Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 605
... и как се справят в обстановката с по-големи дечица?
Записали съм малката на детска градина за септември 2007г., защото голямата ходи там, а яслата на малката е в центъра и разкарването им сутрин на две различни  и отдалечени места е голямо затруднение.
Тя вече е без памперс и говори достатъчно за възрастта си /разбираме се в повечето случаи Grinning/, т.е. след около 8 месеца ще е достатъчно самостоятелна за детска градина. Но се чудя дали няма да й е много трудно с почти година по-големи дечица  newsm78
Ако имате опит в тази посока споделете ми какви са възможните негативни страни на по-ранното тръгване на детска градина.

# 1
 • Мнения: 4 578
                     Ами няма проблеми.Децата много по-бързо се научават да се обслужват,имат стремежа да рисуват или да се занимават с това ,което правят големите.Дори децата от един набор са различни,в смисъл родените януари са с почти година по-големи от родените декември.И какво?Много от декемврийчетата са по - оправни и будни деца от другите.Има си и индивидуален подход на учителите,когато детето е по-малко /друг набор/  и детето си се чувства нормално в тази среда.Така,че според мен няма за какво да се притесняваш.  bouquet

# 2
 • Мнения: 2 614
Сестра ми навремето тръгна на градина на 2 г. и 9 м. Това, което изискваха, беше да се храни сама.

# 3
 • София,Младост
 • Мнения: 109
Нас също септември ще ни прехвърлят в градината,щерката ще бъде на 2г8м.,но заедно с нас ще бъдат още около 5 деца по малки  и от нас.Но аз съм забелязала,че Дими много обича да се застоява и гледа по-големите деца,просто те са по-интересни.

# 4
 • На черешата
 • Мнения: 8 186
 В групата на голямата ми дъщеря има две момченца-едното е родено през Април другото през Юни,т.е са тръгнали на градина преди да навършат 2г 5м./тръгнаха от септември,заедно с другите/ чудесно се справяха децата.Сега вече са големи и разлика няма. Peace

# 5
 • София
 • Мнения: 58
Има доста такива дечица и те влизат с връзки.   
Що се отнася до това дали се справят, защо да не се справят има много напредничеви деца.

# 6
 • Интернет
 • Мнения: 673
Нямат проблем децата, на тази възраст обикновено са самостоятелни, само с обличането им помагат вероятно.
Има доста такива дечица и те влизат с връзки.   
Що се отнася до това дали се справят, защо да не се справят има много напредничеви деца.
Защо пък задължително да са с връзки? Представи си тук не пишат само софиянци и на някои места не се избиваме за места по детските градини.

# 7
 • София,Младост
 • Мнения: 109
И при софиянци не е толкова трагично,в ОДЗ-12 и 10 нямат проблеми.Дори в 10ОДЗ миналата седмица си говорих с родители на ходещи там деца,че в двете групи на  яслата не са много децата и то записаните.

# 8
 • sofia
 • Мнения: 5 979
Сина ми тръгна на 2г и 6м, преди това ходеше на ясла. Справяше се добре. Понеже на размери е голям и очакваха от него да може да се облича сам, иначе за друго не са ми споменавали.

# 9
 • Gorna Orqhovica
 • Мнения: 1 404
Ния е на градина от две седмици,в момента е на 2г и 7 м.Справя се добре според учителките,храни се сама,облича се почти сама,говори достатъчно и се опитва да прави това,което правят по-големите дечица.
П.С-записаха я без връзки Mr. Green

# 10
 • добрич
 • Мнения: 377
Синът ми тръгна на градина на 1г.и 10месеца.Все още е с памперс но това не било проблем-мнение на учителките.Храни се сам, но не може да се съблича съвсем сам, трябва му малко помощ.Много съм доволна знае песнички стихчета и се чувства много добре нищо че е най-малък.Да отбележа че са 4 деца 2004 г. родени но другите имаха 2г. навършени и нито едно от тях не е с връзки.За мен е по добре че е с по-големи деца има 2 момиченца които много го пазят и му помагат.Дано и дед(тето ти се чувства добре с по -големи все пак има по-голяма сестра и се очаква че е свикнало.

# 11
 • Мнения: 16 135
Ние по съвет на Директора на ОДЗ, тръгнахме на 2,5 години първо на ясла и устискахме точно две седмици. Много беше неприятно и за дедето и за нас. Писала съм в подобни теми, че там децата не се възпитават, а се отглеждат и то на масовка. Кошмарно е за дете, което говори и е свикнало да играе навън, да му се чете и само да си казва кога иска да ходи на гърне и кога не /това му се видя може би най- лошото- караха ги под час на гърне, пък то не може когато някой друг ти каже/.
Това ни накара именно да се насочим към ДГ и този път бяхме много доволни. Там няма лелки, а учителки с предучилищна педагогика и двойката, на която попаднахме беше на ниво. И не беше с връзки, макар групата да беше почти пълна. Там хлапетата бяха от предходния набор, но на сина ми му хареса, тъй като всички говореха, учителките определено имаха подход и прилагах на практика това, което са учили. Значи ако детео се храни само и си ползва самостоятелно тоалетна не би следвало да имате проблеми. Пък ако не може да го прави добре- тъкмо ам ще се донаучи.
Освен това там е и по- интересно, има групови игри, децата свиква да общуват с равни и да се отнасят към тях като към едни от общото, но доста по- организирано и интересно, в сравнение с яслите. Освен това още в първа група започва обучение по определена програма /при нас поне беше някаква "Стъпка по стъпка" до предучилищната група/ и децата се занимават наистина добре. Когато започнахме да посещаваме ДГ не познавахме нито учителките, нито което и да било друго дете, тъй като градината не беше в квартала, в който живеем, а близо до работата ми, за да мога да го водя и да го вземам по- удобно.

# 12
 • София
 • Мнения: 605
Има доста такива дечица и те влизат с връзки.   

Не става въпрос за връзки. Директорката каза, че е длъжна да я приеме, щом сестра й вече ходи в тази детска градина.Тя и се храни сама /малко се цапа, но дотогава ще се усъвършенства  Simple Smile/. Остава само да се научи да се облича сама, което обаче ми се струва по-трудничко.

Това ни накара именно да се насочим към ДГ и този път бяхме много доволни. Там няма лелки, а Освен това там е и по- интересно, има групови игри, децата свиква да общуват с равни и да се отнасят към тях като към едни от общото, но доста по- организирано и интересно, в сравнение с яслите. Освен това още в първа група започва обучение по определена програма /при нас поне беше някаква "Стъпка по стъпка" до предучилищната група/ и децата се занимават наистина добре.

Да, това е голям плюс в полза на детската градина срещу яслата.

Благодаря, момичета   bouquet


Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт