи. След 10 минути се прибавя оризът и се вари 30 минути.
4. От супата се изваждат сварените картофи, пасират се и отново се връщат.
5. Когато изстине супата, се застройва с яйце и се подправя с рибя мерудия
По желание може да се прибави и настръгано сирене.
Доматената супа се поднася студена Grinning

# 2
Намерих и една подобна на моята. Та си има и картинка. Ето и тази рецепта, но нея не съм я пробвала

Доматена кремсупа
ПОРЦИИ: 6

ПРОДУКТИ:
700 гр. домати, обелени и нарязани на ситно
3 с.л. олио
2 картофа, нарязан на кубчета
1 глава лук, нарязан на ситно
500 мл прясно мляко
450 мл пилешки бульон
2 с.л. пресен босилек(ако не обичате, сложете магданоз)
1-2 ч.л. захар
сол, черен пипер на вкус
150 мл заквасена сметана
малко ситно нарязан босилек

ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте олиото, прибавете нарязания лук и картоф и запържете. Добавете нарязаните домати и пържете около 5 минути докато омекнат. Прибавете млякото, пилешкия бульон, захарта, солта, черния пипер и босилека. Варете на тих огън, без капак около 15 минути докато картофите се сварят.
Охладете супата и я пасирайте в кухненски робот или с пасатор.
Сипете супата в купички и добавете отгоре по 1-2 с.л. сметана и малко ситно нарязан босилек.

# 3
аз слагам домати,ситно нарязан лук,морков и чушка да се варят с вода да ги покрие.след като люспите на доматите започнат да се отлепват махам от котлона и прекарвам всичко през гевгир.добавям малко ориз,подправки и олио и варя докато оври ориза.понакога вместо ориз слагам фиде.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 159
Абе той и моя мъж иска да има месце, но пък може покрай мене и мъника да си хапне и той от супичката. Знае ли човек.... надеждата май никога не умира Rolling Eyes

# 5
  • София
  • Мнения: 230
Моята рецепта е всъщност на Иван Звездев и мъжът ми я обожава:

Запържва се фиде до златисто и се залива с пасирани домати и глава лук, също пасиран. Ври и накрая се подправя с магданоз. Звучи много просто, но е вкусна. Пробвай!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт