Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
 • Мнения: 424
Искам да споделя с вас какво ми се случи вчера ,когато прибирах сина си от детска градина,и да попитам какво е вашето мнение относно случилото се.Особенно много бих се радвала на мнението на педагози.
Та значи отивам да прибирам дребчо  във време в което е пълно с родители, които вземат децата си.Поглеждам за моето дете и виждам ,че седи прав с особенно виновено изражение а госпожата,с гръб към мен ,му говори нещо.Децата започват да викат на Иван, че го вземам и госпжата идва заедно с него към мен и аз естествено решила ,че е направил беля питам какво е станало.Детето доста смутено казва, че се е напикал(на 7 години е почти) Embarassed,а госпожата почва бързо да ми обяснява с усмивка ,че имали занятие и той се напикал и дори не е казал ами и след занятието е седял поне 15 минути докато тя  го видяла,точно малко преди да отида и аз. ooooh! Thinking newsm78
Решавам да не питам повече ,защото е пълно с родители и деца и ми е ясно,че ако разговора се задълбочи само бих изложила малкия допълнително.Той се облича и си тръгваме.По пътя към нас го питам защо не е попитал може ли да ползва тоалетна ,ами се е случило такова нещо.Това което обясни детето направо ме изуми.
Той каза,че след репетиция за празника на мама ,госпожата им казала да ползват тоалетна и да пият вода но тогава на него не му се е ходело.Започват занятие и след малко на него ми се препиква ,пита госпожата но тя му заявява че сега са в занятие и не може.След него пита и друго дете, на което казва същото.Той се стискал стискал докато ги пуснат в почивка, но не успял и се е напикал.Питам защо не попита пак ,но той каза ,че питал веднъж и му е казано че не  може,затова  трябвало да стиска.Най-лошото е че за детето то самото си е виновно и не може да разбере ,че това е нормален физиологичен процес.Чувстава се засрамен и вевроятно унизен защото вече е достатъчно голям.Естествено му обяснявахме у дома, че всеки на неговото место би направил същото но все пак детето си е дете.
Но историята не свършва до тук.Решавам днес сутринта да говоря с госпожата.Отивам и я моля да излезнем в коридора, за да не ни чува детето.Казвам,че Иван е споделил, че е попитал дали може да ползва тоалетна , но му е било отказано.Отговора и беше, че са имали занятие и не можело да излизат,защото ако всеки излизал щели да и се провалят часовете.Била ги пуснала в почивката  той не отишъл тогава, следователно ДЛЪЖЕН БИЛ ДА СТИСКА 30 МИНУТИ #Crazy #Crazy #CrazyДогодина като тръгнел на училище кой щял да го пуска когато иска той.(опитах се да се сетя по мое време как беше ,ама все пак не се сещам да не са ме пускали когато и да попитам)
Обясних и че това не е концлагер а детска градина и не е хич редно да им се забраняват такива неща ,обаче госпожата ми направи огромен скандал, вече пред детето ,защото междувременно беше влезнала при него за да го пита ,защо не е казал втори път ,че много му се чурка.И така крещеики ми че и омръзнало от претенции и ,че вече ще го остави да прави каквото си иска и няма да се занимава с него, замина нанякъде #2gunfire #2gunfire #2gunfireСамо да уточня че за 4 години само два пъти сме имали някакви забележки които не бяха кой знае колко сериозни.В никакъв случай не съм превърженичка на вечното натякване и мрънкане .Иван гледаже толкова тъжно и виновно, че направо ми идеше да се разплача.Казах му да не се притеснява от нищо и да си влезне в занималнята,бяхме и първи.
Естествено аз в момента съм ужасно афектирана ,за което моля да ме извините.Но се чудя дали има и 1% съмнение,че не съм прав за това, че е редно да се пускат децата да ползват тоалетна ,независимо от това по кое време им се ходи.

# 1
 • Мнения: 7 616
Абсолютна идиотщина ..... не е нормално това ... Павловска методика се нарича , не възпитание

# 2
 • София
 • Мнения: 819
Според мен си права да се възмущаваш! Не е редно да не ги пускат, разбира се. До колкото си спомням, дори в училище не е имало проблем да излезнеш по време на занятие, ако ти се ходи до тоалетната, така че тази "възпитателка" да не се прави на интересна  #Cussing out

# 3
 • Няма такава държава!
 • Мнения: 1 244
Права си и при това си се опитала да се разбереш с нормален тон, а не със скандали. Може самата учителка да се изнервила, но това не я оправдава, разбира се. Обърни се към директорката, за да не се повтаря.

# 4
 • София
 • Мнения: 902
Тази история направо е ужасна. Горкото дете. Че как така не може да излиза до тоалетна по време на занятие - дори учениците в 12 клас,  та даже и студентите по време на изпит ( в часовете, когато е забранено да се ходи до WC) ги пускат до тоалетна когато поискат.  Тази госпожа направио е за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire . Имаш пълно право да се ядосваш. Ако аз бях на твое място нямаше да оставя нещата така- щях да я докладвам дори в инспектората, ако се наложи. Как така ще тормози детето?

# 5
 • София
 • Мнения: 5 262
тая е ненормална. подай оплакване непременно!

на колко други дечица ще разбива психиката и самочувствието с тия анти-хуманни и анти-физиологични методи?! да стискат, да се измъчват физически, после да се напикават, че да се измъчват и психически!! такова унижение се помни много дълго, знам от личен опит.# 6
 • Мнения: 524
Успокойте тона и заканите! Hug
Безспорно, случилото се е изключително неприятно за и за двете страни. От друга страна ред трябва да има! Наистина от опит знам, как се навървя върволицата от желаещи за тоалетна и какво се случва в тоалетните, да не говорим с процеса на обучение. Учителката е поставила ясни правила, напомня за спазването им и освен ,ако няма физиологичен проблем невиждам защо да е трудно да "стискаш" 20 минути, защото заниманията в градината са с такава продължителност.

С това не искам да кажа на Пухчо, че учителката е постъпила правилно в случая , но в никой случай не бива да се съмняваме, че детските градини са концлагери.
Нужен е подход- индивидуален подход!
И разговори, много разговори първо в семейството, за да си спестяваме неприятните разговори в училище и градината. Hug

# 7
 • София
 • Мнения: 5 262
ако няма физиологичен проблем невиждам защо да е трудно да "стискаш" 20 минути, защото заниманията в градината са с такава продължителност.

първо, невиждам се пише разделно!
второ, щом детенцето се е напишкало, значи му е било трудно да стиска 20 минути, колкото и ти да "невиждаш" проблем!

къде се трудиш като учителка, че да знам да заобикалям?

# 8
 • Мнения: 18 861
ох,а дъщеря ми каза,че учителките са им забранили да акат в детската,защото се запушвали тоалетните Shocked
освен това държат тоалетната хатия нависоко,за да не я стигат децата и да не я хвърлят в тоалетната,но така не могат ида се бършат Close-но за това им правихме забележки няколко пъти и започнаха да я слагат долу
а за пишкането-казват им да пишкат преди да легнат,но тогава се скупчват много деца,и понякога може да се откаже да пишка,ако не й се пишка много
ако обаче след това й се допишка,когато вече са легнали-за повече от 2-3 часа,не й дават да стане #Cussing out
обаче пък по тоя въпрос съм й казала,че може да пишка когато иска,и ако й се скарат,да се разправят с мен Crossing Arms

# 9
 • Мнения: 524
За радост на Джем, не работя. За моя радост си силна в правописа.

Мамаваси, това е смущаващо!

# 10
 • София
 • Мнения: 925
Определено според мен учителката е виновна. Най-вероятно не заслужава уволнение, но забележка мисля да.
В крайна сметка не е нормално да се мълчи за всичко, защото видиш ли, те с хиляда деца, няма как, малки заплати и т.н. Все пак, ако аз сбъркам в работата си, ще получа забележка, наказание, изобщо някаква санкция. Защо учителките да са по-различни? Разбирам, че им е трудно, но все пак и аз като родител съм длъжна да имам изисквания.
Що за глупост е "писна ми от претенции"?
Лично аз бих го написала и бих и го дала, да прочете. Ако все още и е "писнало", бих отишла до директорката.

# 11
 • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
 • Мнения: 424
Благодаря ви за отговорите.Сега седя вече малко по успокоена,абсолютно убедена ,че е нужен разговор с директотката.Едно обаче не ми дава мира,как тази жена  не осъзнава, че найстина не е права.В противен случай не би направила такъв скандал при положение , че се опитах съвсем културно да и обясня че за мен е недопустимо това което прави.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 503
ох,а дъщеря ми каза,че учителките са им забранили да акат в детската,защото се запушвали тоалетните Shocked
освен това държат тоалетната хатия нависоко,за да не я стигат децата и да не я хвърлят в тоалетната,но така не могат ида се бършат Close-но за това им правихме забележки няколко пъти и започнаха да я слагат долу
а за пишкането-казват им да пишкат преди да легнат,но тогава се скупчват много деца,и понякога може да се откаже да пишка,ако не й се пишка много
ако обаче след това й се допишка,когато вече са легнали-за повече от 2-3 часа,не й дават да стане #Cussing out
обаче пък по тоя въпрос съм й казала,че може да пишка когато иска,и ако й се скарат,да се разправят с мен Crossing Arms
Shocked Shocked ShockedИ моята цитира дословно първото изречение от поста ти. Изумена съм. Мислех, че нещо не е разбрала и сигурно е ставало дума за натъпкването на тоал. с хартия. Понеже напоследък имаме проблем с изхождането, помолих учителката да й дава възможност да ходи в тоалета когато поиска. А тя- "Ама моля ви се как е можало детето да си го помисли?"

# 13
 • гр.София
 • Мнения: 3 009
Как е възможно да причинят такова нещо на дете Shocked.
Спомням си паниката в  очите на сина ми,когато го " пришпореше" на някоя централна соф. улица.
Пожелавам й на госпожата да й се доходи до тоалетна на място,където няма такава ( всъщност, не й го пожелавам дори на нея)

# 14
 • Мнения: 924
Като първо, бих я удушила.
Като помисля, до някъде е права. но много донякъде. Децата трябва да се учат - да ходят да пишкат в междучасието. Наистина ако има 20 деца и всяко реши да пишка когато си иска.
При дъщеря ми имаше случай на напикан 7класник - на изпит.

Важното е детето - да не се стресира, точно това , което си направила .
Моят съвет - кажи му, ако толкова му се пишка, просто да излезе и да отиде. Без разрешение. надявам се госпожата няма със сила да му попречи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт