Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

Варна

Мнения: 129
Здравейте момичета, Hug
От скоро пребивавам във този форум, но реших да ползвам кулинарния ви опит и по-скоро идеите ви за ефектен обяд или вечеря.
Предложете ми, моля, с какво да изненадам роднините на мъжът ми. Ще ни идват на гости другата събота. Свекърва ми много си пада по готвенето и винаги когато сме им на гости има нещо интересно за вечеря. Иска ми се да поднеса нещо различно, било то ястие или предястие, гарнитура, десерт, аранжировка и каквото се сетите още. За жалост въображението ми в кулинарията понакуцва здраво  Embarassed
Споделете...  Praynigbouquet
Цитирай
Gillda, моето последно откритие, като на човек, нямащ време и с "понакуцваща" кулинарна фантазия са MAGGI предложенията за различни видове ястия- на пакетчеттата с добавки са описани рецептите, към които като добавиш съдържанието на пакетчето,придобива наистина вълшебен вкус....аз съм правила пълнени чушки, винен кебап, пиле със сметанов сос и др....можеш да направиш и страхонта салата от цветни макарони с майонеза...
Цитирай


Мнения: 6 737
Здравей!
Щом не си много опитна предлагам ти пилешката фантазия на Лео
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=136240.msg2575396#msg2575396

Тя е лесна и няма начин да я объркаш,а на свекърви много се харесва! Peace
Сега е сезона и на пролетните салати,та.... действай,ще ги впечатлиш!
Цитирай


Мнения: 7 474
За десерт това ти предлагам, ще ги смаеш 100% , за пилешката фантазия вече  pina ти е казала Peace

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=72935.msg1257444#msg1257444
Цитирай

Варна

Мнения: 129
Благодаря ви pipilota-d, pina и L е о Hug
Ще направя пробно пилешката фантазия и ябълковия сладкиш на Лео, да видим дали ще ми се получат. Изглеждат ми много лесни за изпълнение Smile
А някаква идея за предястие?  Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 129
Ооо, забравих Embarassed, Честит 8-ми мрт на всички bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
Не знам дали това ще ти допадне като предястие ,но може6 да го съ4етае6 със салатата. А именно прави6 една прекрасна пролетно лятна зелена салата с краставица,репи4ки и зелено лук4е и декорира6 със следното:
ЯЙЦА НА РОЗИЧКИ -сварява6 необходимото ти коли4ество яйца, но да са твърдо сварени.Разрязва6 на по 2 половинки и внимателно отделя6 жълтъка.Смесва6 вси4ките жълтъци в една купа със сиренце и някаква подправка по твой вкус,дори може6 да сложи6 една идея майонеза или кисело мляко. Съ6то така и много ситно нарязан магданоз.Горовата смес с помоща на сприц ,слага6 в разполовения белтък във формата на рози4ка.ако няма6 сприц можеш да направиш топ4ета ,или ако ти играе режеш ръба на найлонова торби4ка и шприцкаш с нея  Peace. с тези ''ро4и4ки''декорира6 свежата салата.

Стана много дълко ,но е изкл лесно...........Успех   :bouquet:
Цитирай


Мнения: 7 474

А някаква идея за предястие?  Thinking

Ми като си ме почнала  и това пробвай  Laughing http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=100172.msg1763700#msg1763700
Цитирай


Мнения: 676
Ефектно и лесно предястие, което няма начин да се сбърка - печени калмари или пипала от калмари
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=161194.msg3137433#msg3137433
Цитирай

Варна

Мнения: 129
Witchy, много е хитро това, ще го приложа. Смятам едната салатка да е зелена и тъкмо ще направя тези твои "розички" Flutter Другата салатка май ще е от цветни макарони с шунка, кисели краставички, майонеза, може и с ролца от раци  Smile
L е о, в момента в печката ми е твоята пилешка фантазия, но тъй като я правя предимно за мъжа ми, а той с пилешкото е скаран, в негова чест фантазията е свинска  Mr. Green Утре мятам и ябълковият сладкиш, гъбките планирам към събота да ги направя и ако ми се получат, което вярвам че ще е така съм готова Party
ЕДЕЛВАЙС, много е оригинално това с калмарите, но идея си нямам дали гостите си падат по морските дарове, затова мисля да ги оставя за изненада на кръстникът ни, който им е луд фен Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
После сподели как са се харесали манджи4ките  bouquet
Цитирай

Вече на село

Мнения: 483
Явно си взела решение за менюто, но това ти го предлагам за друг път, защото е много ефектно, лесно за изпълнение и най-важното можеш да си помогнеш от предния ден.

КЕАТ КЕБАП
около 1 кг агнешко месо /но може и друго/, нарязано като за кебап
2 връзки зелен лук
1 пак масло 125 грама, стопено предварително
1 вин. ч. бяло вино
300-400 гр. гъбки, нарязани
магданоз 1 връзка
няколко листенца джоджен
сол, червен и черен пипер
Всички продукти разбъркваш в една голяма купа и оставяш в хладилника да си поемат ароматите.
На следващия ден можеш да разпределиш в пакетчета от алуминиево фолио, но така, че да е по-плътно затворено, т. к. остава сосче в пакетчето. Пакетчетата слагаш в тава на един ред, значи да е достатъчно голяма. Наливаш водичка до половината на тавата и печеш на умерена фурна около 2 ч. През това време наблюдаваш да не свърши водата в тавичката, ако трябва доливаш.
При разтваряне на пакетчетата /в този момент всеки се навежда да подуши, защото ароматът е невероятен/ трябва да се внимава за сосчето да не изтече.
Добър апетит!
Цитирай

Варна

Мнения: 129
После сподели как са се харесали манджи4ките   :bouquet:
Witchy, обезателно  Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 129
Явно си взела решение за менюто, но това ти го предлагам за друг път, защото е много ефектно, лесно за изпълнение и най-важното можеш да си помогнеш от предния ден.

КЕАТ КЕБАП
около 1 кг агнешко месо /но може и друго/, нарязано като за кебап
2 връзки зелен лук
1 пак масло 125 грама, стопено предварително
1 вин. ч. бяло вино
300-400 гр. гъбки, нарязани
магданоз 1 връзка
няколко листенца джоджен
сол, червен и черен пипер
Всички продукти разбъркваш в една голяма купа и оставяш в хладилника да си поемат ароматите.
На следващия ден можеш да разпределиш в пакетчета от алуминиево фолио, но така, че да е по-плътно затворено, т. к. остава сосче в пакетчето. Пакетчетата слагаш в тава на един ред, значи да е достатъчно голяма. Наливаш водичка до половината на тавата и печеш на умерена фурна около 2 ч. През това време наблюдаваш да не свърши водата в тавичката, ако трябва доливаш.
При разтваряне на пакетчетата /в този момент всеки се навежда да подуши, защото ароматът е невероятен/ трябва да се внимава за сосчето да не изтече.
Добър апетит!

arina, благодаря и на теб. thumbsup Идеите никога не са излишни. Май месец отново имаме повод за среща на семействата, така че пак ще ги чакам да наминат. А агнешкото през този месец е много актуално Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора