Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2 490
Провокирана от Как’сийкиния фен-клуб на проклетата свекърва, реших и аз да пусна една темичка, само че за клуб на жените на компютърните маниаци. От прочетеното досега във форума, виждам, че има много такива и доста форумки се оплакват от прекаленото внимание на половинките им главно към компютрите в къщи.
При нас ситуацията е същата, с прибирането си още, принцът сяда на компютъра и останалият свят престава да съществува за него, това деца, жени и прочие е без значение щом компа работи и Интернета върви, да не говорим за най-новите компютърни игри и така до безкрайност, а понякога и през нощта. Единствено му признавам, че разбира доста от компютри и техника-нали с това се занимава, ама...
сигурно ако мине гола жена покрай него докато е на компютъра, той няма да я забележи Grinning, даже и някой любовник(не, че имам де) да си поканя, няма и да му направи впечатление, нали все пак е във виртуалното пространство.
Хайде да си спретнем едно клубче тук на всички форумки, които съжителстват с така наречените PC специалисти и да разработим стратегия за отвличането на вниманието им от компютъра, при условие че други ХОРА се нуждаят от тяхното внимание Grinning

Малко IT смях от мен:

-Госпожице, имате ли icq?
- Не, защо?
- Жалко, така ми се искаше да се запознаем...


Запален компютърджия разказва на друг:
- Да знаеш само какво стана. Прибирам се вчера от работа по-рано от обикновено и какво да видя: жена ми в леглото с чужд мъж. А очите им гледат едно хитро, хитро... Аз веднага се усъмних, че нещо не е наред, спуснах се към компютъра и се опитах да вляза в Интернет. А те, гадовете, сменили паролата...

Срещат се двама програмисти. Единия пита:
- От къде имаш такъв хубав велосипед?
- Няма да повярваш. Вчера се разхождах в парка, мисля си за новата програма и изведнъж при мен дойде едно красиво момиче на велосипед. Запознахме се, разходихме се и тя ме заведе у тях. Там тя си съблече дрехите и ми каза: "Вземи ми най-скъпото." Е, и аз взех велосипеда.
- А бе, ти не си мъж!
- Ами ти като си мъж, върви да й вземеш гардероба!

Театрално училище.
Преподавател обяснява на студент компютърджия:
- Искам нежност, да изобразите, нежност! А не тази идиотска усмивка! Предствете си че виждате монитор с OS2, а така е по-добре, сега на монитора е UNIX, Браво! Отлично!
- А сега искам негодувание - преставете си Windows 95, не колега, не искам бяс! Добре, Windows 3.11, не тази скептична физиономия де! Хайде трябва ми негодувание! Windows NT си представете, не не ми трябва ласкава усмивка! Добре... Представете си, представете си Internet Explorer! O! Отлично изиграно колега!
Хайде сега нещо по ваша инициатива - Microsoft Word! Колега, ама моля ви се колега, не повръщайте в залата!

В хардуерна фирма звъни борче:
- Абе, къв е тоя компютър дето ми го продадохте вчера. Въобще не работи, ей сега идвам да ви прайм главите меки...
- А натиснахте ли копчето "power"?
- Натиснах го, я! Да не съм толкова прост. Даже два пъти го натиснах и пак не работи!

-Пешо вкъщи ли е?
- Не. Пешо го няма вече... Той напусна нашия свят...
- Какво бе, да не е умрял?
- Не, включи се в Интернет.

Специалист в компютърна фирма дава консултация по телефона на клиентка, която току-що си е купила компютър. Като начало той се опитва да разбере какъв компютър си е купила:
- Отворете инструкциите..., вижте какво е написано на гърба на монитора...
Накрая казва:
- М-мда, виждам, че имате Apple..
При което чува в слушалката:
- Оу...
И после тишина. След малко отново чува гласа на клиентката:
- Извинете, ако знаех, че ме виждате щях поне да се наметна с хавлията...

Двама младежи стоят в магазин и гледат кутия със софтуер. Приближава се продавач-консултант и ги пита:
- Да ви помогна с нещо?
- С пари...ИЗ ПИСМА ДО РЕДАКЦИЯТА НА КОМП.СПИСАНИЕ

В: Пише ви Иван, войник на срочна служба. Преди три години започнах да се занимавам с Интернет и се занимавам с него и до ден днешен, когато се върна в отпуска. Няколко пъти опитвах да се откажа, но нищо не излезе. Сигурно съм извратен и слабохарактерен. Скоро ми предстои уволнение - а как ще гледам другарите си в очите?
О: Успокойте се. Няма причина за безпокойство. Това е напълно нормално явление, етап през който минават много. Статистиката сочи, че около 85% от мъжете са се занимавали с това нещо или се занимават и до ден днешен. Обикновено след време то преминава. Разбира се, ако вие се занимавате с това по цели нощи и дни - необходимо е да се консултирате с психиатър.

В: Казвам се Марийка, на есен ще бъда в 8 клас. Моят проблем се състои в това, че имам много малък твърд диск. Има ли някакъв начин за увеличаването му. Съученичките ми се смеят...
О: В това няма нищо смешно. Много хора се сблъскват с този проблем. За щастие в днешно време има много начини за преодоляването му. Всеки от тях си има своите преимущества и недостатъци. Кой вариант ще изберете ще решите сама, само не забравяйте първо да се посъветвате със специалист.

В: Току що се сдобих с нов компютър. Как да разбера дали съм първият му потребител или не?
О: Това няма голямо значение. Най-важното е да има взаимно разбиране.

В: С мъжът ми всеки петък вечер правим резервни копия на цялата ни информация. Аз предпочитам Iomega Zip Drive, а мъжът ми харесва повече магнитооптичните дискове 1,2 GB. Кой от нас е прав?
О: И двамата сте прави. Всеки от вас има свои идеали, свои навици. И тази и другата гледна точка имат своето основание. Нашият съвет е един: правете това по-често.


Списък на новите компютърни вируси:
"Виагра" - прави от вашата стара дискета твърд диск.
"Бил Клинтън" - инсталира ви 7 МБ хард диск.
"Лорена Боббит" - преформатира 7 МБ ви хард диск и го прави 3.5 МБ, като изхвърля остатъка през прозореца (windows).
"Монка Люински" - изсмуква информацията от вашия хард диск и после разказва на всички за случилото се.
"Роналд Рейгън" - запомня всичките ви данни, но забравя, къде се намират.
"Борис Елцин" - казва ви, че вашият 486 - всъщност е Р-III, обяснява лошата скорост на работа, с това, че е пипнал лек вирус, постоянно обновява регистрите и драйверите. Проблем 2000 не съществува за него.
"Майк Тайсън" - отхапва първите два байта на компютъра.
"Доктор Кеворкян" - убива всички стари файлове.
"Арнолд Шварценегер" - Терминира всички програми и казва -I`LL BE BACK!!!
"Титаник" - показва физиономията на Леонардо Ди Каприо, до тогава, докато не потопите PC-то си във вана пълна с лед.


Вие сте! Peace


# 1
 • Мнения: 534
Моя мъж не е специалист,но пак немога да го отскубна от компютъра вечер Naughty,затова реших да ви споделя този ферман,който ми е изпратен от сисадмина на фирмата ни(да си имате едно наум):


Как да си отгледаме програмист.

Уважаеми жени!
Навярно сте се сблъсквали с такъв проблем - купили сте за новия апартамент мебели, теракота и фаянс, перденца и слончета, но чувствате липсата на уют и още нещо. Това чувство за незавършеност означава, че за дома е необходим един дребен детайл, а именно - мъж.

Горещо ви препоръчваме в такъв случай да си завъдите програмист. Той е достатъчно непретенциозен, няма да ви пречи и не заема много място. Освен това, четейки обявите по вестниците лесно можем да установим, че програмистът е една от най-модните и елитни породи мъже.

Прочетете внимателно даденото по-долу описание и помислете - може да се окаже, че това е Той - този за когото сте мечтали цял живот...

Екстериор:

Програмистът може да бъде голям или малък. Съгласно изискванията е с дълго типично окосмяване, характерна плешивина, обикновено брада и мустаци (необходима е поддръжка за да се запази описания външен вид). Погледът на програмиста е леко разсеян и блуждаещ, гърба е леко огънат напред. С други думи, той е достоен за внимание и завист от страна на вашите приятелки - омъжени за банкери, асенизатори, политици и комбайнери.

Първоначални инвестиции:

За съжаление, този елемент от пейзажа изисква доста големи първоначални инвестиции. Ще ви бъдат необходими:
1. Персонален компютър (процесор Pentium III или в краен случай Athlon).
2. Маса и стол.
3. Пепелник.
4. Чаша за кафе с вместимост 0.5 л.
5. Бира (много пъти)

Как да намерим програмист.

Програмистът няма строго определен ареал на обитаване, но най-лесно може да бъде открит на големите компютърни изложения, където тази порода има склонност да се събира на големи стада (хергелета). Извън сезона, може да бъде забелязан в големите компютърни магазини, интернет центрове и общо взето, на най-необичайни места, като например трамвая, стадиона и даже в заведенията на МакДоналдс. Ще го познаете по списание "Компютър", "Byte" или по дебели книги с непонятни заглавия. Ако програмистите са повече от един, лесно ще ги отличите по езика, който прилича на трудновъзпроизводима смес от калифорнийски и правешки наречия.

Програмистът е нощно животно, и поради това му е необходима отделна стая с тъмни пердета. Желателно е да има отделен телефон, в противен случай рискувате никога повече да не се чуете с вашите приятелки. Не е необходимо да оборудвате стаята с легло - програмиста ще дреме на дивана докато вие сте на работа.

Улавяне.

За да уловите програмиста е достатъчен който и да е детайл от вашия предварително закупен компютър. Приближете се внимателно към програмиста, покажете му детайла като едновременно тихо шепнете "вирус", "диск", "монитор". Също така не забравяйте да споменете и магическата дума "бира!".
След като привлечете вниманието на програмиста го помолете да ви оправи разваления компютър. Ще тръгне след вас като програмист! Докато той разглежда компютъра ви, го почерпете с бутилка бира (в никакъв случай халба!).

Той е ваш!

Демонстрация.

Демонстрацията на програмиста трябва да бъде внимателно премислена още преди улавянето. Никога не слагайте монитора с гръб към стената! Програмиста по принцип не се обръща даже когато му викате на ухото, и в такъв случай ще можете да показвате на своите приятелки и на Петрова от горния етаж само неговия гръб. Затова, работното място на програмиста трябва да бъде разположено така, че към него да има достъп от всички страни. Препоръчваме ви да монтирате в стаята кондиционер който се включва от съседната стая, защото иначе няма да намерите програмиста в задимената стая.

Дресиране

За съжаление, програмиста практически не се поддава на дресировка. Все пак, може да бъде научен да извършва някои прости действия - да купува хляб, да включва телевизора, да изхвърля боклука и т.н. Тези условни рефлекси се усвояват особено добре при захранване с бира и кренвирши. Ако успеете да го откъснете от компютъра (внимавайте, в такъв момент програмиста е много опасен) можете да го вземете с вас в магазина и да го научите да носи чантата с покупките. Трябва да имате предвид, че някои прости команди, които са понятни за другите породи мъже, програмистът приема съвсем различно - например, "затвори прозореца!", "излез оттам!", "виж, мишка!" и т.н.
Следвайте тези препоръки и вашият любимец ще бъде винаги бодър и ще краси дома със своето присъствие!

# 2
 • Мнения: 341
Не че е лоша идеята, но ако мъжете на членките на този Клуб прочетат написаното дотук, веднага ще сменят поне процесорите в текстовете.
Пентиум-тройки?!
Проблем 2000?!
МО-дискове?!

Аз не познавам нито един програмист (за "хардуерист" да не говорим), който да е с брада и мустаци.
Или пък пушач.

Виж, за кафето, може да го пият от халба, но докато си бъбрят за квантови или ДНК-компютри... 486-ица и Windows 3.11 откъде да знаят какво е днешните татковци на бебета.
Иначе е забавна темата.

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 20:12 от Холограма

# 3
 • Някъде там...
 • Мнения: 5 784

Аз не познавам нито един програмист (за "хардуерист" да не говорим), който да е с брада и мустаци.
Или пък пушач.


Познавам, познавам.... пуши като змей, че и два дори. Ама за бирата не съм съгласна  Laughing
Много се смях на описанието на тази порода, признавам си.  Hug

# 4
 • Мнения: 4 436
Аз съм от двете страни на барикадата - комп. специалист жена на комп. специалист.
Ще ли да бъде ерес ако се включа?  Mr. Green

# 5
 • Варна
 • Мнения: 324
И аз се присъединявам  Simple Smile. Моят проблем се състои в следното - първо, че трудно си извоювам достъп до компютъра и другото е, че все ми се смее колко съм "ограничена" на тема компютри /а аз съм си много добър потребител, все пак не съм специалист  Wink/. Да не говоря пък като реши, че в 20 ч. вечерта ще работи от домашния компютър.. направо полудявам като видя оня черен екран с бели буквички /putty се казва  Crazy/..
И вашите мъже ли са толкова разсеяни  Whistling.. голяма трагедия сме.. аз колкото съм организирана и съсредоточена, той е точно обратното, но нали противоположностите се привличат  Heart Eyes

# 6
 • Мнения: 6 194
О, това е моето истинско място Mr. Green
Омъжена за студент по КСТ bowuu Все още не е решил какво точно ще да  прави - ще програмира ли или квото там друго правят. Надявам се, ще реши нещо, от което се вадят пари. Установих, че Хироус 5 и по 24 часа да го играеш - пари не падат  Joy

# 7
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Установих, че Хироус 5 и по 24 часа да го играеш - пари не падат  Joy
Една значителна част от живота си загубих с тази игра Tired

И аз се записвам в този клуб.

# 8
 • Мнения: 6 194
Установих, че Хироус 5 и по 24 часа да го играеш - пари не падат  Joy
Една значителна част от живота си загубих с тази игра Tired

И аз се записвам в този клуб.
Тъпо е сравнението, ама аз колко време изгубих с Луксор Shocked Като имахме само 2 пц-та и той като заемеше хубавото, за да подкара Хироуса, на другото само Луксор тръгваше Laughing

# 9
 • София
 • Мнения: 4 556
Аз съм от двете страни на барикадата - комп. специалист жена на комп. специалист.
Ще ли да бъде ерес ако се включа?  Mr. Green
Същият случай съм и аз  Peace

# 10
 • Мнения: 341
РЕНИ,
Оправи ли настроението?
Още малко усилие и хората ще се научат да не се чувстват "направо размазани" само с няколко клавиша на персоналния си компютър (съжалявам, че не мога да ти отговоря в другата тема, понеже не участвам в нея).

Всъщност каква точно е идеята на този клуб?
Жени на компютърджии да се жалват на жени на компютърджии от мъжете си.
Или може и други IT-теми?
Само жени ли приемате тука, а неомъжени, разведени... А мъже (женени за комп. специалистки), а неженени с IT-хоби?

# 11
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
РЕНИ,
Оправи ли настроението?
Още малко усилие и хората ще се научат да не се чувстват "направо размазани" само с няколко клавиша на персоналния си компютър (съжалявам, че не мога да ти отговоря в другата тема, понеже не участвам в нея).
Ами в един от по-предните си постове написах защо се чувствам така днес. А в другата тема какво ти пречи да участваш?

Тази вечер обаче компютърът е на мое разположение, защото скъпият гледа мач, а децата са при майка ми.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 272

Тази вечер обаче компютърът е на мое разположение, защото скъпият гледа мач, а децата са при майка ми.
Joy Joy И жените на компютърджиите имат своите "звездни" мигове - мачовете. Днес и аз получих покана "ти си на компютъра, а аз гледам мач." Е как да откажа?!?

# 13
 • Мнения: 6 194
Моят не гледа мач Sad За това си купих лаптопа Laughing

# 14
 • Мнения: 3 271
Аз съм от двете страни на барикадата - комп. специалист жена на комп. специалист.
Ще ли да бъде ерес ако се включа?  Mr. Green
Същият случай съм и аз  Peace

Бройте и мен  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт